Yurtdisindan Turkiyeye gelin olmus yada olucak adaylar.. buyrun sohbete =)


MasAllah canim Allah bereket versin ve hayirli kazanclar nasip etsin. Patronu aslinda iyi düsünmüs maasindan aylik egitimin masraflarini kesmekle. Bu durumda senin calismana bile gerek kalmaz dimi? Yada sen calisacakmisin? Hollanda da hangi egitimi gördün sormama müsade varmi canim?

Kesinlikle aileden uzak olma düsüncesi beni cok korkutuyor. Birazda ana kuzusuyum


Hosgeldiin :) Türkiyede nereye gelin geleceksin peki? Umudunu yitirme ama yinede gitmeden önce mümkün oldugu kadar bilgi edinmeye calis. En azindan ben öyle yapmaya calisiyorum. Cünkü türkiyeyi yaz tatili haricinda hic görmedim orda hic yasamadim. Eminim burada ki yasantimla cok farkli olacak. Allah biliyor icimi burda ki hayatimdan cok daha iyi olacaginida düsünüyorum manevi yönden en azindan

Kizlar ben 23 yasindayim. Kocaeline gelin gelicem insaAllah. Calismayi düsünüyorum en azindan hamile kalana kadar Ayrica ilk bir iki sene kirada oturcaz sonra kendimize ait bir ev alicaz insaAllah. Sevdigim_20 sen kiradami yasicaksin yoksa eviniz hazirmi?

Cankiz canim sen heralde direk eve gecersin dimi damat beyin durumu var nasilsa?
 

Canim nisanlimin suan ki durumu normal:) bizde bi kac sene kirada oturup direk ev almayi dusunuyoruz.. cunku ev almak icin bi toplu halde 10-15 milyar falan lazimmis.. sonrada 500,500 kendi evimizin borcunu odeyecegiz kira gibi. Manevi olarak cok sukur hollandada yani iyi hatta Turkiyeden daha saglam buranin maneviyati. sadece burda olmayan sey Turkiyede var oda ezan sesi. Tabikide ezan sesini duydukca maneviyatimiz guclenecektir insallah. Bu arada ben 20 yasindayim canim.
 
Birde tek korktugum sey yada kafama taktigim sey.. Turkiyede saglik! Bilmiyorum belki herkez ayni dusunmeye bilir ama ben Turkiyenin hastanelerini hemsirelerinden hic hosnut degilim.. Geneli kopek gibi bisey sormaya korkuyo insan.. o yuzden Turkiyede dogum yapar miyim bilemiyorum..
 
merhaba canim hosgeldinn..

eee anlat bakalim :) kim nereli ne is yapar nerde tanistin.. nerde kalacaksin.. dugun ne zaman haydi bismillahh



hosbulduk canim

biz arkadas ortaminda tanistik 5sene olcak bu yaz. Kendisi devlet memuru ve denizlide yasiyor büyük ihtimal evlenincede denizlide yasayacagiz insallah Bende avrupa hukuku okuyorum ordan bide is bulursam baya rahat ederiz evlenince maddi anlamda...hersey nasip tabiki dügün 2013e kaldi bazi aksilikler yüzünden ama herseyin hayirlisi olsun ya herkes icin
 
Cankiiz hollanda da manevi olarakta rahat etmen cok güzel gercekten. Ben her ne kadar dogma büyüme burali olsamda hep icimde bir eksiklik vardi. Tamami ile hic huzurlu hissedemedim kendimi. Allahin izniyle artik türkiyeme kavusacagim.

Elbette her ülkenin iyi ve kötü yanlari vardir. Ama duyduklarima ve okuduklarima göre Türkiye de ki saglik durumuda baya iyi olmus eskiye nazaran canim. Aile hekimi var, özel hastaneler var, devlet hastaneleride eskisi gibi degilmis. Ben öyle duydum kendi gözümle görmedigim icin ne kadar dogru bilemicem.

Benimde korkularim var mesela gecimimiz nasil olacak yada dedigin gibi cocugumu hangi sartlar altinda dünyaya getirmem gerekecek cocugumun sagligi ne duruma olacak ne bileyim insanin aklina bir sürü sey takiliyor aslinda :/

Amma Allah büyük insaAllah korkularimiz gerceklesmez.
 
selam kızlar bende Norvecte yasıyorum bende ınsallah seneye Turkıyede yasıcam :) Allah ne nasıp edecek bakalım. ınsallah sıkıntı zorluk yasamayız derler ya kaynanalat fena olur dıye bızımkıler burda ben ne yapacam dıye dusunuyorum ozaman
 
ınsallah hersey gönlunuze göre olur hıc bır guzellık kolayla olmuyorkı sıkma canını bende 4 senedır beklıyorum ama allah sabırını verıyor hem az kalmıs ıkı sene dedıgın nedırkı cabuk gecer.
 
ben 2008 de evlendım almanyadan tr geldım.
hamıleyım suan . kısmetse eylülde dogumum var . dogum ıcın almanyaya gıtcem 1-2 ay sonra.
ıns sızde evlenıp yerlesırsınız bıran once evlerınıze
 
ben 2008 de evlendım almanyadan tr geldım.
hamıleyım suan . kısmetse eylülde dogumum var . dogum ıcın almanyaya gıtcem 1-2 ay sonra.
ıns sızde evlenıp yerlesırsınız bıran once evlerınıze

Allah bir nefeste kurtarsin insaAllah :)

Amin insaAllah bizlerde tez zamanda kendi yuvamiza kavusuruz :)

Bunu gercekten cok istiyorum :)

Peki almanyadan türkiyeye tasindiktan sonra zorluk cektinmi?
 
Fistiklar, bende allah izin verirse almanya`dan TR gelin gidecegim

Hosgeldin canim aramiza.. Yasin kac? Neden Trye gelin gideceksin ozel bi sebepten dolayimi yoksa almanyaya getiremediginden mi canim? Turkiyede nerde yasicaksiniz?



Hosgeldin canim nasilsin? Hayirlisi olsun bakalim.. senin yas kac? nerde yasicaksin Trde?

ben 2008 de evlendım almanyadan tr geldım.
hamıleyım suan . kısmetse eylülde dogumum var . dogum ıcın almanyaya gıtcem 1-2 ay sonra.
ıns sızde evlenıp yerlesırsınız bıran once evlerınıze

Rabbim kolay dogum nasip etsin canim.. nasil buluyorsun Trde yasamayi.. tecrubelerini bizimle paylasirsin artik.. Skintilarin oldumu.. ? hangi ilde yasiyorsun ?
 

Hosbulduk sagolasin gülüm .-)
Benim yasim 29,
o buraya gelmek istemiyor, orda cok iyi bir isi var o yüzden istemiyor, ve de allah izin verirse Izmir`de yasayacagiz

Zaten bir erkek icin yabanci ülkeye gelmek daha zordur diye düsünüyorum, orda Almanca kursuna gidecek, gelecek burda kursa gidecek, belki istedigi gibi bir is bulamayacak, ben ona burda herseyi gösterip götürüp ögretmen gerekecek, genelde benim onu yönetmem gerekecek....
 

Evet canim dogrusun, erkek icin buralara gelmek cok zor.. her isleriyle sen ugrasacaksin.. okula gidip gelecek dil icin.. avrupaninda tadi tuzu kalmadi zaten.. hayirlisi olsun canim:)
peki calismayi dusunuyor musun Turkiyede?
 
Evet canim dogrusun, erkek icin buralara gelmek cok zor.. her isleriyle sen ugrasacaksin.. okula gidip gelecek dil icin.. avrupaninda tadi tuzu kalmadi zaten.. hayirlisi olsun canim:)
peki calismayi dusunuyor musun Turkiyede?

tesekkür ederim gülüm.... evet calismayi düsünüyorum, en azindan cocuk olana kadar, ondan sonrasi allah kerim
 
Hosgeldin canim nasilsin? Hayirlisi olsun bakalim.. senin yas kac? nerde yasicaksin Trde?


hosbulduk cankız siteye yenı uye oldum pek fazla analayamasamda umarım dogru yazıyorumdur cok sukur ıyım önumzdekı ay cıkacaz yola ınsallah arabayla gıdecez Turkıyeye cok heycanlıyım saat onıkıbucuk uyku tutmuyor benı ceyızlık esyalara bakıyorum 21 yasındayım Allah nasıp ederse konyada yasıcaz. senın hıkayenı okudum ınsallah sende zorluk yasmassın ama turk ınsanı sıcak kanlıdır ıctendır. en kötu yanı aılenı ölzersın hemde cok egerkı benım gıbı annene duskunsen.ama sevdıgın ınsanla bır ömur boyu olacaksın ınsallah allah tum sevenlerı kavusturur. bana cok kısı dıyor sen Turkıyede zorlanmasmısın dıye burda rahat bı hayatın var dıyorlar ama sevdıgım ınsan taa uzaklardayken hıc bır guzellıgın anlamı yok cok özledım zaten ıns sayılı gun cabuk gecer. senınde dugune az kalmıs yanlıs okumadıysam temmuz ayında ceyıznı ne yaptın tamamladınmı yoksa eksıklerın varm? gelınlıgı Hollandadan mı göturmeyı dusunuyorsun yoksa Turkıyedenmı alırsın?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…