• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisindan turkiyeye bu sicakta cikolata seker göturmek ?

Götürülen çikolataya bağlı canım, bim'e benzeyen yerlerden alıyor genelde Avrupadaki türkler ucuzundan yani, onlar standart tüm çikolatalar gibi. Bir de markalı çikolatalar var atıyorum; Lindt vs (isviçre markası pahalı çikolata) belki ordada vardır. Bunlar bana göre türkiyedekilerinden ya da birçok ülkeninkinden daha iyi. Konu sahibi en iyi çikolata türkiyede demiş bence alakasıda yok yani neyse. Roman yazdım resmen
Farkli bir bakis acisi, tesekkurler :))

Alla alla nasl bisey merak ettim
Seker hastaları için insülin iğnesı verıyorlar o iğneler bozulmasın dıye yanın da da mavı plastık bır buz kutusu verıyorlar uzun bır sure dayanır cikolatalarınızı erımeden getırebılırsınız ıslatma falan yapmıyor .Orada ki eczanelere sorun mutlaka vardır .

Seker hastaları için insülin iğnesı verıyorlar o iğneler bozulmasın dıye yanın da da mavı plastık bır buz kutusu verıyorlar uzun bır sure dayanır cikolatalarınızı erımeden getırebılırsınız ıslatma falan yapmıyor .Orada ki eczanelere sorun mutlaka vardır .

aşılar içinde oluyor.. buz kalıbı derken onu kastetmiştim..

Bence eskidenmis o cikolata muhabbetleri simdi Turkiye'de de var. Bizimkiler de hala getirir ama gereksiz. Yazin bile posetlerin icine koyup getiriyorlar sicaktan kendinden gecmis oluyor cikolatalar dolaba koyuyoruz sonra tuketiyoruz.

Uçakla geliceksen çpk sıkıntı değil mi ?
Eczanelerde ilaçlar için buz kalıpları var ama okadar saat dayanmaz gibi geldi
Yerinde olsam ordan almam git trye gelince rossmana azda olsa alman çikolatası var al onlardan
Sende çileden kurtul onlarında gönlü olsun

Erir zaten .Bu tablet şeklinde olanlar değil de bayram çikolatası gibi olanlar daha geç mi erir acaba? Eczanede verilen buz kaliplarini bende mantıklı buldum ama o da erir

Evet kizlar yakinda turkiyeye insalllah seyahat edecegim, siparisler simdiden geliyor, cikolata istiyorlar avrupadan. Ama bu sicakta nasil goturebilirim. Seyahat yaklasik 6 saat suruyor ama aktarmalar falan var.
Turkiyede cikolata yokmu vs gibi yorum yapicak olanlar kendilerini yormasinlar simdiden soyleyeyim.

Evet muhtesem kadinlar kulubu uyeleri parlak fikirlerinizi bekliyorum.:KK36:

Hem yurtdisi hem de cikolata anahtar kelimelerini gorunce geldim. :halay:
Ilk zamanlar benden de istiyorlardi aynilari oralarda da var dedim ve sadece kahve, capuccino vs. goturmeye basladim.
Neyse tavsiyeme geleyim.
Valize koyacaksaniz sakin yanina o sogutucu materyallerden koymayin cunku bazi cikolatalara soguk iyi gelmez.
Renk degisimi oluyor, donup-eriyip beyazli bir goruntu aliyor ve tatlari eksiyor.
Kabin bagajinda sorunsuz goturebilirsiniz ancak yine ayni isi degisiminden etkilenip lezzetini yitirebilir.
Illa goturmeniz gerekse bar seklinde cikolatalar yerine toffifee, rocher vs. onlardan goturun ama kabinde degil.

Biz acikcasi 48 saatlik yolculuktan getiriyorduk türkiyeye cikolata. Hatda kac tane az buz da degil yani. Evet arabanin icinde birazcik eriyordu sekilleri degisiyordu ama tadinda bir degisiklik olmuyorki napalim bizde oyle götürüyorduk. Eve turkiyeye varinca buz dolabin icine koyuyorduk hic birsey olmuyordu cikolatalara. Ucaklan gidiyorsaniz zaten birsey olmaz ucagin ici soguk oluyor

Sicakta eriyince tadi kaciyor bu net..Sansa birakma buz kalibi koy derim ben de..Erimis tekrar donmus cikolata igrenc oluyor:duduk:

Soğuk tutan poşetler var öyle pahalı değil içi parlak bir çikolata sever olarak getirilmesinden yanayım:KK9:

Soguk tutan cantalardan ya da bulabilirseniz köpük tasima kaplarindan edinin onlarla getirin, ben de avrupaya her gittiğimde bir canta dolusu cikolata ve kahve geririyordum, esime getirtiyorum simdi de.
Hatta esim mersinden kerebic, marastan kesme dondurma falan getiriyor köpük ve termos cantayla.

Back
X