Yurtdışından ikide bir teknolojik alet isteyen akraba

niamh12

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2024
100
154
29
Kızlar merhaba

Amcam yurtdışından geleceğim zaman geçen sene playstation istedi oğluna. Aldık götürdük parasını verdi hemen. Tamam sorun yok çocuk baya mutlu oldu Türkiyede böyle şeyler çok daha pahalı oluyor anlayabiliyorum.

Ama bu yılda telefon istiyor. Babam da sıkıştırıp duruypr beni nolacak getir eline mi yapışır diye. Telefon olunca benim pasaportumun üzerine kaydettirmek gerek diye biliyorum ve benim adıma çıkarttıralacak hatla kullanması gerekiyor galiba. Tam bilmiyorum bu kısmı bilen varsa beni aydınlatsın lütfen ama neden elalemin adamı benim adıma hat kullansın bana yasal açıdan hiç mantıklı gelmiyor.

Siz olsanız ne yapardımız

120 gun sonunda hala kullanmaya devam etmesi icin 45.614 tl IMEI ödemesi gerektiğini biliyor mu?
hala ucuz mu bu rakama rağmen?
yurtdisina bilet ne kadar ki? ben hep gidiyorum gün konusunda esneksen cok uygun fiyatlar oluyor. madem telefona para verip arti 45bin de imeiye verecek parasi var yegenine dil dökene kadar gitsin uc gun hem eglensin hem noel pazari gezsin hem de yeniyil zammindan once 30bine actirsin telefonu. aradiki para 415 euro, o paraya gayet gider birkac gun uygun yerde kalir uygun seyi yer döner. hem ona da anı olur:)

Yıllaaardır uçuyorum, herkes bişeyler okadar çoook ister ki benden. Son yıllarda artık kimseye hiç bişey getirmiyorum. Zaten gümrük sorunu oluyor. Kontrollerde gidebilir alsamda. Bunu göze alın diyorum. Ayrıca gittiğimde ara bul, al sorumluluğunu taşı. Bunları da artık kabul etmiyorum. İstirahat ediyorum kusura bakmayın denk gelirse bakabilirim vaktim çok olmuyor diyorum. Anneme babama yiğenlerime hediyelik ya da ilaç tabiki orası ayrı. Ama istekleri kabul etmiyorum. Telefonun başına bişey gelebilir değerli bişey sonuçta getirmiyorum artık diyorum. Bi arkadaşımdan istemişler geçen gün indik çocuk akrabasına aldığı telefonu bi çıkardı arkası çatlamış. Uğraş dur. Bence kabul etmeyin. Kendiniz belki sonra pasaportunuzu kullanacaksınız kendinize alırsınız ne belli yani?

şimdi o telefonun imei kaydının senin pasaportunun üzerine yapılması lazım. seninse son 3 senede pasaportuna başka telefon kaydettirmemiş olman gerekiyor
yani hadi diyelim ki bu adama telefonu getirdin imei'sini kendi pasaportuna yani kendi adına kaydettirdin
seneye sen kendine telefon almak istesen yurt dışından, sorun olur.
yurt dışından gelen telefonu sen kendi pasaportuna yani adına kaydettireceğin için sadece senin adına kayıtlı sim kart ile çalışır.
sim kart yasal sahibini sonradan devredebilirsin bu kişiye
lakin bu telefonun imei'si senin üzerine kayıtlanmış olacak ve bu imei kaydını devredemiyorsun
dolayısı ile telefonun başına bir iş gelse, saçma sapan yasadışı bir olayda falan kullanılsa imeisi sana kayıtlı olduğu için başın derde bile girebilir
kesinlikle telefon getirme başkası için.

Son 3 yıl içinde başka bir cihaz için IMEI kaydı yapılmamış olmalı. diye bir şartı var bu işin.
şimdi akrabaya getirse seneye kendine çok düşeş bir telefon bulsa almak istese alamaz, pasaportuna kaydettiremez mesela sırf bu sınırlama nedeniyle.

Valla yaşlı adamlar bunlar eski zihniyet
Vizesi bile yok ki yurtdışına adım atmamamış böyle düşünmez

Biliyor benim psaporta kayıtlı telefon olmadığını akıllı babam söylemiş.

Yurtdışından getirdiğimiz telefon hemen hemen aynı paraya denk gelmiyecek mi telefon parası +IMEI parası (45 bin küsur) ne anlamı kalacak oradan getirmenin.

Bilmiyorum ki ben de anlamadım.
Fiyatları bile karşılaştırmadım açıkçası hiç bilmiyorum. Acaba ben yurtdışında yaşadığım için benim adıma kayıtlı olumca IMEI olmuyor mu?

Telefon için şunu diyebilirsiniz; üstünüzde zaten bir telefon var 2. Sine gümrük el koyar. Diğer şeyleri de biz götürmüyoruz. Annemiz babamız ve görümcem dışında kimseye istediğini alıp götürmüyorum çünkü bizimkilere faydam olsun istiyorum valizimde yer kalmıyor

Maalesef biliyor pasaportuma kayıtlı telefon henüz olmadığını.

Fiyatları bile karşılaştırmadım açıkçası hiç bilmiyorum. Acaba ben yurtdışında yaşadığım için benim adıma kayıtlı olumca IMEI olmuyor mu?
her turlu yurtdışından gelen tüm telefonlar 120 gun sonra kapanıyor. ya da o parayi ödüyorsun. ister sen kullan ister baskasi

*bir hile vereyim cift sim kartliysa 120 günün sonunda diger sim karti kullanabilirsiniz. sure yeniden basliyor.
kalan 120 günde de eski telefonunuza simkarti takip internet paylas ile normal yeni telefonunuzu kullanabilirsiniz.. zaten yilbasinda yenileniyor boyle idare edilebilir

Nerede yaşadığınız hiç fark etmiyor, o para her şekilde ödeniyor.

Üzerinize kayıtlı telefon yoksa da kendime alacağım deyin, sizin adınıza da başkasının kullanacağı, yasal yükümlülük altına gireceğiniz bir şeyi almayın sakın.

Türkiye’deki imei kayıt ücreti çok yükseltilmemiş miydi bu yurtdışından telefon taşımanın önüne geçmek, hala avantajı var mı? Şu an baktım Google 31 bin tl diyor.
Benim yıllar önce dayım getirmişti iPhone ama sim kartı üzerine vs değildi, yani kendi sim kartımı kullandım. O konuda bir değişiklik mi oldu bilmiyorum.

Ödemesini önceden almakla sizin için zor olmayacaksa getirebilirsiniz bence. Ama önemli nokta şu: siz pasaportunuza 2 yıl başka telefon kaydedemiyorsunuz.
Ben annemin babamın ricacı olduğu kişileri beni zorlamayan isteklerinde kırmıyorum. Yaşınız genç mi bilmiyorum ben şöyle düşünüyorum annemle babamın başı sıkışsa ben gidene kadar oradaki insanlar yardımcı olacak. Annem babam da her önüne gelen için ricacı olmaz. O yüzden ben getirirdim beni zorlamıyorsa

Hayır 45 bin olacak yeni zamla o parayı yine ödeyecekler +telefon parası zaten aynı hesaba gelecek sanırım telefon isteyen kişi kayıt parası olmayacak mı zannediyor.

sizin üzerinize olmuyor. sizin üzerinize kaydettirilirse hat da sizin adınıza olmalı. yani kendi üstüne alacaktır. ücretini veriyorsa alıverin ne olacak ki? ben de ücreti vermiyor sandım ben de kuzenlerime hep parfüm ısmarlatıyorum parasını önceden gönderiyorum ben ama aynı hesap oluyor sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…