• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında Yaşayanlar Yardımcı Olabilir mi?

Ben sonradan gittim kız :)

Şimdi panpa vatandaş olmana gerek yok , zaten vatandaşlık zor, uzun bir süreç. Onun yerine kalıcı oturma izni alabilirsin. Oy veremezsin ama hayatının sonuna kadar o ülkede yaşayıp çalışabilirsin.

Kocan ilk işe başladığında çalışma izni şirketine bağlı olacak. Almanya'da 21 ay çalıştıktan sonra B1 dil sertifikasıyla başvurunca kalıcı çalışma iznini alıyorsun. Bu şekilde istediğin gibi iş değiştirebiliyorsun. İlk 21 ayda iş değiştirmek istersen yabancılar dairesinden izin alman gerekiyor. Almanya 21 ay, diğer ülkeleri bilmiyorum açıp bakmak gerek. Fransa daha kısaydı galiba.

Yabancı biriyle evliysen daha acısız ve kolay yollar var :KK66:

Vatandaşlık zor 10 yıl mı ne yaşaman gerekiyor.

Maltadan 500.000 euroluk taşınmaz satın alırsan kalıcı oturma izni veriyorlar.

Ek olarak Amerika'da da 500.000 Dolar'lık ev alındığında sınırsız oturma izni veriliyormuş....

canım neden kusura bakayım :)
ben eğitim bilimlerindeyim
ben bi yollar bulabilirsem sana da yol gösteririm
eğitim bilimleri daha parlak görünüyor bence alandansa

Ben de 3 dönemdir eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapabilmek için uğraşıyorum ama malesef sonuç alamadım.
İngiliz Dili Edebiyatı mezunuyum. İngilizce, Almanca ve İtalyanca biliyorum.
Şuan ben de doğup 9 yaşına kadar yaşadığım Almanya'dan vatandaşlık alabilmenin yollarını araştırıyorum.
Belki MissCherryBlossom MissCherryBlossom 'ın bununla ilgili de bilgisi vardır :)

Öncelikle bu siyasi, dini vs bir konu değil.

Lütfen konu hakkında bilgisi olan yazabilir mi?

Bir süredir aklımda başka bir ülkenin vatandaşlığına geçmek var.
Yani önce bir şekilde yaşamak isteyebileceğim bir ülkede çalışma izni, oturma izni sonra da vatandaşlığını alabilmek istiyorum.
Ancak bağlantılarım yok. ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.

Akademisyen olma yolunda bir işim var eğitim alanında çalışıyorum, eşim memur. 2. bir üniversite de okuyor.
ingilizcem var, 2. bir dil daha öğreniyorum.
işimden dolayı belki bir şansım olabilir diye düşünüyorum.

böyle yapmış olanlar var mı? ya da yolunu bilenler var mı?
MissCherryBlossom MissCherryBlossom sanırım sen yurtdışındasın, ama sonradan mı gittin bilmiyorum.

Bir yol haritası çizmem lazım, yardımcı olabilecek olan var mı?
ben özel sektörden bir arkadaşın girişimini anlatabilirim
İngiltere ile Türkiye arasında Ankara Anlaşması diye bir anlaşma var
siz ne iş yapmak istediğinizi bildiriyorsunuz sonra az bi bütçeyle orada bir dükkan/ofis/büro tutup o işi yapıyorsunuz onlar da teftiş ediyor ...
araştırın derim bir arkadaşım Londra'da bununla mimari büro açıyor

Ben de 3 dönemdir eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapabilmek için uğraşıyorum ama malesef sonuç alamadım.
İngiliz Dili Edebiyatı mezunuyum. İngilizce, Almanca ve İtalyanca biliyorum.
Şuan ben de doğup 9 yaşına kadar yaşadığım Almanya'dan vatandaşlık alabilmenin yollarını araştırıyorum.
Belki MissCherryBlossom MissCherryBlossom 'ın bununla ilgili de bilgisi vardır :)

seni almasınlar da kimi alsınlar :)
şimdiden kolaylıklar dilerim

yl için de puanlarım yeterliyse içerden tanıdık bir hoca ile görüşmeni tavsiye edebilirim mülakatlar öncesi

ben özel sektörden bir arkadaşın girişimini anlatabilirim
İngiltere ile Türkiye arasında Ankara Anlaşması diye bir anlaşma var
siz ne iş yapmak istediğinizi bildiriyorsunuz sonra az bi bütçeyle orada bir dükkan/ofis/büro tutup o işi yapıyorsunuz onlar da teftiş ediyor ...
araştırın derim bir arkadaşım Londra'da bununla mimari büro açıyor

teşekkürler AkarGider AkarGider böyle bir anlaşmanın olduğunu ilk kez duyuyorum
gerçekten güzel bi olaymış araştırayım bakalım

teşekkürler AkarGider AkarGider böyle bir anlaşmanın olduğunu ilk kez duyuyorum
gerçekten güzel bi olaymış araştırayım bakalım
evet o da başka bir arkadaşından öğrendi tek başına kız gitmiş küçücük dükkan açmış Londra'da sandviç satıyormuş,öyle..

seni almasınlar da kimi alsınlar :)
şimdiden kolaylıklar dilerim

yl için de puanlarım yeterliyse içerden tanıdık bir hoca ile görüşmeni tavsiye edebilirim mülakatlar öncesi

Puanlarım fazlasıyla yeterli hem de ama araya tanıdık hoca soktuğum halde bile olmadı. Şaka gibi değil mi?

Ek olarak Amerika'da da 500.000 Dolar'lık ev alındığında sınırsız oturma izni veriliyormuş....

yok öyle değil, 500 bin dolarlık yatırım yaparsanız yatırımcı vizesi alırsınız.. ev almanız herhangi bir oturum sağlamıyor.. hatta yatırımcı vizesi de sınırsız oturum hakkı vermiyor, belli bir süre o vize ile abd ye gelir sağladığınızı ispatladıktan sonra göçmen olmaya yani green card a başvurabiliyorsunuz.. çocuk doğumunda da o çocuğun 21 yaşına kadar ebeveynlerine bir katkısı olmuyor maalesef.. 21 yaşına geldiğinde de sponsor olacak birikimi gösterip ailesine gc alabiliyor..

office peki green card başvuruları oluyomuş arada sanırım
o nedir biliyo musun??
kurayla mı çıkıyor nedir...

yok öyle değil, 500 bin dolarlık yatırım yaparsanız yatırımcı vizesi alırsınız.. ev almanız herhangi bir oturum sağlamıyor.. hatta yatırımcı vizesi de sınırsız oturum hakkı vermiyor, belli bir süre o vize ile abd ye gelir sağladığınızı ispatladıktan sonra göçmen olmaya yani green card a başvurabiliyorsunuz.. çocuk doğumunda da o çocuğun 21 yaşına kadar ebeveynlerine bir katkısı olmuyor maalesef.. 21 yaşına geldiğinde de sponsor olacak birikimi gösterip ailesine gc alabiliyor..

office peki green card başvuruları oluyomuş arada sanırım
o nedir biliyo musun??
kurayla mı çıkıyor nedir...

evet 1 Ekim ile 1 Kasım arası devletin resmi sitesinden ücretsiz başvuru yapıyorsun, Mayıs ayının ilk haftasında da çekiliş yapılıyor. başvuru için sadece üniversite mezunu olman ya da lise mezunu olup sana referans olabilecek bir işte bir süre çalışmış olman gerekiyor. ama son senelerde bizim ülkeden yapılan başvurular resmen 3-5 katına çıktığı için şans düşük ama denemeye değer zeytin..

evet 1 Ekim ile 1 Kasım arası devletin resmi sitesinden ücretsiz başvuru yapıyorsun, Mayıs ayının ilk haftasında da çekiliş yapılıyor. başvuru için sadece üniversite mezunu olman ya da lise mezunu olup sana referans olabilecek bir işte bir süre çalışmış olman gerekiyor. ama son senelerde bizim ülkeden yapılan başvurular resmen 3-5 katına çıktığı için şans düşük ama denemeye değer zeytin..

office office teşekkür ederim
bana hayatta çıkmaz ama yine de başvurucam :)
geçen sene başvursaymışım keske

Back
X