Yurtdışında yaşayanlar bakabilir mi?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.308
1.025
133
Kızlar iyi geceler,

Eş durumuyla ya da eşi yurtdışından bir firmadan kabul alarak Avrupa’ya giden (eşin çalışma izni olduğunu düşünelim) ama çok da kalifiye olmayan bir kişi Avrupa’da asgari ücretle çalışabileceği bir iş bulabilir mi? Forumlarda aradım taradım böyle bir bilgiye ulaşamadım, aranızda yurtdışında yaşayanlar var biliyorum o yüzden bir size sormak istedim

Teşekkür ederim

Calisma izni/yasal duzenleme olarak soruyorsaniz Almanya icin cevap vereyim: Evet

Calisan kisi Blau Card sahibiyse (nitelikli isci calisma vizesi), es kisisi herhangi bir izne ihtiyac duymadan istedigi iste calisabilir.

Yasal duzenleme lukeden ulkeye degisiyor. Bunu buldum sizin icin google yaptim:
https://www.permitsfoundation.com/w...-holders-to-employment-in-EU-05.05.2015-1.pdf

Gidecegin ulkeye burdan bakabilirsin konu sahibesi

Teşekkürler
Peki asgari ücretle çalışılacak işler için akıcı bir dil bilmek şart mı? Yani b1 falan yeterli oluyor mu yoksa anadil gibi bilinmesi mi isteniyor?

Teşekkürler
Peki asgari ücretle çalışılacak işler için akıcı bir dil bilmek şart mı? Yani b1 falan yeterli oluyor mu yoksa anadil gibi bilinmesi mi isteniyor?

Simdi konu sahibesi yasal olarak buldugun her iste ayrica bir izne ihtiyacin olmadan calisabiliyorsun cogu Avrupa ulkesinde gordugun gibi:)

Yasal bir engelin yok. Ama nitelikli bir is degilse, orta seviye bir isse tabi ki isveren konusmani isteyecektir. Misal hizmet sektorunde musteriyle iletisim kurman gerek, ofiste ofis asistani olcaksan telefon konusmalari yapman gerek ... yani soyle diyeyim nitelikli islerde yaptigin is daha onemli, dil pek onemli degil (bizim ofiste Almancasi berbat tonla eleman var ben dahil ), ama orta seviye bir iste bilmiyorsan isverenin tercihi olmazsin. Bu durumda da is bulma sansi cok gorunmuyor maalesef. Sadece Ingilizce isteyen islere bakabilirsin, ya da seviyorsan kopek gezdirme yapabilirsin mesela
Hangi ulkeye gidiceksiniz?

Asgari ücretle calisacak isler derken neyi kastediyorsunuz, mesela garsonluk, kasiyerlik filan mi?

Ben değil arkadaşım için soruyorum ama Hollanda istiyorlar.
Eşi IT sektöründe olduğu için nitelikli çalışan statüsüyle şirketinin oradaki ofisinde 2-3 sene çalışabiliyormuş. Gitmişken para biriktirebilmek istiyorlar o yüzden arkadaşım da asgari ücretle bir yerde çalışabilmek istiyor. İşletme mezunu. Biz de ne tarz bir iş yapar nasıl olur bilemedik. Ondan açtım başlığı aslında :))

Google'a netherlands english speaking jobs yazdim, bunlar cikti:

Bir baksin derim, belki kafasina gore bir seyler cikar. Durmayip Google yapsin, arastirmalara baslasin

Olmazsa garsonluk baksin derim. Bazi kafeler sadece Ingilizce bilen garson aliyor, Hollanda daha rahat bir yer yabancilar karsi gozunu acik tutup kafe vitrinlerin baksin. Ufak kafeler vitrine eleman ariyoruz yazisi asiyor genelde

Bu arada daha fazla da calisabilir. Blau card sahipleri dil biliyorsa 2 yil, bilmiyorsa 3 yildan sonra kalici calisma izni alabiliyor. Ben de Blau Cardla basladim, simdi kalici izin sahibiyim. Daha sonra isterse vatandasliga da basvurabilir. tecrubeli bir gocmen olarak kalma/gocme konularinda hizmetinizdeyim isteyenler tagleyebilir

Kalifiye olmayan işler, aynen... Ya da bilmiyorum İşletme mezunu arkadaşım, bunun geçerliliği olabilecek basit ofis işleri yapabilecek bir iş de olur

Hollanda ise eger, ingilizce de cok ise yarayacaktir. Yani en azindan ordaki insanlarin cogu ingilizceyi anliyor ve ileri seviyede konusabiliyor. Ama tabi bir de orada yasayanlara sormak lazim.
Yinede yasadigi ülkenin dilini ögrenmek her zaman cok önemlidir. Her türlü avantaj saglar, is bulma konusunu da kolaylastirir.
Hele garsonluk, kasiyerlik filan zaten iletisim halinde olmasi gereken isler.
Onun haricinde mutfak calisani gibi birsey geldi aklima, o tür islerde dil seviyesi daha az önemli gibi :)

Merhaba. Asgari ücret ile bir çok işe girebilirsiniz. Bunların en başında temizlik görevlisi, fırın/cafe tarzı yerlerde satış elemanlıği(?), markette raf doldurma geliyor. Erkeklerin çoğu inşaat sektörüne başvuruyor, mesela sıvacı veya taşcı olarak. Taşcı denilir mi bilmiyorum ama kaldırım yapımı, bina/ evlerin önlerini taş ile döşemeyi kast ediyorum. Asgari ücretin yetmediği yerde mesela almanyada kira destek parasıda alabiliyorsunuz

Alys

Hollandada Ingilizce ile cok kolay is bulur,
Turkcesi ile de Turk restoranlarinda vs is bulabilir.
A2 hollandacasi ile de hizmet sektorunde is bulabilir.

Esi yuksek nitelikli gocmen statusunde vize alacaksa arkadasinizin calisma vizesi olacaktir.
Ancak farkli turde vizesi varsa esinin, arkadasinizin calisma vizesi olmaz, o durumda biraz zor olur is bulmasi.

Hollanda pahali bir ulke yanliz,
para piriktiririm konusu cok zor olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…