- 3 Şubat 2018
- 25.527
- 109.938
- 598
Pff evet almanyadada biz yabanci okuyoruz bunu da belli etmiyor değiller aslinda
Hayir ben almanyada degilim. Tesekkur ederimMerhaba. Almanya misiniz? Daha cabuk uzmandan randevu almak icin "Terminservicestellen der Kassenärztlichen Vereinigungen (KV)" a basvurabilirsiniz. Onlar size en gec 4 hafta icinde sizin icin ulasilabilecek mesafede bir uzman buluyorlar.
+++++Paranın alım gücünü hesaba katıyor musunuz.?
Biz Birleşik Krallıktayız. 2000 pound alıyoruz markette et balık süt meyve sebze herşey dahil bugün 65 pound verdik. Türkiyede 2000 tl alan biri markette bu dediklerimi 65 tl ye alabilir mi?
“ yabancı” evet bizde yabancıyız ama mülteci değiliz, ya da asyl değiliz.. onların durumu bizimkinden daha farklı..bunu kast etmistim.. bulunduğum yerde kreste hic abartmiyorum , bir tane bile alman cocugu olmayan ne kadar yabanci, mülteci cocuklar varsa doldurmuslardi.. ilgi hic yok.. cocuklarda kendi dillerini bilenlerle arkadaslik ediyor.. almanca bilmiyorlar, ögrenmekte imkansiz o kalabalikta.. kresler o kadar dolu ki cok öncesinden kayit yaptiriyorsunuz..10 aylik kizim var esim 3 aylikken kaydini yaptirdi .. şaka gibiiiiiTek komik kismi "o kadar cok yabanci var ki cocugunuz dogrudürüst egitim alamiyor".. bizde yabanciyiz sonunda ama
Siz almanyada mi yaşıyorsunuz? Hangi şehir de var 800€ luk kral daireler?
evet "burda" yazdigima göre almanyada yasiyorum, nordrhein westfalen eyaletinde. burda tek kisi 800€ ile gayet lüks bi dairede yasayabilir, su an oturdugum ev bile 120 metrekare ve 750€
Sizin bu hesaplarinizda hicbir sigorta telefon elektrik gaz felan yok mu? En lüks ev 800? Burda 800 euroya stadart evde oturursun (sicak kirayi diyorum). 1800 euro ile kral gibi yasamak Almanyada? Bak bu iyimisAlmanyada asgari ücret alanlar bosuna üzülüyor o zaman. Kralliklarinin farkinda bile degiller
Hangi şehirdesin ben köln de yaşadım 500€ ya kutu kadar evde aynı eyaletdeyim bu nasıl oluyor ?
Çokkk şanlısınız.. bizim buralarda 120 metrekare en az 1100-1200 € dan başlıyor.. ve ev bulamıyorsunuz.. doğum yapmadan önce daha büyük eve çıkmak istedik ev bulamadık.. yoookk..artık pes ettik..evet "burda" yazdigima göre almanyada yasiyorum, nordrhein westfalen eyaletinde. burda tek kisi 800€ ile gayet lüks bi dairede yasayabilir, su an oturdugum ev bile 120 metrekare ve 750€
semtine göre degisiyor, biliyorsundur. tabi sehir merkezinde veya lüks semtlerde, türkiyede de ve dünyanin her sehrinde oldugu gibi, pahali.
ee sen de 500€ ödemissin bak, kac metrekareydi evin?
40 metrekare sen 750€ kral dairesinde yaşadığına göre rheinlandpfalz sınırlarında yaşıyorsundur gerçi oralar bile ucuz değil vallah ilk defa duydum bu paraya okadar büyük evde yaşayan birini
kral dairesinde yasiyorum demedim, o paraya kral gibi dairede oturulur dedim. biraz da isi bilmek gerekiyor sanirim, ben mesela didik didik ararim arastiririm, her yeri ararim, biseyi istiyorsam illa pesinden giderim, cogu insan cabuk pes ediyor veya etraflica ev aramaya vakti olmuyor, onlar tabi önüne gelen ilk evi tutmak zorunda kaliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?