Yurtdışında yaşasanız tr'ye dönermiydiniz?

Cocuklariniz varmi? 5 yildir issizim cocuklariniza yapmayin bunu... ayda 1500 tl giriyor eve şu an annemle kaliyoruz... beklentilerinizi cok dusuk tutacaksaniz birde eviniz sizinse idare ediyor... yani gezme falan dusunmeyin mumkun degil ..tatile gitmek icin ekstra bogazinizdan kisarsaniz da pek mumkun degil 4 kisiyle...bugun adliyeye gttim memurluk basvurusu icin o oraya yolluyor oteki oraya ...ben bir of cektim kadin binada dedi yani tahammulum aldilar goturduler ben bu hale nasil geldimGELMEYIN

2000 e ankarada ayın yarısı gelmez ya
Ben de ankarada yaşıyorum
Gelirimiz bu miktarın 4 katı tabi bizim borçlarımız falan da var ev kira ama geçinemiyoruz yine de iki kişi.
Dışarıda yemek yemeyiz lüks takılmayız ama
Geçen markete gittik
Bakliyat süt ürünleri sucuk vs aldık 320 tl tuttu
Pazara gittik meyve sebze 40 tl tuttu
Hepsinden de yarımşar kilo aldık yani

Ortalama standartlarda yaşayan insanlarız.
Arabaya aylık 400 tl benzin gidiyordur
Aslında sadece işe gidip geliyor eşim günde toplam 15 km ama benzin pahalı.

Özel okula vermeniz gerekebilir çocukları
Bir de özel hastanelerde ancak insanca muamele görüyorsunuz daha doğrusu devlette suriyelilerden sıra gelmiyor
Düzgün bakılayım derseniz özele mahkum gibi bişeysiniz.

Yani ben olsam 2000 için dönmem
Eşim 7-8 bin kazanacak deseydiniz olurdu

En iyisi gelip tatil yapıp gidin
Euroyu tl ye çevirip tatilde harcarsınız rahat rahat
Ne de olsa 5.5 tl nerdeyse :)
2000 euro ile gelseniz 11.000 para yapar nerdeyse. Krallar gibi yaşarsınız 1 ay falan

Bende yurt disindayim.. Kararsiz kaldim bende ama Turkiyede hayat zor ya ben 3 ay kaldim is saatleri belirsiz devlet daireleri haric.. (Yanlisim varsa duzeltin :) )
Yurt disindaki sartlar daha iyi tatil yapabiliyorsun cocuklari daha iyi sartlarda buyutebiliyorsun. Yurt disinda olmanin dezavantaji insan iki kultur arasinda kaliyo...
Gonlunuz yok gibi ama cok istiyorsa deneyin zaten farki gorecektir

Yurtdışına geçiçi olarak geldim. Son 3 ayım. Dönecek olmanın hüznünü üzüntüsünü ızdırabını anlatamam kelimelerle. Buraya gelmeden önce yine iyi kötü idare ediyorduk ama gelip de insanca yaşamanın ne olduğunu gördükten sonra ve bizi nelerin beklediğini bilince dönüş fikri boğazımda bir yumru.

Valla tek dezavantajı kültür olsun o da umrumda değil yemişim kültürünü :) insanların iş sosyal toplum ahlakı yeter.

Rahat batiyor demekki..yerine beni alsalar challenge olsada gitsem geri donmem
Hahah sen bi de bana sor.
Ben hemen gider adımı helga falan yaparım
Vatandaşlıklarına geçerim
Dillerini öğrenirim, doğuştan oradaymış gibi yaşarım
Önceki hayatımı da unutur giderim hiç acımam ne akraba ne arkadaş.
Tatillerimde yunanistan adalarına falan gider, otobüse atlar komşuya gider gibi schengen ülkelerini gezerim.
Hayata sıfırdan başlamak istiyorum ya

Ben kalirdim almanyada. Katiyen donmezdim.

En azından çocukların eğitimi için orada kalmanızı tavsiye ederim. Kendi eviniz olsa bile 2000 lira ile geçinip birde çocuk okutmak çok zor,burada çoğu kişinin de yazdığı gibi markete girip çıkmak en az 100 lira ayda ne kadar eder siz hesaplayın. Maaşı 5000 ve üstü olanlar bile bu zamanda rahat edemiyor.

Bence hic dusunme sonradan pişman olursun..çocukların için orda kalmalısin..ben zorunlu olarak Türkiye'ye dönmek zorundayım.kesinlikle başka yer düşüncem var. .gerekirse oranın vatandaşı olacam o derece yani

Geçinirsin canım geçinirsin. Yani sadece geçinirsin. Yemeğini yiyip faturalarını ödersin okadar.

Ne bir sinemaya götürebilirsin çocuğunu ne dışarda istediğini yiyebilirsin ne de istediğini alabilirsin. Kısacası ot gibi yaşarsın. Bak tatili aktivitesi akrabaya hediyesi (doğum günü, düğün) arabaya benzinini etini söylemiyorum bile.

Kesinlikle dönmezdim.Çok istiyosa tatile gelin.

Ben de almanyadayim ve uzun süredir türkiyede yasama hayalim var ama son zamanlarda ülkede yasanan seyler, erkeklerin %90‘in comar gerizekali olmasi beni asiri korkutuyor, bana zararlari olmasi cocuklarima olur, icim rahat gecenin bi saati hicbir yere gitmeyi cesaret edemem...böyle hayat ister miyim? hayir! Bilerek neden yasam kalitemi düsüreyim? € oldu 5, dolar uctu, millet acliktan ölüyor türkiyede, rahatca fikrini bile söyleyemiyorsan hapse atarlar diye....güzelim ülke ne hale geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…