- 29 Ağustos 2014
- 4.840
- 16.924
- 408
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Millet yaldir yaldir gidiyor arkadasim ne donmesi.. ha diyorsaniz ki biz maceraperest bir aileyiz, 2000 lira ile hayatta kalma challenge yapacagiz o zaman gelin tabisi
Saka saka gelme, kendine acimiyorsan cocuklarina aci..
Eşin çocuklarını düşünseydk zaten dönmek istemezdi ordaki eğitimden mahrum etmeyin onları ben olsam burdan yürürdüm gerekirse boşanmaua kadar giderdi net gelip burdaki eğitimle ne olucak çocuklar
Dersane olmasa üni. Sınavı gececek çocuk yok okullara boşa gidiyor çocuklar direk dersaneye yollamak lazımGecenlerde bir yengem dedi. Türkiyede bir sürü cocuk orta okuldan baslayarak anti depresan ilaclar kullaniyormus stresi yüzünden. Ne kadar dogru bilmiyorum. Ama dayimin kizini puan tutturanadi tmdiye hirpaladigini bilirim ("dershabeye para gitti" diye hemde)
Dersane olmasa üni. Sınavı gececek çocuk yok okullara boşa gidiyor çocuklar direk dersaneye yollamak lazım
Paranın alım gücünü hesaba katıyor musunuz.?Ama orda € harcıyor onu tl olarak görmemek lağzım
Ben cok kararsizim. Cocuklarim 2 bucum yasinda ve 8 aylik
Kucugu krese baslayinca ise girmek istiyordum
Dönmezdim konu baslıgına istinadenMerhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
Bu soyledikleriniz en az 500 lira turkiyedeParanın alım gücünü hesaba katıyor musunuz.?
Biz Birleşik Krallıktayız. 2000 pound alıyoruz markette et balık süt meyve sebze herşey dahil bugün 65 pound verdik. Türkiyede 2000 tl alan biri markette bu dediklerimi 65 tl ye alabilir mi?
Geriye kaldı 1500 tl bu bir haftalık alışveriş ayın gerisi ne olacak faturalar kıyafet nerde. İşte konu sahibinin kv si örneği gibi bir kangal sucukla 1 ay. Hem zaten et balık sucuk lüks.Bu soyledikleriniz en az 500 lira turkiyede