Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben bikac sene daha calisip guzelce para biriktirip memlekete donerdim sanirimMerhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
Ben alman vatandasiyim.Öyle bir düşünceniz varsa biriniz alman vatandaşlığına geçsin...nolur nolmaz yapamazsanız geri gidersiniz
Hanımlar peki esime ve kvme karsi nasi argümanlar gelistirmeliyim?ne desem nedense onlar cok olumlu bakiyorlar.
Kv bana diyor ki biz 1000tl emekli maasla geciniyoruz siz 2 bin alsaniz yeter. Ya nasu yetsin. Biz ayakabiyi en basitinden deichmanndan aliyoruz. Burda 20euro ise orda 100tlden basliyor. 2 bin tl ile nasi olacak bu is?.
Kaynimdan örnek vereyim.
Cok tutumlu bi insan ama ailesiyle tatile veya bir defa olsun bir yemege avmye gitmisligi yok...neden gerek yok...eltimde boyun egmis durumda...ne anladim ben gencligimi yasayamadiysam...kvde saniyor ki onlar öyle diye herkes öyle olmali
Ama siz zaten pek istemiyorsunuz dönmeyi o yüzden hiç uğraşmadan biz burda yasayamayız diyin kv ballandırmış durmuş 1000 tl yle nasıl olcak zaten faturalar 500tl tutarBen alman vatandasiyim.
Esim türk vatandasi.
Bu yüzden cocuklar cifte vatandas
Ben size ilk sayfalarda cok basit kalemleri yazdim , esinize bunu gosterinHanımlar peki esime ve kvme karsi nasi argümanlar gelistirmeliyim?ne desem nedense onlar cok olumlu bakiyorlar.
Kv bana diyor ki biz 1000tl emekli maasla geciniyoruz siz 2 bin alsaniz yeter. Ya nasu yetsin. Biz ayakabiyi en basitinden deichmanndan aliyoruz. Burda 20euro ise orda 100tlden basliyor. 2 bin tl ile nasi olacak bu is?.
Kaynimdan örnek vereyim.
Cok tutumlu bi insan ama ailesiyle tatile veya bir defa olsun bir yemege avmye gitmisligi yok...neden gerek yok...eltimde boyun egmis durumda...ne anladim ben gencligimi yasayamadiysam...kvde saniyor ki onlar öyle diye herkes öyle olmali
Sorun su ; ben de yurt disindayim ama tek basinayim ve donmeyi dusunenlerdenim. Yurt disinin da kendince eksikleri var ama egitim kalitesi Turkiye ile kiyaslanamaz bile. Cocuklarinizin egitim gelecegi icin simdilik donmemelisiniz. Mesele sadece maddi acidan gecinmek degil cunku...Hanımlar peki esime ve kvme karsi nasi argümanlar gelistirmeliyim?ne desem nedense onlar cok olumlu bakiyorlar.
Kaynimdan örnek vereyim.
Kv de gaz veriyo tabii
Ne var gördük orda ne yiyosaniz burda bizde yiyoruz diyor ama bi yemegi 4 gün yiyorlar.
Sanki biz afrikanin fakirliginde yasiyoruz da. Kompleks mi olustu nedir anlamadim dönün ne süruneceksinuz orda diyor..sürunenleri goruyorum ya neyse. Kendi aileleri tutumlu gezme yeme icme yok kangal sucugu 1 ay idare ediyor torunlari...hem durumlari iyi diyo kendi evleri var diye ornek gosteriyo ama saydigi orneklerle ben nasi cocuklari idare edim
Asla dönmezdim.Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
Bi yemeği 4 gün mü yiyorlar sucugu 1 ay idare nasıl ediyormuşKv de gaz veriyo tabii
Ne var gördük orda ne yiyosaniz burda bizde yiyoruz diyor ama bi yemegi 4 gün yiyorlar.
Sanki biz afrikanin fakirliginde yasiyoruz da. Kompleks mi olustu nedir anlamadim dönün ne süruneceksinuz orda diyor..sürunenleri goruyorum ya neyse. Kendi aileleri tutumlu gezme yeme icme yok kangal sucugu 1 ay idare ediyor torunlari...hem durumlari iyi diyo kendi evleri var diye ornek gosteriyo ama saydigi orneklerle ben nasi cocuklari idare edim