• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışında üniversite

satanistkesenpsikopatkedi

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
348
42
318
İstanbul
herkesin onca derdi arasında benimki çok ufak bir şey kalıyor en baştan bunu kabul ederek başlamak istiyorum sorumun cevabını bilen yardımcı olursa çok sevinirim araştırdım ama istediğim cevaba tam anlamıyla ulaşamadım bir türlü şimdiden teşekkürler herkese.
Şu an lise 3. sınıf öğrencisiyim.Anadolu lisesinde öğrenim görüyorum.seneye üniversiteye hazırlanacam Türkiye deki eğitim sistemine göre.Amcamlar halamlar kuzenlerim hep yurtdışındalar onlar iş için gittiler ve oraya yerleştiler.Fransa,Almanya,Kanada ve ingiltere de 1. dereceden yakınlarımız var.Benim lise son sınıfı yurt dışında okumam mümkün mü?liseyi yurt dışında bitirince üniversiteyede gittiğim ülkenin eğitim sistemine göre mi giriş yapacam?Gelecek göz önünde bulundurulunca yurt dışında eğitim görmek daha avantajlı oluyor özellikle özel sektörde.
lise son sınıfı orda bitirirsem oranın vatandaşı gibi üniversiteye alınacak mıyım acaba?
Birde mesela Fransa da liseye kayıt yaptırmak istiyorum yabancı olduğum için kayıtta problem yaşar mıyım?Yurt dışında lise ortalamasına göre bölüm ve üniversite belirleniyor denildi bana.E ben sadece son sınıfı orda okursam beni neye göre yerleştirecekler?Psikoloji istiyorum şu an.
henüz babamla bu konuyu konuşmadım önce durumu öğrenmek istiyorum eğer olursa konuşacam babamla.umarım olur.
Zaman ayırdığınız için teşekkürleropuyorumnanaktan

Son düzenleme:
walla lise için bı fikrim yok açıkcası ama ben üniversite için ABD de bir okula başvurmuştum; bütün lise notlarımı ve ingilizce sınavına girmemi o sınavdan da onların istediği notu almamı istemislerdi..lise notlarıma da baktılar ayrıca..muhtemelen lise icinde aynı seyleri isterler her okulun istediği not derecesi farklı olabilir,Fransa da okumak istiyorsan okul senden Fransa bildiğine dair bir şey isteyebilir..yani gitmeyi düşündüğün ülkenin dilini bilip bilmediğin de önemli..
böyle bir fırsatın varsa değerlendirmeni tavsiye ederim..ben kabul edildiğim halde gitmedim,korktum..suan çok ama çok pişmanım..inşallah sen başarırsın..

lise notlarını istediklerini bilmiyorum öğrenmiş oldum teşekkürler.Liseden en kötü ihtimal 75-80 üzerinden mezun olacam hayırlısıyla.
Bende çok istiyorum zor olacağını biliyorum lakin ileriye dönük düşündüğümde bana çok faydalı olacağı kanaatindeyim

..

bursla alakasi yok, üniversteyi nasil okuyacagin kimseyi ilgilendirmez harclari yatirman lazim gerisi onlari ilgilendirmiyor
burs´a zaten universteye basladiktan sonra basvuruyorsun

Yurtdışında olduğunuzu ve öğrenci olduğunuzu yeni gördüm parlayanyıldızım
Ya ben çok sordum buradaki rehber öğretmenlere falan ya burs bekleyeceksin çıkmasıda çok zor ya yurt dışında özel ünide okuyacaksın yada burda okurken başarılı olacaksın okuduğun üninin yurt dışındaki üniversitelerle bağlantısı olacak seni başarından ötürü tavsiye edecekler öyle gidebilirsin dediler

herkesin onca derdi arasında benimki çok ufak bir şey kalıyor en baştan bunu kabul ederek başlamak istiyorum sorumun cevabını bilen yardımcı olursa çok sevinirim araştırdım ama istediğim cevaba tam anlamıyla ulaşamadım bir türlü şimdiden teşekkürler herkese.
Şu an lise 3. sınıf öğrencisiyim.Anadolu lisesinde öğrenim görüyorum.seneye üniversiteye hazırlanacam Türkiye deki eğitim sistemine göre.Amcamlar halamlar kuzenlerim hep yurtdışındalar onlar iş için gittiler ve oraya yerleştiler.Fransa,Almanya,Kanada ve ingiltere de 1. dereceden yakınlarımız var.Benim lise son sınıfı yurt dışında okumam mümkün mü?liseyi yurt dışında bitirince üniversiteyede gittiğim ülkenin eğitim sistemine göre mi giriş yapacam?Gelecek göz önünde bulundurulunca yurt dışında eğitim görmek daha avantajlı oluyor özellikle özel sektörde.
lise son sınıfı orda bitirirsem oranın vatandaşı gibi üniversiteye alınacak mıyım acaba?
Birde mesela Fransa da liseye kayıt yaptırmak istiyorum yabancı olduğum için kayıtta problem yaşar mıyım?Yurt dışında lise ortalamasına göre bölüm ve üniversite belirleniyor denildi bana.E ben sadece son sınıfı orda okursam beni neye göre yerleştirecekler?Psikoloji istiyorum şu an.
henüz babamla bu konuyu konuşmadım önce durumu öğrenmek istiyorum eğer olursa konuşacam babamla.umarım olur.
Zaman ayırdığınız için teşekkürleropuyorumnanaktan

esimin kiz kardesleri ve annesi babasi Kanada'ya tasindilar 3 yil once. kizlardan birisi lise sonun ilk donemini bitirip buraya geldi burda devam ederim diye ama maalesef liseyi burada bitiremiyorsun. oyle bir iznin yok maalesef. ona liseye bastan baslamak zorundasin dediler. o da boyle olunca hemen Turkiye'ye geri dondu ve lise ikinci donemi bitirdi sonra Kanada'ya geri dondu. liseyi burada bitirmesen universiteye ya da koleje buranin normal vatandasi gibi alinacaksin. hic bir fark yok yani(ben koleje gidiyorum o yuzden bu konudaki sorularini cevaplayabilirim) Kanada'nin lise egitimi konusunda bilgim cok az o yuzden bu konuda bilgi veremeyecegim ama Kanada'da Turkiye'den aldigin lise diploma notunu uygun goren bir universiteye ya da koleje girmek durumundasin. yani aslinda soyle aciklayayim ben sana: mesela hemsirelik okumak istiyosun diyelim. Toronto'daki arastirdigim bir kac universite ve kolej icin hemsirelik bolumune alinabilecek ogrencilerin diploma notu en az 75-78 idi gecen sene(75 diploma notunu hesaplayip Turkiye'deki diploma notu sistemine gore kac oldugunu hesaplayabilirsin tatlim). yani burada hangi okula degil de hangi bolume girecegin cok onemli cunku her diploma notuyla her istedigin bolume giremiyorsun. Ornegin: diploma notun A universitesinin mimarlik bolumune yetemeyebilir ama okul oncesi egitim, business, finans, ekonomi gibi bolumlerine yetebilir. bi de kanada'da lise sonrasi egitim sistemi cok degisik. mesela doktorluk, avukatlik, discilik, eczanecilik vs. gibi bolumler yok yani onlarin ayrica okullari var. sistem degisik canim. psikoloji istiyormussun, dusundum de ben benim gittigim kolejde boyle bir bolum gormedim mesela...cok cok cok iyi arastirman gerek tatlim. sorularin varsa cevaplarim eger ozelden msj atarsan falan
ha bi de sunu da ekliyim. mesela ben business administration management bolumunde okuyorum, beni ingilizce ve matematik sinavlarina soktular(ingilizce sinavina herkes giriyor genelde). sectigin bolume gore lise diplomandaki notlarina bakiolar. mesela hemsirelik bolumu icin bir koleje basvurdun diyelim. seni science sinavina falan sokuyolar eger diplomandaki science'la ilgili olan notlarin onlari tatmin etmediyse...ama bu sinavlar cok zor degil sanirim. benim girdigim matematik sinavi kolaydi mesela. ingilizce sinavini gecemesen cok sorun olmuyor. gecemezsen koleje baslayinca esl english ve daha sonra da college english diye bir ders aliyorsun.

Son düzenleme:
bu arada sunu da soyleyeyim tatlim, dis ulkeleri gulluk gulistanlik sanmayin meslek konusunda. mesela bir tanigim vardi burda, kiz sosyoloji okumus ama is bulamadigi icin bankada calisiyordu. yani is bulabilecegin bir meslek secmen senin icin en mantiklisi olur. ben bu bolum konusunu cok dusundum okullara basvururken, isin icinden cikamadim en sonunda business sectim. cunku Kanada'ya yeni gelmistim ve bu ulkede hangi bolumu okursam daha rahat is bulurum falan gibi sorularin cevap verebilecek hic kimsem yoktu. bolumumu karambole sectim :gitme: hemsirelik secmek istiyordum cunku Kanada'da cok para var bu iste, hic Turkiye'deki gibi sanmayin felaket para kazaniyorlar(ama registered nurse denilen hemsireler cok para kazanio, oyle 8 aylik okulu bitirip hemsire olanlar cok kazanamio tabi). hemsirelik secemedim cunku o isin benim icin agir oldugunu dusundum falan filan...anliorum seni bu isler cok karisik canim boshayallersmile

Ben liseyi ABD'de okudum, bitirdim. Simdi yine orda Hemsirelik okuyorum. Yukaridaki arkadasin bahsettigi gibi "Registered Nurse" 2. siniftayim.
Ben sunu soylemek istiyorum. Tabii bahsettigin ulkeleri bilemem ama bunlari da hesaba kat diye. Buranin lisesi Turkiye'dekinden daha kolaydi ama universite hic de kolay degil. Cok disiplinli, kanaat notu diye birsey zaten yok -lisede de yoktu-. Surekli sinav var, arti finaller, habire ders calismak gerekiyor. Hele hemsirelik daha disiplinli, devamsizlik hakkim 2 gun filan, siniri gecersem birak sinifta kalmayi okuldan atilirim. Onun icin odum patliyor hasta olmaktan filan. Hangi ulkeye gitmek istiyorsan, oranin dilini de hesaba kat. Dil bilmezsen cok zor oluyor.
Bir soruna fikrimi belirtmek istiyorum. Lisenin son senesini yurtdisinda okuyup ordan mezun olabilir miyim demissin. Bence degmez. Seni lise sondan degil daha bastan baslatabilirler. Zaten dil ogrenmekti, adapte olmakti, arkadas bulmakti derken birsey anlamazsin, ama kesintisiz bitirmen gereken bir okul dert dinlemez strese sokabilir seni. Bir de su var. Ben burda lise okudum, ve mezun olmak Turkiye'deki kadar kolay degildi. Essay denilen kompozisyon turu seylerden yazmak zorundaydik sayfalarca, ne meslek okumak istiyorsak onunla ilgili konusma yapmak zorundaydik belirli kurallar cercevesinde. Kredi sistemi vardi, kredileri tamamlamak zorundaydik, vs. Bir suru sIkIntI. Belki senin gitmek istedigin ulkelerde de boyledir. Dili olmayan biri icin iskence olabilir bunlar.
Kolay gelsin,.

melek soylediklerine aynen katiliyorum. bu arada Kanada'da da lisede kredi sistemi var sanirim. arkadasim bence sen liseni Turkiye'de bitir. sonra hangi ulkeye gitmek istiyorsan git, once dilini yuksek seviyelere cikar ve sonra da bir koleje ya da universiteye girersin. liseyi bilmiorum ama kolejde surekli bir proje bir odev yani seni calistiracak bir seyler var surekli, insan bunaliyor. melek bu arada sana basarilar dilerim canim. hemsirelikte iyi para var vallahi, ben yapabilecegimi dusunseydim sececektim ama hemsirelik yapamam diye dusundum ve business admin sectim. uff ya butun millet te business mezunu anasini sayatim :bbo:

liselerini bilmem ama ben liseyi bitirdikten sonra uniye yurt disinda basladim, ukraynaya geldim ve ruscam hic yoktu selam ne demek onu bile bilmiyordum dusun. zaten ingiltere kanadaa japonyaya gitsen daahi liseden sonra seni ilk , nasil tr de ing tip okuyanlar hazirlik egtimi goruyor sende yurt disinda ilk okula kayitta o dili okuyacaksin diger sene bolum sececeksin. lise konusunda bunlar liseyi yeteneklerine gore okuyorlar cok kucuk yasta mezun oluyorlar canim. valla benim anna die arkim var 17 yasinda 2 sinif univde. lise sistemlerinden giris yapma bence , liseyi tr de bitir cunki bazen tr de sorun yasata biliyorlar. yurt disindada univi oku. arkadaslarimdan fransaya giden senin gb anadolu mezunu var ama dedigim gb liseden sonra gittiler..

Ben liseyi ABD'de okudum, bitirdim. Simdi yine orda Hemsirelik okuyorum. Yukaridaki arkadasin bahsettigi gibi "Registered Nurse" 2. siniftayim.
Ben sunu soylemek istiyorum. Tabii bahsettigin ulkeleri bilemem ama bunlari da hesaba kat diye. Buranin lisesi Turkiye'dekinden daha kolaydi ama universite hic de kolay degil. Cok disiplinli, kanaat notu diye birsey zaten yok -lisede de yoktu-. Surekli sinav var, arti finaller, habire ders calismak gerekiyor. Hele hemsirelik daha disiplinli, devamsizlik hakkim 2 gun filan, siniri gecersem birak sinifta kalmayi okuldan atilirim. Onun icin odum patliyor hasta olmaktan filan. Hangi ulkeye gitmek istiyorsan, oranin dilini de hesaba kat. Dil bilmezsen cok zor oluyor.
Bir soruna fikrimi belirtmek istiyorum. Lisenin son senesini yurtdisinda okuyup ordan mezun olabilir miyim demissin. Bence degmez. Seni lise sondan degil daha bastan baslatabilirler. Zaten dil ogrenmekti, adapte olmakti, arkadas bulmakti derken birsey anlamazsin, ama kesintisiz bitirmen gereken bir okul dert dinlemez strese sokabilir seni. Bir de su var. Ben burda lise okudum, ve mezun olmak Turkiye'deki kadar kolay degildi. Essay denilen kompozisyon turu seylerden yazmak zorundaydik sayfalarca, ne meslek okumak istiyorsak onunla ilgili konusma yapmak zorundaydik belirli kurallar cercevesinde. Kredi sistemi vardi, kredileri tamamlamak zorundaydik, vs. Bir suru sIkIntI. Belki senin gitmek istedigin ulkelerde de boyledir. Dili olmayan biri icin iskence olabilir bunlar.
Kolay gelsin,.

Ben muz cumhuriyetinde mi okudum acaba liseyi ve üniversteyi. Şaşırdım sadece böyle bir yorum gelince. Yazı yazmaktan nasırlaşmış parmaklarım var benim yahu. İngiltere'de bir yıl kaldım ve bizim ortaokulda gördüğümüz matematiği üniverstede ders diye veriyorlardı. Üniversteyi bilmiyorum ama yüksek lisans için paran olması yeterli bir de İELTS 'ten 6.50 gibi bir not alman gerek ki zaten alınıyor.

Yurtdışında hangi üniv e gideceksen git ama çok iyi araştır, türkiyede YÖK denklik belgesi olsun...
Mesela psikoloji okyacaksan eğer okuduğun üniversitenin TR YÖK denkliği yoksa muayenehane açamazsın...
Yurtdışında tıp okuduğu çok da başarılı mezun olduğu halde TR de oktorluk yapamayan tanıdıklarım var...

Ben muz cumhuriyetinde mi okudum acaba liseyi ve üniversteyi. Şaşırdım sadece böyle bir yorum gelince. Yazı yazmaktan nasırlaşmış parmaklarım var benim yahu. ıngiltere'de bir yıl kaldım ve bizim ortaokulda gördüğümüz matematiği üniverstede ders diye veriyorlardı. Üniversteyi bilmiyorum ama yüksek lisans için paran olması yeterli bir de ıELTS 'ten 6.50 gibi bir not alman gerek ki zaten alınıyor.
Pardon, neye sasirdiniz? Ben bizzat yasadiklarimi yazdim, sagdan soldan duymadim bunlari.
Ben burda matematik zor demedim ki zaten. Kaldi ki okul sadece matematik dersinden olusmuyor. Yazdigim herhangi biryerde celiski filan mi gordunuz?...

liseyi bitirdikten sonra abd'de universiteye gitmis biri olarak sana sunu tavsiye ederim, tabii eger ulke seciminde abd varsa...liseyi tr'de yuksek notlarla bitirmen ve gitmek istedigin okullari onceden arastirman. cunku burda her okulun farkli istekleri, notlari ve sinav puanlari oluyor. genel olarak ise toefl, sat ya da act gibi sinavlar...eger kesinlikle yurt disina cikma imkanin varsa bu sinavlarla ilgili kurslara gidip hazirlanman gerek.

yine sectigin bolumle alakali zorluluk derecesi degisir ama suna emin olabilirsin ki atom muhendisligi bile secsen turkiye'deki egitimden cok daha kolay olacaktir. neden? cunku burdaki ogretmenler, ogrencilerin kafasini gereksiz bilgilerle doldurmuyor, ezbercilik minimum seviyede, ve ogretmenler acaba nasil kazik soru sorarim gibi dusuncelere girmiyorlar.

once okumak istedigin bolumu secmeni, daha sonra okulu secmeni oneririm cunku burda her okulun her bolumu iyi degil. bazi okullarin bazi bolumleri un yapmistir. ornegin harvard'in isletme ve hukuk fakultesi unluyken, bir baska okulun muhendislik bolumu one cikmistir.
abd ile ilgili sorun olursa cevaplamaya hazirim. simdiden kolay gelsin!

Back