Yurtdışında işler böyle mi yürüyor

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.524
Merhaba , normalde bunun için konu açmam ama sadece diğer ülkelerde durum nedir sormak istedim . Bugün çocuğumla Arabayı park etmek için uğraşırken , iki araba arasına girmekte zorlandım biraz neyse bir adam yardımcı oldu işte trafiği durdurdu işaret verdi falan bende ettim park , teşekkür ettim neyse sonra inecektim, elime kartını tutuşturdu , işte ihtiyacınız olursa biz aslında Hollanda da bu işi yapıyoruz size çok uyguna gelir , tr ye de taşıyacağım falan dedi , siz ne iş yapıyorsunuz diye sordu, sonra arka koltuğu fark etti . çocuk sizin mi diye sordu , evet dedim , uzaklaştım . Yani ben şimdi anlamadım sanırım yurtdışında yaşayan insanlar daha insancıl , bilemiyorum bunu bir kadın yapsa normal algılarım herhalde , gerçekten yurtdışında böyle mi ? İnsanlar hiç tanımadıkları birine bile bu kadar soru sorabiliyor mu , ne iş yapıyorsun falan . Hemen sen diye hitap edebiliyorlar mu , Tabi ki kartı sonra yırttım yani hırlı mı hırsız mı ne tutup yolda tanıştığım birini arayacak değilim .
Sadece sadece tr de mi böyle merak ettim

Siz bu olayı burda mı yurtdışında mi yaşadınız? Adam türk mü yabancı mi? Size ne kartı verdi? Sizi rahatsız eden şey tam olarak nedir? Yurtdışı -yurtici karşılaştırmasını ne için yapicaz? Hiç bişey anlamadım....

Eklentiler

• Screenshot_2022-08-20-05-18-49-61_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-08-20-05-18-49-61_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    124,7 KB · Görüntüleme: 117
Siz bu olayı burda mı yurtdışında mi yaşadınız? Adam türk mü yabancı mi? Size ne kartı verdi? Sizi rahatsız eden şey tam olarak nedir? Yurtdışı -yurtici karşılaştırmasını ne için yapicaz? Hiç bişey anlamadım....
Hayır tabi ki tr de yaşadım . Adam da sanırım Türk , emin olmamakl beraber . Bana kendı kartını verdi , mesela adam yabancı olmasa , kesınlıkle tanışmak için derdim , ama acaba yurt dışında böyle görülmüyor sanırım ben yanlış tarafa çektim , bu konuyu merak ettiğim için sordum aslında , adamın niyeti de önemli değil, sonuçta bi daha hiç görmeyeceğim biri . Sanırım insan ilişkilerini merak ettim sadece

Hayır tabi ki tr de yaşadım . Adam da sanırım Türk , emin olmamakl beraber . Bana kendı kartını verdi , mesela adam yabancı olmasa , kesınlıkle tanışmak için derdim , ama acaba yurt dışında böyle görülmüyor sanırım ben yanlış tarafa çektim , bu konuyu merak ettiğim için sordum aslında ,
E adamla hangi dilde konuştunuz ki yabancı mi türk mü emin olamadinız? Türkiye de Türkçe yaşanmış bir olaysa yurtdışı ne alaka? Ayrıca ne kartı verdi size? Olay ne? Ay ben hala anlamadım

Adam ne iş yapıyormuş? Yurt dışında istemediğiniz sormadığınız sürece kimse yardıma falan gelmez. Trafiği durdurayım da kadın kolay park etsin demez ama bizim insanımız der. Çünkü genlerimizde var yardımseverlik. Kendiliğinden hemen müdahale eder, ağır çantaları varsa taşır veya araba lazımsa getirir götürür. Yabancılar da yardım lazımsa ilgili yerlere telefon eder haber verirler.

Kart vermek, şu işi yapıyorum demek ters algılanmaz. İşini söylemiş, lazım olursa ararsınız diye. Bunda kötü bir şey yok.

Adam Hollanda’da yaşadığı için “acaba insanlar yurtdışında daha mı rahat” diye soruyor konu sahibi.
Hayır yabancılarda öyle çok rahat insanlar değil. Akdeniz ülkeleri vatandaşları daha sıcak kanlı ve flörttözdür. Ama dünyanın hiçbir yerinde tanımadığın insana kart verilmez. Abesle istigal. Bir de “çocuk sizin mi” filan. Son derece hadsiz cümleler. Size park etmenizde yardımcı olmasında bir sakınca yok. Benim ve anneminde başına pek çok kez geldi. Hatta park etsin diye arabayı tanımadığımız insanlara rica ettiğimiz oldu. Ama teşekkürler deyip geçmişizdir. Sizin adam biraz seviyesiz kaçmış.

Hayır tabi ki tr de yaşadım . Adam da sanırım Türk , emin olmamakl beraber . Bana kendı kartını verdi , mesela adam yabancı olmasa , kesınlıkle tanışmak için derdim , ama acaba yurt dışında böyle görülmüyor sanırım ben yanlış tarafa çektim , bu konuyu merak ettiğim için sordum aslında , adamın niyeti de önemli değil, sonuçta bi daha hiç görmeyeceğim biri . Sanırım insan ilişkilerini merak ettim sadece
Ya ben seni şimdi hatırladım...Hatta bir ara çok merak etmiştim eski konun kapanınca...Ben de bu soruda bı tuhaflık var diyordum ama şimdi biraz anladım....Niye tuhaf çünkü bu olay bizim ülke için çoook olağan...Hele büyükşehirlerde trafikte surda burda bayılırlar müdahil olup yardım etmeye, adam çocuğun yanında sınırı aşınca sen irrite olup kafanda kurmuşsun şundan mı bundan mı diye belli ki ama takılma bence... Benim bu tiplerle herhangi bir durumda muhatap olmak zorunda kaldigimda söylediğim tek şey "eyvallah" oluyor :KK14: Bu kelimeyi duyunca goruntumle de hiç bagdastiramadiklari için anvale olup sohbeti ilerletemiyorlar. Tavsiye ederim.
Bu arada kurtulduğuna çok sevindim...

Son düzenleme:
Merhaba , normalde bunun için konu açmam ama sadece diğer ülkelerde durum nedir sormak istedim . Bugün çocuğumla Arabayı park etmek için uğraşırken , iki araba arasına girmekte zorlandım biraz neyse bir adam yardımcı oldu işte trafiği durdurdu işaret verdi falan bende ettim park , teşekkür ettim neyse sonra inecektim, elime kartını tutuşturdu , işte ihtiyacınız olursa biz aslında Hollanda da bu işi yapıyoruz size çok uyguna gelir , tr ye de taşıyacağım falan dedi , siz ne iş yapıyorsunuz diye sordu, sonra arka koltuğu fark etti . çocuk sizin mi diye sordu , evet dedim , uzaklaştım . Yani ben şimdi anlamadım sanırım yurtdışında yaşayan insanlar daha insancıl , bilemiyorum bunu bir kadın yapsa normal algılarım herhalde , gerçekten yurtdışında böyle mi ? İnsanlar hiç tanımadıkları birine bile bu kadar soru sorabiliyor mu , ne iş yapıyorsun falan . Hemen sen diye hitap edebiliyorlar mu , Tabi ki kartı sonra yırttım yani hırlı mı hırsız mı ne tutup yolda tanıştığım birini arayacak değilim .
Sizin karşılaştığınız kişi çok soru sormuş gerçekten ama evet Avrupa insanı gayet sıcak kanlı, insancıl ve kibar durup dururken selam verebiliyolar benim en büyük şokum olmuştu Türkler sıcak Avrupalılar soğuk ve kaba sanıyordum

İngiltere de yasiyorum da derdinizin coğrafi koşullarla bir ilgisi yok. Avrupa insanı bizler gibi meraklı bir yapıda degiller. Cok gereksiz sorular sonucta konu amacından sapmış. Altı üstü park için yardimci olup sonra yoluna bakacakti. Biraz size yürümüş gibi geldi bana.

X