Yurtdışına gelin gidecek kızlar, çeyiz hazırlığı nasıl oluyor?

Feliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2010
284
6
46
İstanbul
Kızlar benim merak ettiğim bir konu var. Aradım ama bu konuya uygun bir başlık bulamadım.
Yurt dışına gelin gidecek olanlar çeyiz hazırlığını nasıl yapıyor? Türkiye'den uzak yere çeyiz nasıl gider? bilmiyorumkismile
Kısmetse biz evlilik planları yapıyoruz sevgilimle. O Amerika'da yaşıyor. Büyük ihtimalle ben de oraya gideceğim evlendikten sonra. Burdan oraya da çeyiz gitmesi çok zor. Zaten pek bir hazırlığım da yok çeyiz olarak. Sevgilim orda kirada oturuyor. Ev 2 kişiye yetecek bir ev ve eşya olarak her şeyi var. Bulaşık, çamaşır, kurutma makinesi, buzdolabı, lcd tvsi, bilgisayarı, deri koltukları, sehpası, yemek masası vs her şeyi var. Sadece ufak tefek eklemeler gerekecek. Gardrop ve banyo dolabı gibi. Aslında bir yandan da seviniyorum eşya ve çeyiz masrafımız olmicak diye kaydirigubbakcemile3
Sizer nasıl yaptınız kızlar?

ben almanyada yasiyorum cevremden bildigi kadariyla söyleyim mesela burdan almanyadan ankara ya gelin giden tanidigimiz oldu birde ordan buraya gelen de oldu her ikiside ayni yöntemle ceyizlerini götürdüler burdan türkiye ye kamyon + tir gibi araclar gidiyor sirf esya götürmek icin bir miktar parada anlasip esyalar gidecegi yere götürülüyor...

Kızlar benim merak ettiğim bir konu var. Aradım ama bu konuya uygun bir başlık bulamadım.
Yurt dışına gelin gidecek olanlar çeyiz hazırlığını nasıl yapıyor? Türkiye'den uzak yere çeyiz nasıl gider? bilmiyorumkismile
Kısmetse biz evlilik planları yapıyoruz sevgilimle. O Amerika'da yaşıyor. Büyük ihtimalle ben de oraya gideceğim evlendikten sonra. Burdan oraya da çeyiz gitmesi çok zor. Zaten pek bir hazırlığım da yok çeyiz olarak. Sevgilim orda kirada oturuyor. Ev 2 kişiye yetecek bir ev ve eşya olarak her şeyi var. Bulaşık, çamaşır, kurutma makinesi, buzdolabı, lcd tvsi, bilgisayarı, deri koltukları, sehpası, yemek masası vs her şeyi var. Sadece ufak tefek eklemeler gerekecek. Gardrop ve banyo dolabı gibi. Aslında bir yandan da seviniyorum eşya ve çeyiz masrafımız olmicak diye kaydirigubbakcemile3
Sizer nasıl yaptınız kızlar?

oleyy ben de amerikadayım, yazın inşallah evlenebilirsek erkek arkadaşımı da buraya getircem. annecağzım zamanında bana çeyizler yapmış, ama buraya bir şey getirmek mümkün değil. 23kg + 8kg bagaj hakkımız var. Ancak THY ile gelirseniz ve ABD içi uçuş yapmazsanız-yani THYden sonra başka havayolu uçağına binmezseniz- 2 tane 23kg artı bi de 10kg el bagajı taşıyabiliyosunuz.toplamda 56kg tek kişi için!--gayet iyi--
Burhanınaysesi nin dedigi kamyon olayı süpermiş ama buraya işlemiyo maalesef:((

Ben THY yi tercih ediyorum, ona rağmen buraya bişey getirmeyi düşünmüyorum. Burda her şey çok ucuz ve annemin yaptığı o dantel salon takımlarının burda maalesef bi anlamı yok.. Çünkü şu an yaşadığım dairede, salonumda 2 tane koltuğum bi tane ışığım bir tane de kitaplığım var:)
Bence o çeyizlerini sat sen TRde:)) Onun parasıyla gelin burda güzel eşya alın kendinize. Yatak çok önemli özellikle:))
Ben ucuz diye 50$a havalı yatak almıştım belim kopuyo sabaha kadar:((

hiç bişey bütün çeyiz yerine bilezik yaptır düğününde takılır çeyiz niyetine daha sonra para dönüşümü olunca istediğini alırsın yoksa çok zor taa oraya çeyiz nasıl gider götürme masrafına ordan da alırsın eşyalarını

Back
X