Gumrugu dusunmemistimZati eşya kara yolu nakliyesini her firma yapamiyor bunun icin belirli belgelere sahip olunmasi lazim ve bu da fiyatlari etkiliyor. Gumruk musavirine vekalet ve gumruk masrafi gibi eklentilerin de olusacagini dusunursek gittiginiz yerden esya almaniz bence daha uygun.
Bavulla zaten alabildigimiz kadar esyayi alicaz yanimiza , kiyafetlerin hepsini giderken gotururuz diye dusunuyorum zaten gitmeden buyuk bi temizlik yapar azaltirim herhaldeYurtdışına mektup dışında birşey göndermiyorum.
He ille göndereceğim varsa oraya giden bir kişi buluyorum:)
Siz de aynı şekilde bulabilirsiniz ve alıcı kişisi onu havaalanında karşılayabilir. TV için değil tabii ki ama kiyafetler,küçük mutfak eşyaları, kitaplar falan...bir valize sığacak herşeyi gönderebilirsiniz.
Bu konuda 'yaa nereden bulayım oraya gidecek adam' diyorsanız Facebook'tan interrail Türkiye ve yardımrail sayfasına konuyu açıp samimi bir şekilde anlatabilirsiniz isteginizi. Grup gezginlere yönelik. Elbet bir güzellik yapan çıkar ^^
Ben mesela, sık sık turist gezdiririm gönüllü olarak. Eğer misafirim X ülkesindeyse ve benim X ulkesinde deger verdigim biri varsa ,ona veriyorum açık adresle beraber. Genelde buluşup veriyorlar/hem iki tatlı insan tanışmış oluyor :)
Evet canimPtt ile mi gonderdin kuzum?
Tamm kuzum onu da yazdim aklimin bi kosesineEvet canim
Siz yine de interrail türkiye ve yardımrail sayfasına bir yazin. Çünkü o sitedeki neredeyse herkesin bir yurtdışı deneyimi var, kimi evlenmiş gitmiş, kimi göç etmiş vs vs... Bence size daha çok yardımcı olurlar.Bavulla zaten alabildigimiz kadar esyayi alicaz yanimiza , kiyafetlerin hepsini giderken gotururuz diye dusunuyorum zaten gitmeden buyuk bi temizlik yapar azaltirim herhalde
Sorun bavula sigmayacak olanlar :)
Ama guzel tavsiyeler geldi , kendime bi yol plani cizdim , dikkat etmem gereken seyleri de ogrendim
Inceleyecegim her iki sayfayi , tesekkur ederimSiz yine de interrail türkiye ve yardımrail sayfasına bir yazin. Çünkü o sitedeki neredeyse herkesin bir yurtdışı deneyimi var, kimi evlenmiş gitmiş, kimi göç etmiş vs vs... Bence size daha çok yardımcı olurlar.
Öyle inanılmaz bir site ki, yurtdisindaki (ex) sevgiliye hediye gönderme konusunda bana yardımcı olan kizin sevgilisi (yani idisinin didisinin bilmemnesi) beni hiiic tanımadığı bilmediği halde 1 saat yol gidip erkek arkadaşımın evine pasta ve çiçek götürmüştü dogumgununde.
Üstelik bu iş için para ödemek istedigimde de uzun mesafe ilişkisini en iyi kendisinin bildiğini, para kabul edemeyeceğini ve yardım etmekten mutlu olduğunu soylemisti
Yani bir yazın derim ben .
Ayrıca yeni maceranız da hayırlı olsun
Munihe 4 saat uzaga sekerimMilana nereye taşınıyorsun panpaaaa
Yakın bir yerse benim eve de postalayabilirsin sonra gelir alırsın
Munihe 4 saat uzaga sekerim
Sen hangi sehirdesin?
Almanya'da bulursunuz her seyiMunihe 4 saat uzaga sekerim
Sen hangi sehirdesin?
Almanya diil gerci ama hersey bulunacak bir ulkeAlmanya'da bulursunuz her seyi
Tebdil-i mekanda ferahlik vardir.
Hayirli olsun
Demeyin yaUc ülke değiştirmiş ve defalarca taşınmış biri olarak boşuna vaktinizi harcadiginizi soylemek istedim. Astarı yüzünden pahalıya geliyor. Elektronik eşyayı özellikle hiç tasimayin boşuna. Genelde akım ve priz problem oluyor. Valizinize ne sigarsa alin. Çocuklar zorlanmasin diye en sevdikleri oyuncaklari muhakkak alın. Ülkeye göre belki caydanlik ve cezvenizi atın valize bir de tercih ettiğiniz baharatlari. Mesela sumak heryerde bulunmuyor.
A Munih'e yakinsa Avusturya olabilir dimek kiAlmanya diil gerci ama hersey bulunacak bir ulke
Tesekkur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?