How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Yurtdışı Doğum

chiLL chiLL merhaba..
Doğum ayrıntılarını çok bilmiyorum ama anne baba ABD vatandaşı olmayıp, çocuk ABD vatandaşı olduğunda yüksek meblağda vergi ödendiğini duymuştum.
Beni ABD'de doğum yapmak konusunda en çok endişelendiren şu anki başkanlarının müslümanları hiç sevmiyor olması. :( Ileride tüm bu emekler boşa gider mi bilinmez :(
Saglikla bebisinizi kucağınıza almanız dileğimle..

Şu an için Amerika çok avantajlı ama bundan 20 yıl sonra ne olacak? Onu öngöremeyiz ki. Bir kanuna bakar her şey. Bir de o kadar parayı bankaya koysanız çocuğunuz büyüyünce de Amerika da eğitme gider yine. O kadar parayla çocuk çok rahat yurtdışı eğitimi alır. Eğitim alınca da eğer kendisinin kafasına yatarsa orada vatandaşlık alır.

Bankada duramaz da
Bugun iyi bir eğitim alsa yine aynı paralar turkıye de de harcanacak
Orda bu sadece dogum ücreti degil benim için, hem vatandaslık hem doğum hemde egitim

chiLL chiLL merhaba..
Doğum ayrıntılarını çok bilmiyorum ama anne baba ABD vatandaşı olmayıp, çocuk ABD vatandaşı olduğunda yüksek meblağda vergi ödendiğini duymuştum.
Beni ABD'de doğum yapmak konusunda en çok endişelendiren şu anki başkanlarının müslümanları hiç sevmiyor olması. :KK43: Ileride tüm bu emekler boşa gider mi bilinmez :KK43:
Saglikla bebisinizi kucağınıza almanız dileğimle..

Merhaba bende sadece şunu duydum, çocuga miras kalırsa %25 ine amerıka el koyuyor

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim paylaştıklaranız benim için işe yarar bilgiler oldu.

Siz pişmanlık yaşadınız mı ?

Ben kendime. Bir hesap çıkardıgımda 100 bine yakın oluyor tabi evdeki hesap çarşıya uyar mı bilmiyorum :)

Bugünün şartlarında iyi bir özel üniversiteye versem çocuğu zaten 100 bine yakın tutuyor arada maddi büyük farklar yok.

Vatandaşlığı aldıgında burada eğitim görse yine avantajlı oluyor

Ve sadece eğitimi kıyasladık bir çok ülkeye geçiş hakkıda bir statü kazandıracaktır illa ki
ben kendi doktora egitimim icin burdayim. dogum icin gelmemistik o yuzden karsilastirma yapmam mumkun olur mu bilmem. ama universite burda cok pahali onu soyleyeyim de. benim doktora yaptigim universitede lisans egitimi icin yillik ucret 27 bin dolar civariydi, saglik sigortasi vs dahil degil. (biz universitede arastirma ve ogretim asistanligi yaptigimiz icin ucret odemedik ve maas aldik, yoksa oyle bir imkanimiz yok tabi :) ) barinma ve cocugun harcligini sayarsan cok fazla oluyor. burda universitede okuyanlarin cogu kismi zaten devlet kredisiyle okur. ama bizim turkiyedeki krediler gibi dusunmeyin. toplamda 200-250 bin gibi kredi cekerler ve morgage gibi 15-20 sene odemesi surer. yanlis anlasilmasin, eger imkaniniz varsa guzel bir deneyim olabilir. ama sirf cocuk amerika'da dogsun diye sartlarinizin uzerine cikarsaniz onunuzdeki 5-10 sene (cok farazi yazdim bilemiyorum) borclanabilirsiniz. cocugunuz burda ortalama bir okula gidecegine turkiye'de en iyilerine gonderin, zaten abd'ye gozu kapali kabul alir, emin olun. turkiye'deki universitelerin cogu icler acisi evet, ama bilkent, odtu, itu gibi okullarin mezunlari burada cok iyi taninirlar.
ornek olmasi acisindan: https://www.google.com/search?rlz=1...hNXVAhVDw2MKHSuKAWYQvwUIIygA&biw=1350&bih=578

Son düzenleme:
chiLL chiLL Merhaba arastirmaya devam mi? Ne yapmayi dusunuyorsunuz? Insalllah en iyi karari alirsiniz bebisiniz icinn

Arkadaşım ingiltereye gitmişti doğum için
Bir ev parası tuttuğunu söylemişti
Sezeryanı kabul ettiremediği için normal doğum yaptı
Bazı aksilikler yaşamış 45 gün sonda kullanmak zorunda kalmış
Arkadaşının yanına turist vizesi alıp gitmişti
Hamile olduğunu söylememişti kontrollerde
Doğumdan sonrada 2 ay kadar kaldı döndü
Şimdiki aklım olsa gitmezdim diyor
Maddiyatı gözden çıkarıp gidiyorsun zaten ama manevi açıdan çok zorlanmış

Merhaba ben de 2,5 yıldır Amerika'da yaşıyorum ve orada doğum yaptım.biz Green card ile geldik eşimle o yüzden durumumuz sizden çok farklı oldu ama turist vizesiyle gelip medicaid alabilenler de oluyormuş. Vatandaşıysanız ve familycare ya da medicaid aşabilmişseniz ki bunu her eyalette alamıyorsunuz sanırım biz New Jersey de medicaid alabilmiştik gelir durumunuzu gösteriyorsunuz ve ona göre sigortadan yanıt alıyorsunuz. Biz hiçbir ücret ödememiştik 2015 yılında. O dönemde eşimin kazancı yeterli kabul edilmediği için yardım alabilmiştik ama şuan yıllık Kazancı'mız belirttikleri limitlerin üstünde olduğu için alamayız böyle bir yardımı. Sigorta ödemeniz gerekiyor turist olarak gelince ki bu da her eyalette farklı oluyor. Öncelikle hangi eyalete gelmek istediğinizi belirleyin bence. Ben çok iyi doktora denk geldim yahudi idi doktorum erkekti ben de tesettürlü bir bayanım ama asla hiçbir şekilde kontrollerimden doğum sonrası evime gelene kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ve evet burada benim de bildiğim bir sağlık sıkıntınız yoksa normal doğum yaptırılıyorsunuz ki her anne bence o mucizeyi yaşamalı. Neyse konumuza dönersek Türk doktor olsun illa diye takıntı yapmayın bence Çünkü buradaki Türk doğum doktorlarından memnun olanı pek duymadım açıkçası. Sormak istediğiniz ne varsa bana özelden de msj yazabilirsiniz bildiklerimi sizinle paylaşırım.
Sağlıklı doğumlar şimdiden :)

chiLL chiLL Merhaba arastirmaya devam mi? Ne yapmayi dusunuyorsunuz? Insalllah en iyi karari alirsiniz bebisiniz icinn

Merhaba evet hala araştırıyorum ama sanırım geç kaldım
Bu döneme kadar karar verip bir şeylere başlamalıydım diye dişünüyorum

Naptin turkiye de misin cok az kalmis doguma

Evet türkiyedeyim iyikide ülkemdeyim hiç bir sorun yokken ani su fazlalaşmasıyla acil sezaryen doğum yaptım bebeğim on gün yoğun bakımda kaldı bu sıkıntılarıgitseydim orada yaşayacaktım belki de

Evet türkiyedeyim iyikide ülkemdeyim hiç bir sorun yokken ani su fazlalaşmasıyla acil sezaryen doğum yaptım bebeğim on gün yoğun bakımda kaldı bu sıkıntılarıgitseydim orada yaşayacaktım belki de
aaa geçmiş olsun evet bizim sağlık sistemi oradan daha iyi

Merhaba
Kanada ya doğum için gitmeyi düşünüyorum aynı şekilde sadece doğum için gidenler varsa bilgi paylaşımı rica ederim
Sevgiler

Merhaba, süreci bizzat atlatan biri olarak bu konuda danışmanlık veriyorum. Kanada'da doğum ve pasaportu alma süresinde yardımcı olabilirim.

Merhaba, süreci bizzat yaşayan biri olarak bu alanda sorularınızı cevaplayabilirim. Bu alanda danışmanlık hizmeti veriyorum. Kanada'da doğum, Amerika'ya göre daha ucuz oluyor. Hem Kanada hem de Amerika pasaportu üç aşağı beş yukarı aynı güçte (....). Parayı şimdi biriktiririm, sonra orada okuturum yaklaşımı da tabii ki mümkün ancak çift vatandaşlı çocukların Türkiye'de, Türk vatandaşlarını kabul etmeyen kaliteli eğitim kurumlarına (Fransız okulları, Alman okulları vb.) ilkokuldan itibaren girme şansı bulunuyor. Ayrıca çift vatandaşlığı olan bir çocuğun ilk vatandaşlığı yabancı bir vatandaşlık ise, "yabancı öğrenci" kontenjanından üniversite sınavına girmesi mümkün olabiliyor ve bu sınav Türk vatandaşlarına yapılan sınava göre kat kat daha kolay. Yani çocuk yurt dışına velev ki çıkamadı (ailenin finansal durumu mümkün olmadı), çocuk daha kolay bir sınav ile yabancı öğrenci kontenjanı ile çok güzel bir üniversitede okuyabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Kanada'da doğum konusunda tecrübelerimi paylaştığım bir blog oluşturdum. https://kanadadadogum.blogspot.com (umarım forum kurallarına aykırı değildir. Tamamen yardım amaçlı kurduğum için çekinmeden yazdım)

Çok yeni bir blog fakat zaman buldukça yazmaya devam edeceğim. Kanada'dan döneli 1 ay oldu. Doğuma gitmeden önce yaptığım araştırmalarda fazlaca yanlış bilgiye maruz kaldığımı farkettim. Bu blogu yaşantı ürünü olarak edindiğim bilgilerle doldurmaya çalışacağım. Bana konu ile ilgili dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Fırsat buldukça ve elimden geldiğince tüm sorularınızı cevaplayacağımdan şüpheniz olmasın.

Görüşmek dileğiyle...

Merhaba. Kanada'da doğum konusunda tecrübelerimi paylaştığım bir blog oluşturdum. https://kanadadadogum.blogspot.com (umarım forum kurallarına aykırı değildir. Tamamen yardım amaçlı kurduğum için çekinmeden yazdım)

Çok yeni bir blog fakat zaman buldukça yazmaya devam edeceğim. Kanada'dan döneli 1 ay oldu. Doğuma gitmeden önce yaptığım araştırmalarda fazlaca yanlış bilgiye maruz kaldığımı farkettim. Bu blogu yaşantı ürünü olarak edindiğim bilgilerle doldurmaya çalışacağım. Bana konu ile ilgili dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Fırsat buldukça ve elimden geldiğince tüm sorularınızı cevaplayacağımdan şüpheniz olmasın.

Görüşmek dileğiyle...
Süper takipteyim

Görüşmek dileğiyle...
Merhaba blogunuzu takip edeceğim bende Kanada da Doğum yapmak istiyorum Fakat henüz hamile değilim öncesinde araştırmaya başladım umarım olur tecrübelerinizi merakla okuyacağım

Merhaba blogunuzu takip edeceğim bende Kanada da Doğum yapmak istiyorum Fakat henüz hamile değilim öncesinde araştırmaya başladım umarım olur tecrübelerinizi merakla okuyacağım
Umarım faydalanırsınız. Sorularınızı,merak ettiklerinizi çekinmeden sorun lütfen. 3-5 gündür blogla ilgilenemiyordum. Bu yazıyı görünce yazasım geldi :) Malumunuz yeni bir blog olunca çok takip edeni de olmayınca kendiniz çalıp kendiniz oynuyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. :D

Almanyada mümkün değil.
Anne veya babanin oturum izni veya vatandaşlığı olması lazim. Vatandaşlığı olan zaten nerde isterse doğurur ve cocuk sonucda alman olur. Cifte vatandaşlık türkler için yok. Alman olan türk, Türkiye de haklarının çoğunu kayip ediyor.
Amerikayi bilmiyorum

Back