- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
- 198
merhaba, ben 7 yıldır amerıka'dayim ve iki cocugumu da burada dogurdum. ilk once burdaki dogum politikasi, hayati bir zaruriyet olmadikca normal dogumu zorlarlar. ben iki cocugumu da normal dogurdum ve sigortayla bile cebimden cikan her bir dogum icin 2500-3000 dolar oldu. iyi bir sigotam vardi ustelik. bir de kalacaginiz yere gore aylik ennn iyi ihtimalle 1000 dolar kira vermeniz gerekir. daha once kaldigimiz eyalette 1600 dolardi kiramiz. mutlaka burda bir tanidiginiz olmali. bir de burada yerlesimler oldukca aralidir, arabasiz ekmek bile alamazsiniz. yani yaninizda hic degilse esiniz ya da bir baska biri olmali.
ilk cocugumda 37. haftada suyum azaldigi icin suni acilma ve suni sanci ile dogumu baslattilar. sukur ki dogum cabuk ve sorunsuz gerceklesti. turkiye'de olsam kesin sezeryan derlerdi. yanlis anlasilmasin, normal dogum istioyrdum zaten, ben cok memnunum. ama ilk dogumunuzsa ve herhangi bir komplikasyon yoksa normal dogum olucak buyuk ihtimalle. sezeryan istiyorsaniz sorun olabilir. eger oncelikli bir saglik durumunuz varsa onu onceden konusmak gerekiyor. veya doktoruna gore sezeryan isteyebilirsiniz, o tarafini bilemiyorum.
ha bir de bir arkadasin dedigi gibi, yaninizda gelecek insan sayisi fazla olamayacaksa dogum sonrasi biraz yalniz kalabilirsiniz. burda yakin tanidiginiz varsa o baska tabi.
bir sey sorabilir miyim? yurt disi dogum ve vatandaslik istemenizin sebebi nedir acaba? gunumuzde ben cok bir avantajli oldugu dusunmuyorum da. biz vatandas degildik ama 7 senedir burda yasiyoruz. hic bir ayrimcilik veya zorluk hissetmedik, o yuzden soruyorum, kusura bakmayin. ne gibi avanatajlari var acaba? turkiye'ye donus dusunuyoruz da. belki ucuncu cocugu da dusunebiliriz, ondan soruyorum.
Merhaba açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim
Vatandaşlık istememdeki en temel sebep eğitim.
Amerikada ve Türkiyede eğitim olanağı artacak
İleride çok sayıda ülkeye rahatlıkla giriş yapabilecek
İlerde isterse amerika da yaşayabilecek
Orada iş kurabilecek
Ve yine siyasete getrmek istemiyorum konuyu ama günümüz türkiyesinde ikinci bir ülke hiç fena olmaz
oradaki imkanları ben degil siz daha iyi bilirsiniz tabi ama ben burdan kat kat iyi olduğunuzu düşünüyorum
Ben eşim ve kızımla gitmeyi düşünüyorum
Konaklamanın pahalı olduğunu biliyorum
Ama hastanelerin bu kdar pahalı oldugunu bilmiyordum
İkinci doğumum olacak
İlki sezaryandi ama ben normal doğum mümkünse şayet normal doğum olmasını istiyorum.