How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Yurtdışı Doğum

merhaba, ben 7 yıldır amerıka'dayim ve iki cocugumu da burada dogurdum. ilk once burdaki dogum politikasi, hayati bir zaruriyet olmadikca normal dogumu zorlarlar. ben iki cocugumu da normal dogurdum ve sigortayla bile cebimden cikan her bir dogum icin 2500-3000 dolar oldu. iyi bir sigotam vardi ustelik. bir de kalacaginiz yere gore aylik ennn iyi ihtimalle 1000 dolar kira vermeniz gerekir. daha once kaldigimiz eyalette 1600 dolardi kiramiz. mutlaka burda bir tanidiginiz olmali. bir de burada yerlesimler oldukca aralidir, arabasiz ekmek bile alamazsiniz. yani yaninizda hic degilse esiniz ya da bir baska biri olmali.
ilk cocugumda 37. haftada suyum azaldigi icin suni acilma ve suni sanci ile dogumu baslattilar. sukur ki dogum cabuk ve sorunsuz gerceklesti. turkiye'de olsam kesin sezeryan derlerdi. yanlis anlasilmasin, normal dogum istioyrdum zaten, ben cok memnunum. ama ilk dogumunuzsa ve herhangi bir komplikasyon yoksa normal dogum olucak buyuk ihtimalle. sezeryan istiyorsaniz sorun olabilir. eger oncelikli bir saglik durumunuz varsa onu onceden konusmak gerekiyor. veya doktoruna gore sezeryan isteyebilirsiniz, o tarafini bilemiyorum.
ha bir de bir arkadasin dedigi gibi, yaninizda gelecek insan sayisi fazla olamayacaksa dogum sonrasi biraz yalniz kalabilirsiniz. burda yakin tanidiginiz varsa o baska tabi.
bir sey sorabilir miyim? yurt disi dogum ve vatandaslik istemenizin sebebi nedir acaba? gunumuzde ben cok bir avantajli oldugu dusunmuyorum da. biz vatandas degildik ama 7 senedir burda yasiyoruz. hic bir ayrimcilik veya zorluk hissetmedik, o yuzden soruyorum, kusura bakmayin. ne gibi avanatajlari var acaba? turkiye'ye donus dusunuyoruz da. belki ucuncu cocugu da dusunebiliriz, ondan soruyorum.

Merhaba açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim
Vatandaşlık istememdeki en temel sebep eğitim.
Amerikada ve Türkiyede eğitim olanağı artacak
İleride çok sayıda ülkeye rahatlıkla giriş yapabilecek
İlerde isterse amerika da yaşayabilecek
Orada iş kurabilecek
Ve yine siyasete getrmek istemiyorum konuyu ama günümüz türkiyesinde ikinci bir ülke hiç fena olmaz

oradaki imkanları ben degil siz daha iyi bilirsiniz tabi ama ben burdan kat kat iyi olduğunuzu düşünüyorum

Ben eşim ve kızımla gitmeyi düşünüyorum
Konaklamanın pahalı olduğunu biliyorum
Ama hastanelerin bu kdar pahalı oldugunu bilmiyordum

İkinci doğumum olacak
İlki sezaryandi ama ben normal doğum mümkünse şayet normal doğum olmasını istiyorum.

Merhaba açıklayıcı mesajınız için teşekkür ederim
Vatandaşlık istememdeki en temel sebep eğitim.
Amerikada ve Türkiyede eğitim olanağı artacak
İleride çok sayıda ülkeye rahatlıkla giriş yapabilecek
İlerde isterse amerika da yaşayabilecek
Orada iş kurabilecek
Ve yine siyasete getrmek istemiyorum konuyu ama günümüz türkiyesinde ikinci bir ülke hiç fena olmaz

oradaki imkanları ben degil siz daha iyi bilirsiniz tabi ama ben burdan kat kat iyi olduğunuzu düşünüyorum

Ben eşim ve kızımla gitmeyi düşünüyorum
Konaklamanın pahalı olduğunu biliyorum
Ama hastanelerin bu kdar pahalı oldugunu bilmiyordum

İkinci doğumum olacak
İlki sezaryandi ama ben normal doğum mümkünse şayet normal doğum olmasını istiyorum.

Kızın küçükse yanında götür bence.esin ve annen de doğuma gelsin. Abd de ssvd yaygın. Ama yanında operasyon raporunu götürmen lazım.

Iki arkadasim amerikada dogum yapti. Kesinlikle firmalari tavsiye etmiyorlar ne kadar para koparsak kar olarak goruyorlar. Kendi imkanlariyla gidip once otelde kaldilar sonra ev kiraladilar. Zaten hastane icin cok secenek olmadi. Saglik sigortasi olmadigi icin hastane biraz masrafli oldu ama ustesinden geldiler. Kizlari buyudu bile..

Tatlım ben yaptım. Abd vizen var mi? Daha onxe gitmisligin var mi?

Yoksa karnin cikmadan git vizeni al. Abd ye 28-30. Hafta civari git. Bol kiyafetler giy cok anlasilmasin. Pasaport kontrolu sirasinda sorarsa kesinlikle hamile değilim diye yalan söyleme ama konuyu sen acma. Niye geldin turistik gezici vs. Abd de sağlık sistemi pahalı ama hamileyim bunları karşılayacak gücüm yok dersen devlet senin ve bebeğin masraflarını ödüyor. Medicaid ı araştır. Hatta bu iş için bütçen varsa bile bunu yap bence çünkü sağlık sistemi gerçekten pahalı ve olası bir komplikasyonda sen veya bebeğin yoğun bakımda kalsanız ek tedaviler gerekse vs çok ciddi sıkıntıya girebilirsiniz. Çoğu doktor 800 dolar civarında muayene ediyor. Oradan hesapla derim ben.

Hayır vizem yok
Daha önce gitmedim de

Siz devlet destegiyle mi dogum yaptınız orada?
Neden bu kdar pahalı anlayamadım

Kendim karşılarsam hastaneye sizin tahmininiZce ne kadar ödemem gerekir az cok bir tutar söyleyebilir misiniz ?

Sigorta işinide bir araştırayım
Ben çifte vatandaş olarak düşünüyorum

Evet ailenin yanında olmaması bir kadının doğumu esnasında iç burkucu olabilir ama bende böyle bir durum olmayacak

Burnun dibindeyken kalkıp gelmediklerinde daha çok üzülüyor insan:)

2 ay eve kapanmayıda idare edebilirim diye düşünüyorum çünkü gitmeyi başarırsam eğer eşim ve kızım yanımda olacak

Onun dışında 3 ayda 40bin$ biraz fazla geldi
Doğum 12bin$ bu tamam aslında bi hesaplama yapmadım ama ayda 10bin dolar harcamaları çok gibi görünüyor

Onlara özgü bir durum olabilir harcama konusu.
Belki kiraladıkları ev daha lüks vs ondan olabilir bir de eyalet farkı vardır mutlaka.
Onlar california da kaldı.
Ama bana sorarsanız da rakam 5bin$ kadar oynar... yani çok bir fark olur mu emin değilim...

Normal doğum konusunda ısrarcı bir doktora gittim
İlk doğumu ben yapsaydım buna izin verirdim amadikişlerin ne sekılde bunu bılmedıgım için yapamam dedi
Hamile oldugumu öğrenene kadar hep emziriyordum bu da dikişlerin geç toparlamasına etkiymiş

Ama normal doğum mumkunse tabi ki normal isterim ilkinde de çok istedim olmadı

Facebook ta ssvd diye bir grup var.
2 sezaryen sonrası bile Doğum yapan anneler var.
Doğru doktora ulaşmak önemli. İstanbul da iseniz seçenek çok..

Amerika da Doğumun avantajları için biraz daha düşünün derim :)
Bizim de Doğumdan önce seçenekler arkasındaydı, hatta biz bir 6 ay kadar Amerika da yaşadık, ve ben o sürede hamile kaldım.
Süreci uzatıp Doğum için kalsak mı diye düşündüğümüzde, çok cazip gelmedi.

Türkiye için avantajı üniversiteye giriş için olabilir ama otursun çalışsın kazansın velet kafasına döndük :)) ki özellikle su devirde çocuğu. Üniversite okumasa üzüntümden ölmem...

Türkiye için başka bir avantajı olduğunu düşünmüyorum. Vize falan uğraşmadan gidip gelebilecek olması tabiki güzel bir avantaj ama yine değmez. Daha önce öğrenci iken gittim 1 haftada 5 yıllık vize verdiler. Okul bitti, evlilik 10 yıllık vizeyi neredeyse belge göstermeden aldım.

Ülkenin siyasilerin elindeki durumu için avantaj olduğunu düşünmüşsünüz ama orada da durum pek parlak değil.
Özellikle oralı olan ailelerle konuştuğumuzda eskisi kadar güvende hissetmediklerini söylüyorlar.
Bunu söyleyen beyaz Amerikalı :) yeni politikalardan sonra vatandaşlık olsa bile yabancılara olan bakış açısı da ortada...
Yine de orası daha çabuk toparlar Türkiye daha çabuk tepetaklak gider ona bir şey diyemem tabi :)

Hayır vizem yok
Daha önce gitmedim de

Kendim karşılarsam hastaneye sizin tahmininiZce ne kadar ödemem gerekir az cok bir tutar söyleyebilir misiniz ?
Benim arkafasım normal doğum yaptı, 15-16 bin dolar tuttu. Sadece epidural 3500 dolar. Sezeryan 50 bin doları buluyormuş.

Belki kiraladıkları ev daha lüks vs ondan olabilir bir de eyalet farkı vardır mutlaka.
Ama bana sorarsanız da rakam 5bin$ kadar oynar... yani çok bir fark olur mu emin değilim...

40 bin dolar dogrudur o zaman. Kalifornia abd nin en pahali yasamlarindan. San fransisko'da studio daireler 2500 dolardan basliyor diye duymustum.

Hayır vizem yok
Daha önce gitmedim de

Evet ben medicaid ile doğum yaptım hiç para vermedim. 3 ay orada kaldım kız kardeşimin evinde. Bu haliyle bile 10-12 bin dolar arası bir şey harcadım.

10-15 bin dolar arası hastane masraflarınız tutar diye tahmin ediyorum.

Eger 4 kisi gidecekseniz, her biriniz vize-ucak mastafi 2500'u bulur. 4 kisi icin 10000 eder.
30. Hafta gidip bebeğin 40'ı çıkınca donseniz 16 hafta eder. 4 ay kira. 4 kişiyseniz en az iki odalı bir yer lazım, 1500 dolardan 6000 dolar.
Normal dogum 12000, epidural isterseniz 15000. 30. Haftadan sonra en az 5 doktor randevusu. Sigorta yoksa bunlarda cok para. Doktorla konuşup anlaştınız diyelim. Her visit 150 dolar (normalde 250 civarıydı benim doktorun). 750 dolar eder. Kan testleri vs de 750 dolat (cok iyimser oldu ama) (gelecek olursanız cystic fibrosis testini yaptırmayın sakın. Testi yaptırmak 850 dolar ama avrupa görülen bi hastalık değil).1500 dogum öncesi doktor masrafı. Doğum sonrası bebeğin hastane çıkışı, bir hafta ve bir ay kontrolleri. Hadi 300 diyelim. Rutin kontrol çünkü. Ama bir ay aşısı var. Normalde aşılar 1000 dolar tutuyor ama eyaletlerin ücretsiz aşı programları var, onu saymayalım. Şu ana kadar ne etti:
10000 yol masrafı
6000 ev kirası
1000 kadar da elektrik su vs (yerine göre kiraya dahil olabiliyor)
12000 doğum masrafı
1500 doğum öncesi doktor masrafı
300 bebeğin kontrolleri
Toplam:30800 dolar.

Dahası var: 4 aylık mutfak gideri, araba kirası veya abd içi ulaşım masrafı (bunu tahmin etek güç), geçici de olsa bebeğin bazı demirbaşları: beşik, oto koltuğu (oto koltuğu olmadan kanunen hastaneler bebeği teslim etmez) (kıyafet vs saymıyorum, onları götürdüğünüzü var sayıyorum). Hadi bunlar da 5000 gibi tutsa; toplam masraf 35800 dolar. Yani şu anın ederiyle 127 bin ytl falan. Bu para kabaca 5yıllıközel okul parası eder.
Bana düşmez ama bence çoğunuzun eğitimine yatırım yapın. Abd yeni dönemde eğitimli insan arıyor. İlerde çocuğunuz üniversiteveya doktora için gelebilir. İş gücü çin'e kaydığından abd artık yeşil kartı bile doktoralılara vermeyi planlıyor.
Türkiye'deki en iyi özel hastaneler bile 3000 doları geçmez doğumda.

Üff çok yazdım kusura bakmayın. Dediğim gibi bana düşmez aslında. Sağlıklı bir doğumunuz olur umarım. Kolaylıklar dilerim.

5bin dolar olacaksa aradaki fark bende gider californiada kalırım canım :)

Hiç bilmiyordum araştıracagım iki konu içinde teşekkür ederim

Evet ben medicaid ile doğum yaptım hiç para vermedim. 3 ay orada kaldım kız kardeşimin evinde. Bu haliyle bile 10-12 bin dolar arası bir şey harcadım.

10-15 bin dolar arası hastane masraflarınız tutar diye tahmin ediyorum.

Arastırdım onu ücreti ben ödemezsem oradaki toplanan vergilerden ödenmiş oluyormuş ve ben bırçlu gözukuyormuşum ulkeye yasaklılar lıstesıne girme ıhtımalim varmış

Eger 4 kisi gidecekseniz, her biriniz vize-ucak mastafi 2500'u bulur. 4 kisi icin 10000 eder.
30. Hafta gidip bebeğin 40'ı çıkınca donseniz 16 hafta eder. 4 ay kira. 4 kişiyseniz en az iki odalı bir yer lazım, 1500 dolardan 6000 dolar.
Normal dogum 12000, epidural isterseniz 15000. 30. Haftadan sonra en az 5 doktor randevusu. Sigorta yoksa bunlarda cok para. Doktorla konuşup anlaştınız diyelim. Her visit 150 dolar (normalde 250 civarıydı benim doktorun). 750 dolar eder. Kan testleri vs de 750 dolat (cok iyimser oldu ama) (gelecek olursanız cystic fibrosis testini yaptırmayın sakın. Testi yaptırmak 850 dolar ama avrupa görülen bi hastalık değil).1500 dogum öncesi doktor masrafı. Doğum sonrası bebeğin hastane çıkışı, bir hafta ve bir ay kontrolleri. Hadi 300 diyelim. Rutin kontrol çünkü. Ama bir ay aşısı var. Normalde aşılar 1000 dolar tutuyor ama eyaletlerin ücretsiz aşı programları var, onu saymayalım. Şu ana kadar ne etti:
10000 yol masrafı
6000 ev kirası
1000 kadar da elektrik su vs (yerine göre kiraya dahil olabiliyor)
12000 doğum masrafı
1500 doğum öncesi doktor masrafı
300 bebeğin kontrolleri
Toplam:30800 dolar.

Dahası var: 4 aylık mutfak gideri, araba kirası veya abd içi ulaşım masrafı (bunu tahmin etek güç), geçici de olsa bebeğin bazı demirbaşları: beşik, oto koltuğu (oto koltuğu olmadan kanunen hastaneler bebeği teslim etmez) (kıyafet vs saymıyorum, onları götürdüğünüzü var sayıyorum). Hadi bunlar da 5000 gibi tutsa; toplam masraf 35800 dolar. Yani şu anın ederiyle 127 bin ytl falan. Bu para kabaca 5yıllıközel okul parası eder.
Bana düşmez ama bence çoğunuzun eğitimine yatırım yapın. Abd yeni dönemde eğitimli insan arıyor. İlerde çocuğunuz üniversiteveya doktora için gelebilir. İş gücü çin'e kaydığından abd artık yeşil kartı bile doktoralılara vermeyi planlıyor.
Türkiye'deki en iyi özel hastaneler bile 3000 doları geçmez doğumda.

Üff çok yazdım kusura bakmayın. Dediğim gibi bana düşmez aslında. Sağlıklı bir doğumunuz olur umarım. Kolaylıklar dilerim.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim paylaştıklaranız benim için işe yarar bilgiler oldu.

Siz pişmanlık yaşadınız mı ?

Ben kendime. Bir hesap çıkardıgımda 100 bine yakın oluyor tabi evdeki hesap çarşıya uyar mı bilmiyorum :)

Bugünün şartlarında iyi bir özel üniversiteye versem çocuğu zaten 100 bine yakın tutuyor arada maddi büyük farklar yok.

Vatandaşlığı aldıgında burada eğitim görse yine avantajlı oluyor

Ve sadece eğitimi kıyasladık bir çok ülkeye geçiş hakkıda bir statü kazandıracaktır illa ki

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim paylaştıklaranız benim için işe yarar bilgiler oldu.

Siz pişmanlık yaşadınız mı ?

Ben kendime. Bir hesap çıkardıgımda 100 bine yakın oluyor tabi evdeki hesap çarşıya uyar mı bilmiyorum :)

Bugünün şartlarında iyi bir özel üniversiteye versem çocuğu zaten 100 bine yakın tutuyor arada maddi büyük farklar yok.

Vatandaşlığı aldıgında burada eğitim görse yine avantajlı oluyor

Ve sadece eğitimi kıyasladık bir çok ülkeye geçiş hakkıda bir statü kazandıracaktır illa ki

Benim anladığım eğer orada hayatınızı sürdürme planınız varsa, gidilebilir :) hem 100-150bim civarı miktar böyle bir niyet için çok göze batmaz..

Yoksa eğitim vs kısmında çok büyük avantajlar yok..

Bahsettiğiniz bir çok ülkeye geçiş hakkında endişe etmeyin çok.
Şu anki durumda bile düzgün işi ve geliri olan, eli yüzü düzgün herhangi birinin gitmek isteyip gidemediği yer olduğunu düşünmüyorum.

Şu an için Amerika çok avantajlı ama bundan 20 yıl sonra ne olacak? Onu öngöremeyiz ki. Bir kanuna bakar her şey. Bir de o kadar parayı bankaya koysanız çocuğunuz büyüyünce de Amerika da eğitme gider yine. O kadar parayla çocuk çok rahat yurtdışı eğitimi alır. Eğitim alınca da eğer kendisinin kafasına yatarsa orada vatandaşlık alır.

Back