Nasıl yapmış. Doğuma yakın amerikaya gitmiş, doğurmuş, sonra vatandaşlık mı almış nasıl olmuşAmerika'da var biliyorum . Ama AVrupa ülkeleri için belli bir süre yaşamak gerekiyor. Dil bilmek gerekiyor diye biliyorum. Ne bilmek istiyorsun ki? Bir doktor arkadaşım AMerika da doğum yaptı. Doğumu illa normal yapmışlar. Ona kızmıştı. Sezaryen istiyordu. Hiç dinlememişler.
Amerika'da var biliyorum . Ama AVrupa ülkeleri için belli bir süre yaşamak gerekiyor. Dil bilmek gerekiyor diye biliyorum. Ne bilmek istiyorsun ki? Bir doktor arkadaşım AMerika da doğum yaptı. Doğumu illa normal yapmışlar. Ona kızmıştı. Sezaryen istiyordu. Hiç dinlememişler.
Nasıl yapmış. Doğuma yakın amerikaya gitmiş, doğurmuş, sonra vatandaşlık mı almış nasıl olmuş
Amerikada dogum yapan cok arkadasim var , hepsi de sezeryan yapti bu arada kendi istekleriylr
Ama onlari tanidiklari vardi onlar aracilogiyla gittiler us'e
Sirketler oldugunu biliyorum hatta instagramda cok karsima cikiyor , ne kadar guvenilir olduklarini bilmiyorum
Tanıdıkları arıcılığı ile seyahatimi gerçekleştirdiler ?
Yoksa orada tanıdık doktorlara mı gittiler
Doktor tanıdık olduğu için sezeryan olmuş olabilir mi ?
Mesela sunu da merak ediyorum ben 23 ay once sezaryan oldum bu yüzden aralıkta gercekleşecek olan doğumada doktorlar sezaryan olmak zorunda diyorlar, bu amerikaya gidersem orada da geçerli olacak mı ?
Orda arkadas , abla vs vardi , onlari ziyaret amacli gidip dogumu orda yaptilarTanıdıkları arıcılığı ile seyahatimi gerçekleştirdiler ?
Mesela sunu da merak ediyorum ben 23 ay once sezaryan oldum bu yüzden aralıkta gercekleşecek olan doğumada doktorlar sezaryan olmak zorunda diyorlar, bu amerikaya gidersem orada da geçerli olacak mı ?
Tanıdıkları arıcılığı ile seyahatimi gerçekleştirdiler ?
Arkadaşımın eşi de doktor. Bir araştırma görevi ayarladılar ona bir kaç ay, öyle gitti onlar. Doğan Bebek Amerika vatandaşı oldu. İsterlerse 18 yaşına geldiğinde abisini de ABD vatandaşı yapabiliyormuş. Ailede bir kişi yetiyormuş yani. Dönüşte niye sorun çıksın. Yani çifte vatandaşlık mı oluyor onu sor. Çünkü TC yi istersiniz diye düşünüyorum. İki pasaportu olur diye düşünüyorum. İşte buradaki hakları korunsun onu araştırın. Erkek çocuk sa askerlik falan ilk aklıma gelenler. Şirketler daha sağlıklı bilgi verebilir.
Bildiğim kadarı ile yazayım,
Kuzenim Amerika da Doğum yaptı.
7 ayı bitmek üzere gitti, ama öncesinde orada bir sigorta yaptırdılar cunku sigorta olmadan sağlık hizmetleri ucuk rakamlarla ifade ediliyor...
Bu sigorta ne kadar önce bir fikrim Yok açıkçası, ama Doğum ve hastane masrafları sanırım sigorta ile birlikte 15bin$ civarı..
Çocuk için isterse sadece Amerikan vatandaşlığı secebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. Yada Türk pasaport alıp çifte vatandaş..
Bizim Yeğen çifte vatandaş :)
Onun dışında anne açısından şimdiki aklım olsa yapmazdım diye hayıflandığını çok duydum...
Bir kere annesi gidemedi. En büyük eksikliği p yönde hissetti.
diğeri de hayatı boyunca çalışan kadın damızlık gibi orada doğurmayı bekledi... gün içinde yürüyüş,market ten öteye pek geçmeyen sosyal hayat onu çok sıktı.
Dile kolay 2 ay gün saydı.. son aylarında olunca uzak yerlere gitme ihtimali Yok, aktiviteler kısıtlandı, aile-arkadaş Türkiye'de vs.. yalnızlık sıkıntı olmuş :)
Dönüş için bebeğin 40 ıno beklediler.
Uçak bileti, ev, fatura gider vs 40bin $ gibi bir meblağ ile tamamladılar diye biliyorum.
Bir de hastanede doğru düzgün bir doktora gelene kadar 6-7 doktor değiştirdiler.
Çinlisi, mısırlısı epey doktor denemiş oldular :)
Orda arkadas , abla vs vardi , onlari ziyaret amacli gidip dogumu orda yaptilar
Bildigim kadariyla 24 ay gecmeden dogurursaniz tum dunyada mecburi sezeryan oluyor , 24 aydan sonra normal dogum diyorlar
Instagramda amerikada dogum diye arastirin cikan sirketlerle yazisin bence
Ben de yarin arkadasima soruyum doktor ve hastane detaylarini sizin icin
Türkiye de doğru isimlere ulaşırsanız ssvd yapabilirsiniz.
12 ay ara ile yapan var...
(Lütfen konum birazcık burada kalsın)
Arkadaşlar vatandaşlık için yurtdışında doğum yapmaya dair neler biliyorsunuz?
İnternette herşey çok basitmiş gibi anlatıyor
Hatta bu iş için bazı firmaların olduğunu bile yazmışlar ama ben o firmaları bulamadım
Bilgisi ve tecrübesi olanlar paylaşırsa çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?