Yurtdışı dil eğitimi

cikolatakalp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
240
120
Merhabalar
Ben Yurt dışında dil eğitimi düşünüyorum. İzmirde yaşıyorum.
Yarın bunun için birkaç danışmanlık şirketiyle görüşmeye gideceğim. Yalnız şöyle bir sorun var neyi sormam neye dikkat etmem gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Yani ben neye göre seçeceğim ki ülke ve şirketi. Sizden bu konuda yardın istiyorum varsa giden ya da yakınlarından gidenler yardımcı olursanız çok sevinirim.

hangi dil?
ülke seçimini siz yapmalısınız bence, o şirketler bu konuda danışmanlık yapsalar da kendi anlaştıkları tarafa doğru sizi yönlendireceklerdir illa ki.
her şeyden önce sormanız gereken masraflar, maddi durumunuz iyi olsa bile euro bazında ödemeleriniz olacağı için plansız bir gider zorluk çıkarabilir.
vize konusunu sormalısınız, turist vizesi mi olacak öğrenci vizesi mi, onlar mı evrakları alıp işi halledecekler.

Amerikan'ca mı öğreneceksin yoksa ingilizce mi , yutdışındakiler ingiltereye bizimkinlerde Amerikaya gidiyor genelde
Merhabalar
Ben Yurt dışında dil eğitimi düşünüyorum. İzmirde yaşıyorum.
Yarın bunun için birkaç danışmanlık şirketiyle görüşmeye gideceğim. Yalnız şöyle bir sorun var neyi sormam neye dikkat etmem gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Yani ben neye göre seçeceğim ki ülke ve şirketi. Sizden bu konuda yardın istiyorum varsa giden ya da yakınlarından gidenler yardımcı olursanız çok sevinirim.

Oncelikle hangi dil uzerinde kendini gelistirmek istiyorsun onu soyle.. Eger ingilizce icinse ingiltereye git direk diyecem ama sunu unutma ki masraflarin cok olacak. Kalacak yerin kirasi yeme icme ulasim vs bunlari karsilayabilecekmisin? Bir birikimin varmi? Artik euro 3,40 lirayi bile gordu yani lira baya degersiz kaliyor. Ingiltere para birimi pond ise euro'dan daha degerli yani orayi tercih edecek olursan hayat sartlari daha pahali olacaktir ustelik ingilterede yasam genel olarakta pahali zaten. Iyi dusun tasin derim. Ben yurt disinda ikamet eden biriyim o yuzden biliyorum da konusuyorum :)

Ben Kanada'yı öneririm bir İngilizce öğretmeni olarak, İngiltere'ye akan paranın haddi hesabı olmaz. 1 lira 4 pound, acayip para akar. Amerika ya da Kanada, şirketler internette bol.

Oncelikle hangi dil uzerinde kendini gelistirmek istiyorsun onu soyle.. Eger ingilizce icinse ingiltereye git direk diyecem ama sunu unutma ki masraflarin cok olacak. Kalacak yerin kirasi yeme icme ulasim vs bunlari karsilayabilecekmisin? Bir birikimin varmi? Artik euro 3,40 lirayi bile gordu yani lira baya degersiz kaliyor. Ingiltere para birimi pond ise euro'dan daha degerli yani orayi tercih edecek olursan hayat sartlari daha pahali olacaktir ustelik ingilterede yasam genel olarakta pahali zaten. Iyi dusun tasin derim. Ben yurt disinda ikamet eden biriyim o yuzden biliyorum da konusuyorum :)
maddi olarak da uygun yerleri seçmek istiyorum . şu kur farkı inanılmaz bir seviyede. irlanda malta gibi ülkeler hakkında bilginiz var mı kanada yı önermiş mesela bir arkadaş mantıklı geldi

maddi olarak da uygun yerleri seçmek istiyorum . şu kur farkı inanılmaz bir seviyede. irlanda malta gibi ülkeler hakkında bilginiz var mı kanada yı önermiş mesela bir arkadaş mantıklı geldi

Malta pek faydali olacagini zannetmiyorum. Ingilizceni gelistirmek icin gitmek istemiyormusunuz? Orada ne isiniz var? Irlanda da maltada euro kullaniyor. O konuda fark yok ama irlandada ingilizcede kullaniliyor. Ayriyeten kendi dilleride var. Ben belcika'da kaliyorum. Burada ingilizceni de fransizcanida gelistirebilirsin. Kanada da ayni sekilde. Orada ingilizce ve fransizca kullanildigini biliyorum. Para birimi yasam sartlari vs bilmedigim icin o konuda bilgi veremicem.

Malta ve İrlanda pek önermem.İngiltere iyidir ama dediğim gibi maddi olarak sıkıntıya sokar.Kanada veya Amerika'nın ciddi yerleşim yerleri (Washington vs) tercih edebilirsin.Ben çok yurtdışına gittim o yüzden tavsiye edebiliyorum.

ingiltereye au pair olarak gelmeye calis bence. ingiliz bir ailenin yanina girebilirsen senin acindan cok iyi olur.

X