• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***Yurtdışında yapılmış özel sağlık sigortası Türkiye’de geçerli olur mu? *** Çok Önemli ***

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

annelik yolunda

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
851
986
18
27
Merhaba, Yurtdışında yaşıyorum (birleşik Arap Emirlikleri) şirketimin yapmış olduğu özel sağlık sigortasını kullanıyorum. Bu sigorta şirketi Amerika menşeili ve pek çok ülkede şubesi var Türkiye’de de hizmetleri olduğunu gördüm. Türkiye’de doğum yapmayı planlıyorum bu süreçte sağlık sigortamı burada geçerli yapabilir miyim? Sitelerinde tamamlayıcı sağlık sigortasının SGK anlaşmalı olduğu yazıyor. İl SGK müdürlüğüne gitsem yardımcı olurlar mı yoksa şirketle mi iletişime geçmem gerekiyor. Konuyla ilgili bilgisi olanlardan yorum bekliyorum.

her saglik sigortasi ayri ayri yerlerde gecerli. benim eski ozel saglik sigortam mesela atiyorum acibademin % 50sini karsiliyordu nightingalenin % 75ini, meydan hastanesinin %100ünü. her durum icin limiti vardi falan.
turkiyede cogu saglik sigortasi dişi, dogumu, psikologu karsilamiyor mesela. ille de onu karsilasin isteyenler ekstra baska paketler aliyor.
sizin yapmanız gereken dogum yapmayı düşündüğünüz hastaneye anneniz gitsin danışmaya sorsun . o ya da vezne bilgisayardan bakar - sizin saglik sigorta numaranizi vs girer karşılayıp karşılamadigini söyler.

İl SGK’ya gittim, yurtdışındaki firmayla da iletişime geçtim. SGK’dan yapılan her muayene için detaylı fatura isteyin geri döndüğünüzde sigorta şirketinize ibraz edin dediler. Sigorta firmamız da aynı şekilde detaylı fatura almamızı ve yurtdışı doğumları normal doğum 100bin sezeryan 150bin’e kadar karşıladığını söylediler. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. 🌸

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back