• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt ve diyet sorunsalı

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Kizlar doktorum bagirsak sorunum icin diyet verdi
Fakat ben yurtta kaliyorum
Kati meyve sikacagi gerek bana diyet icin
Oda arkadaslarim falan rahatsiz olur mu sesinden falan bilmiyorum
En az ses cikaran marka hangisi acaba
Ya da alternatif bir cozumunuz var mi :(

Taze içmek zorunda değilsen sıkıp sıkıp şişiye koy. Buzdolabı var değil mi odada?

Eger narenciye sıkacagi degilse hepsi de cok ses cikariyor. Bende tefal var,moulinex var ikisi de asiri gurultulu. Ama cok uzun sure kullanmiyorsunuz ki kimse rahatsiz olmaz fön makinesi kullaniyoruz sonucta

Yani yurtta nasıl olur bilemiyorum. Bendeki çok ses çıkarıyor özellikle havuç suyu falan sıkarken, bir de temizlemesi çok eziyetli. Posanın biriktiği yere naylon poşet geçirerek bir derece yükünü azaltabilirsin ama her türlü zor yine de. Ben aslında her gün içmek istiyorum ama sırf temizliğine üşendiğim için yapmıyorum açıkçası.

Eger narenciye sıkacagi degilse hepsi de cok ses cikariyor. Bende tefal var,moulinex var ikisi de asiri gurultulu. Ama cok uzun sure kullanmiyorsunuz ki kimse rahatsiz olmaz fön makinesi kullaniyoruz sonucta

Ya haklisiniz aslinda. En fazla 5 dk suruyor sikma islemi. Ama yurtta yasak oda arkadaslarima durumu izah ederim de yan odadakiler falan rahatsiz olmaz inşallah. Ya da yurtla konuşup kantinde falan mı halletsem

Yani yurtta nasıl olur bilemiyorum. Bendeki çok ses çıkarıyor özellikle havuç suyu falan sıkarken, bir de temizlemesi çok eziyetli. Posanın biriktiği yere naylon poşet geçirerek bir derece yükünü azaltabilirsin ama her türlü zor yine de. Ben aslında her gün içmek istiyorum ama sırf temizliğine üşendiğim için yapmıyorum açıkçası.

Temizlemesi tam eziyet ama maalesef yapmak zorundayim isin ucunda saglik var :/

Ya haklisiniz aslinda. En fazla 5 dk suruyor sikma islemi. Ama yurtta yasak oda arkadaslarima durumu izah ederim de yan odadakiler falan rahatsiz olmaz inşallah. Ya da yurtla konuşup kantinde falan mı halletsem
kantine koyabilirsiniz böyle elektronik cihazları. zaten bildiğim kadarıyla odalarda yasak.

Sagliginiz icin gerekliyse hic sesini dert etmeyin alin kullanin.
Yurtta yenisiniz galiba. Hic merak etmeyin siz uyurken oda arkadasiniz sacina fon cekecek zaten.
Yurtta bunlar hep yasaktir ama odalarda tost makinasi bile vardi ben kalirken
Kofte yapiyordu millet kokuyor bir de...

Sagliginiz icin gerekliyse hic sesini dert etmeyin alin kullanin.
Yurtta yenisiniz galiba. Hic merak etmeyin siz uyurken oda arkadasiniz sacina fon cekecek zaten.
Yurtta bunlar hep yasaktir ama odalarda tost makinasi bile vardi ben kalirken
Kofte yapiyordu millet kokuyor bir de...

Evet yeniyim
Biraz da cekiniyorum kizlari bir kez gordum ilk kayit oldugumda daha da gitmedim haftaya gidiyorum
Anlatsam boyle boyle diye sorun etmezler inşallah

Valla canim fon makinesi bile daha uzun sure kullaniliyor. Sizin is 5 dakika surecek. Kantine indiginize degecekse isterseniz bir de onu deneyin. Ama sıktıgınız gibi icmelisiniz vitamini kaybolmamasi icin. Onceden yapmayin yani

Temizlemesi tam eziyet ama maalesef yapmak zorundayim isin ucunda saglik var :/

Arkadaşlarınıza söylersiniz, o kadar da anlayışsız olacaklarını sanmıyorum zaten ya bir şey derlerse de ayıp ederler yani. Olmadı doktordan kullanmanız gerektiğine dair rapor benzeri bir şey alın (veriliyorsa tabi prosedürü de tam bilmiyorum) yurt müdürlüğüne dilekçe verin. Tek sıkıntı temizliği işte, onu da artık kullandıkça kullandıkça pratikleşirsiniz diye düşünüyorum.

devlet yurdu hakkında çok güzel bilgiler bulabileceğin bir youtube kanalı var: kanalın ismi . arama bölümüne yazarsan karşına çıkıyor. ben de 4 sene boyunca yurtta kaldım :) kader arkadaşıyız yani seninle aslında. sesi falan hiç dert etme sese kimse dikkat etmiyor. ama yan odadakiler sorun eder de yasak olduğu için hakkınızda şikayet olursa onu bilemem. bence git yurt idaresi ile konuş, anlat durumunu. buna ihtiyacın olduğunu söyle. yardımcı olurlar diye düşünüyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Katı meyve sıkacağı olmak zorunda mı? Ben mesela "mix and go" adında bi ürün kullanıyorum vestelin her şeyi parçalıyor içecek haline getiriyor. Posalarını süzmüyor sadece.(internetten incele anlarsın) Onu da öyle posalı içmeyi seviyorum. Sen illa suyu olsun istiyosan onda halledip süzebilirsin. Ürün çok iyi açıkçası yurt için, sesi az ve küçük yer kaplamıyor, uygun fiyatlı ve een önemlisi temizlemesi aşırı kolay.

Öncelikle çok geçmiş olsun...
Yurtlarda genelde odada elektrikli eşya kullanmak yasak olur. Tost makinesi, kahve makinesi, çaycı vs. yakalanırsa el koyarlar. Haberiniz olsun. Pahalı bir katı meyve sıkacağı alıp kaptırmayın. Ne kadar süre içmeniz gerekiyor? Yurt müdürünüz nasıl biri bilmiyorum ama konuşup kısıtlı bir süre için izin almanız daha iyi olur sanki.

Back
X