• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurt dişindan gelin gelenler buraya lutfen.....

mangalia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
143
0
96
45
Sakarya
merhabalar.ben romanyadan gelin geldim ve şukur allaha çok huzurlu bir yasantım var.iki çocuk annesiyim.ve çok mutluyum.sizlerle burdaki hayatı paylasalım.turkiyede mutlulugu yakaladınız mi* çunku ben yakaladım.:1hug:

merhabaa, bende yazin türkiyeye gelin geliyorum almanyadan. daha önce iki arkadasim gelin gitti ve gayet memnunlar hayatlarindan . insallah ayni mutlulugu bende bulurum...

ya ama zor olmuyomu
almanyada yasam nasil bilmiyorum ama ben isvicrede yasiyorum ve birgün Türkiyeye gitmek zorunda kalirsam acaba oranin yasam sartlarina alisabilecekmiyim diye kendime soruyorum..
bende cok istiyorum Türkiyede yasamayi.. ama türkyede yasamak ve ayakta durmak okadarda kolay degil gördügüm kadariyla..
gerci bi bayan icin zor olmaz sanirim.. ama kari koca temelli dönüs yaparsa nasil olur acaba diye merak ediyorum..

merhaba canim,
almanyada yasam tabiki türkiyeye nazaran cok daha kolay. sosyal haklarin cok daha fazla. ama buna ragmen türkiyede yasamayi tercih ediyorum. biz bayanlar daha cabul uyum sagliyabiliyoruz erkeklere nazaran. onu almanyaya getirip bunalima sokmaktansa ben türkiyeye giderim ve uyum saglamaya calisirim. 70 milyon insan nasil yasiyorsa bende öyle yasarim diye düsünüyorum.
bide istemek önemli tabi, ben nisanlimi tanimazdan öncede hep birgün türkiyede yasama hayali ile yasiyordum.
allah herkesin gönlüne göre versin..

amin cnm.. bende cok istiyorum aslina..
ama bakalim.. sanirim orda bi is kurmadan ev almadan yerlesemicem benneyaptımki

bende isvicreden geldim tr ye ve buda hep hayalimdi bigün tekrar tr ye dönmek......
ben alıstım fazlada zor gelmedi ilk baslarda tabi biraz saskınlık oluyo bürokrasiyle ilgili özellikle ama eger esinle mutluysan bi problem olmaz
arkadasında dedigi gibi bencede kadınlar daha rahat uyum saglayabiliyo esimi oraya götürüp psikolojisini bozmaktansa ben yerlestim tr ye zaten istiyodumda hep dedigim gibi
aradada gidip ailemi görüyorum ben tr de rahatım yani....

merhaba arkadaslar
bende belcikadan turkıyeye gelin geldim
hayalimdi ve gerceklesti cok sukur.. cocuklugumdan bu yana hic orada kalıcı gibi degildim hep hayalimde aklımda bir yerde turkiyede yasamak vardı

7 ay oldu hem evleneli hem turkıyeli olalı
cok memnunum Allaha sukur
zor olmadımı? elbette oldu yeni bir yasam tarzı ama aradıgım istedigimde buydu o yuzden adaptasyonum daha rahat oldu ve devam ediyor
zor olan yanı tanıdıklardan ve en zoruda anneden babadan uzak olmak
cevrenin olusması biraz zaman alıyor oda oldukca daha bir alısıyor insan yerimseniben

bende isvicreden geldim tr ye ve buda hep hayalimdi bigün tekrar tr ye dönmek......
ben alıstım fazlada zor gelmedi ilk baslarda tabi biraz saskınlık oluyo bürokrasiyle ilgili özellikle ama eger esinle mutluysan bi problem olmaz
arkadasında dedigi gibi bencede kadınlar daha rahat uyum saglayabiliyo esimi oraya götürüp psikolojisini bozmaktansa ben yerlestim tr ye zaten istiyodumda hep dedigim gibi
aradada gidip ailemi görüyorum ben tr de rahatım yani....

türkiyenin neresine gelin gittin?

merhaba canim,

bide istemek önemli tabi, ben nisanlimi tanimazdan öncede hep birgün türkiyede yasama hayali ile yasiyordum.
allah herkesin gönlüne göre versin..

amin cnm bende çok istesem yurt dışında evlenebilirmiyim acep orda yaşayabilirmiyim ki, en iyisi istemeye devam etmekkk:teytey:HAYAL KURMAK

arkadaşlar bende 6 ay önce almanyadan türkiyeye gelin geldim. aslında çok mutluyum ama ailemi arkdaşlarımı çok özlüyorum. burda kendimi çok yalnız hissediyorum. benim durumumda olan başka kızlar olduğunu okuyunca biraz olsun rahatladım. yalnız değilmişim...
eğer benimle aynı durumda olan varsa özelden msj yazabilir, msnden görüşürüz bir birimize destek oluruz :)

ßende 1 bucuk ay sonra turkieye gidicem evlenicem ve orda yasicam istiorum aslinda ama kendimi yanliz hissederim die korkuorum annemden babamdan uzak arkadaslarimdan bilemiorum ins iyi olur

ßende 1 bucuk ay sonra turkieye gidicem evlenicem ve orda yasicam istiorum aslinda ama kendimi yanliz hissederim die korkuorum annemden babamdan uzak arkadaslarimdan bilemiorum ins iyi olur

canim almanyanin neresindensin? ve nereye gelin gidiyosun? bende 1 ay sonra temelli dönüyorum tr ye

a.s SLM ARKADAŞLAR

BUARADA GÜNAYDIN DEMEK DAHA İYİDİR.....
AYNI DUYUGLARI BENDE SİZLERLE YAŞIYORUM VE PAYLAŞMAK İSTERİM ....
BENİDE ARANIZA ALIRSINIZ SANIRIM:uhm:
BENDE ALMANYADA DOGDUM BÜYÜDÜM 25YIL ALMANYADA YAŞADIM VE BENDE SİZLER GİBİ HEP HAYAL EDERDİM TÜRKİYEDE OLSAM DİYE VE ODA OLDU.
GECEN YIL NİSAN AYINDA TEMELİ DÖNÜŞ YAPTIM AŞKIMMMDA TÜRKİYEDE YAŞIYOR
8.Cİ AYDA NİŞANLANDIM VE BİR DAHAKİ AYDA DÜĞÜNÜM VAR KISMETSE.
KONUYA GELİNCE ELBET ALMANYA İLE TÜRKİYE İLE FARK VARDIR.FARKIDA ŞARTLARI YOKSA HİC BİR FARKIDA YOK,ASLINA BAKARSAN TÜRKİYEDEKİLER YURTDIŞINI İSTER AMA YURTDIŞI HICDE BİLDİGİNİZ GİBİ DEGİL.BEN GELDİM TÜRKİYEDEYİM BİR YILDIR VE GAYETDE MUTLUYUM:asigim:.ZORLUK YAŞARIM DERSENİZ EVET ZORLUK DÜNYANIN HER TARAFINDA VARDIR SADECE TÜRKİYEDE DEGİL CANLARIM.VE SAYGI SEVGİ OLDUNMU HUZUR OLDUNMU DAHA NE İSTERSİN.EŞİNİN İŞİ SAGLAM İSE DAHA NE İSTERSİN KENDİNDE BİR İŞE GİRERSİN OLAY TAMAMDIR.HEM ALMANYAYA DAMAT GÖTÜRMEK HİCDE KOLAY DEGİL BENCE GERCİ BİZ BU KARARI ZATEN VERMEMİŞTİK CÜNKÜ DİL YOK BİRŞEY YOK TÜRKİYEDE İŞİ GÜCÜ OLCAK MESLEK SAHİBİ OLCAK ALMANYAYA DAMAT GİDECEK İNSAN DELİ :bbo: OLMAZI GEREK GERCEKTEN.....BENCE EGER TÜRKİYEYE GELİN GELİYORSANIZ MUTLU İSENİZ HİC KORKMAYIN ÖYLE GÜZEL BİR YAŞAMINIZ OLURKİ .....alkisalkisalkis

a.s SLM ARKADAŞLAR

BUARADA GÜNAYDIN DEMEK DAHA İYİDİR.....
AYNI DUYUGLARI BENDE SİZLERLE YAŞIYORUM VE PAYLAŞMAK İSTERİM ....
BENİDE ARANIZA ALIRSINIZ SANIRIM:uhm:
BENDE ALMANYADA DOGDUM BÜYÜDÜM 25YIL ALMANYADA YAŞADIM VE BENDE SİZLER GİBİ HEP HAYAL EDERDİM TÜRKİYEDE OLSAM DİYE VE ODA OLDU.
GECEN YIL NİSAN AYINDA TEMELİ DÖNÜŞ YAPTIM AŞKIMMMDA TÜRKİYEDE YAŞIYOR
8.Cİ AYDA NİŞANLANDIM VE BİR DAHAKİ AYDA DÜĞÜNÜM VAR KISMETSE.
KONUYA GELİNCE ELBET ALMANYA İLE TÜRKİYE İLE FARK VARDIR.FARKIDA ŞARTLARI YOKSA HİC BİR FARKIDA YOK,ASLINA BAKARSAN TÜRKİYEDEKİLER YURTDIŞINI İSTER AMA YURTDIŞI HICDE BİLDİGİNİZ GİBİ DEGİL.BEN GELDİM TÜRKİYEDEYİM BİR YILDIR VE GAYETDE MUTLUYUM:asigim:.ZORLUK YAŞARIM DERSENİZ EVET ZORLUK DÜNYANIN HER TARAFINDA VARDIR SADECE TÜRKİYEDE DEGİL CANLARIM.VE SAYGI SEVGİ OLDUNMU HUZUR OLDUNMU DAHA NE İSTERSİN.EŞİNİN İŞİ SAGLAM İSE DAHA NE İSTERSİN KENDİNDE BİR İŞE GİRERSİN OLAY TAMAMDIR.HEM ALMANYAYA DAMAT GÖTÜRMEK HİCDE KOLAY DEGİL BENCE GERCİ BİZ BU KARARI ZATEN VERMEMİŞTİK CÜNKÜ DİL YOK BİRŞEY YOK TÜRKİYEDE İŞİ GÜCÜ OLCAK MESLEK SAHİBİ OLCAK ALMANYAYA DAMAT GİDECEK İNSAN DELİ :bbo: OLMAZI GEREK GERCEKTEN.....BENCE EGER TÜRKİYEYE GELİN GELİYORSANIZ MUTLU İSENİZ HİC KORKMAYIN ÖYLE GÜZEL BİR YAŞAMINIZ OLURKİ .....alkisalkisalkis

aramiza hosgeldin :)
katiliyorum sana canim,sen almanyanin neresindeydin ve türkiyeye nereye gelin giidiyon?turkbayragi

Back