• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışında doktora yapmak istiyorum

hunilili

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2015
38
7
1
31
Merhabalar arkadaşlar. İkizim için sizden yardım almak istiyorum. Kendisinin size bir sorusu var. Şimdiden teşekkürler yardımınız için.:KK15:

Buyrunuz ikizimin sorusu;

üniversitede iktisat alanında doktora yapmak amacım. Avrupa ülkelerinden birinde ingilizce eğitim istiyorum. Ama barınma vede günlük ihtiyaçlarımı(yeme,içme,yol gibi) karşılamanın dışında üniversiteye harç vermeden bir eğitim almak arzum. Bu münkün mü? Yapan ya da bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. :KK1::KK52:

Merhabalar arkadaşlar. İkizim için sizden yardım almak istiyorum. Kendisinin size bir sorusu var. Şimdiden teşekkürler yardımınız için.:KK15:

üniversitede iktisat alanında doktora yapmak amacım. Avrupa ülkelerinden birinde ingilizce eğitim istiyorum. Ama barınma vede günlük ihtiyaçlarımı(yeme,içme,yol gibi) karşılamanın dışında üniversiteye harç vermeden bir eğitim almak arzum. Bu münkün mü? Yapan ya da bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. :KK1::KK52:

Avrupa ulkelerinin cogunda egitim ucreti (donemlik 400-500 euro harc disinda) yok. Harc ucreti de aylik harcamalarla karsilastirinca devede kulak kaliyor acikcasi. Ama onu da vermek istemiyorsaniz Turkiye'den (TEV vs.) ya da oranin hukumetinden (Almanya'da DAAD gibi) alabileceginiz burslar var. Yine de en garantisi bence oradan bir hocayla anlasip Research Assistant olarak gitmek. Boylece aylik 1000-2000 euro arasi maas alabilirsiniz.

Avrupa ulkelerinin cogunda egitim ucreti (donemlik 400-500 euro harc disinda) yok. Harc ucreti de aylik harcamalarla karsilastirinca devede kulak kaliyor acikcasi. Ama onu da vermek istemiyorsaniz Turkiye'den (TEV vs.) ya da oranin hukumetinden (Almanya'da DAAD gibi) alabileceginiz burslar var. Yine de en garantisi bence oradan bir hocayla anlasip Research Assistant olarak gitmek. Boylece aylik 1000-2000 euro arasi maas alabilirsiniz.

Merhaba; Ben orada da para kazanmak geçimimi sağlayabilmek istiyorum. Ama tanıdığım hoca yok bu durumda nasıl research assistant olarak gidebilirm? Dil ve ortalama şartı dışında şartları yok sanırım?

Merhaba; Ben orada da para kazanmak geçimimi sağlayabilmek istiyorum. Ama tanıdığım hoca yok bu durumda nasıl research assistant olarak gidebilirm? Dil ve ortalama şartı dışında şartları yok sanırım?
Tanidik hoca olmasi pek mumkun degil zaten=) Okullara basvuru yaptiginiz sirada ilgilendiginiz hocalara cv ve transkriptinizi de iceren bi mail atarak kendinizi tanitabilirsiniz. Zaten basvurdugunuz zaman yazdiginiz "statement of purpose"da da ilgilendiginiz hocalari belirteceksiniz ve basvuru komitesi buna gore basvurunuzu ilgili hocalara iletecek.

yani ortalaman yüksekse burs alabilirsin belki. ayrıca almanya gibi yerlerde eğitim ücretsiz buradaki devlet ünileri gibi. ben de yüksek lisans isterdim ama onun için ingilizce sınavı, bilmsel bilgi sınavı, ayrıca burs alamazsan bir ton para bunlar gözümü korkuttu. ben de orada çalışmak isterdim yani başka bir çözümü varsa ben de açığım tavsiyelere

Norveç'te doktora yapmayı düşünürseniz Norveç'te doktora bir meslek. Yani para vermiyorsunuz ve de daha güzeli maaş alıyorsunuz.. :-)

Back
X