Yurt dışı macerası

Merhaba, cok farkli ülkeleri tanima sansim oldu. Umarim size yardimci olabilirim... Isterseniz sorunuzu özelden de mesaj olarak yazabilirsiniz... :=)

Son düzenleme:
Merhaba, cok farkli ülkeleri tanima sansim oldu. Umarim size yardimci olabilirim... Isterseniz sorunuzu özelden de mesaj olarak yazabilirsiniz... :=)

Özelden yazamıyorum henüz kusura bakmayın
Eşimle Rusya'ya eğitim amaçlı gideceğiz de benim Rusçam hiç yok sizce ne kadar sürede öğrenirim çok yabancılık çeker miyim ya? bir sürü soru var kafamda

rusça öğrenmek zor diye biliyorum ben
ben de uzun süreli bulundum yurt dışında ingilizce bilmeniz yeterli olur

Egitim amacli gidiyorsaniz eger (ön lisans, lisans, yüksek lisans), yurtdisindan ögrenci kabul eden her yüksekokulun hazirlik siniflari vardir. Ayrica bugün burdaki rus asilli arkadaslarimdan da ögrendigim kadariyla bu durum Rusya´da da mevcut. Hazirlik siniflari bir yada iki sömestir sürebiliyor. Dil ögrenirken zaman kaybetmek istemiyorsaniz aksam kurslarinin da hemen hemen her ülkede mevcut oldugu biliniyor. Yani seceneginiz gercekten cok fazla, dil konusunu kendinize sorun etmeyin.
Eger ki gittiginiz ülkenin dilini gercekten ögrenmek istiyorsaniz yada ögrenme mecburiyetiniz varsa egitimizden dolayi; kesinlikle Ingilizce konusmayin. Ingilizce sizin sadece o anki durumu idare etmenizi saglar.
Basarilar... :=)

Teşekkürler yüksek lisans için orada bulunacağım. Zaten ilk yıl eğitim için hiçbir şey yapmayacağım benim için ilk ayllarda normal konuşma dilini öğreneyim, çok yabancı kalmayayım yeter:) ikinci yıl nasipse eğitime başlamayı düşünüyorum hazırlık sınıfı olmadan :) Bakalım hayırlısı olsun. Zaten ingilizcem iyi denilemez fakat öğrenmem için avantajdayım ki Rusya'da İngilizce bilen az sayıda inşaalllah kolay öğrenebilirim :)tekrar ilginiz için teşekkürler.

Ilk öncelikle yüksek lisansinizda basarilar dilerim, ögreniminize tekrar baslayana kadar koca bir sene size ait...
Bu zaman dilimini cok iyi degerlendirebilirsiniz; ya bir dil kursuna katilarak yada cesitli aktivitelere katilarak, yeni insanlarla tanisarak eglenceli bir sekilde dil ögrenebilirsiniz.
Cok farkli ve güzel bir sene sizi bekliyor demektir...
Cogu insan yeni bir ülkeden korkar, aslinda tam tersine bu cok sevinilecek bir durum...
Ben sahsen her yeni gittigim ülke icin ayri bir heyecanlaniyorum ve seviniyorum... :=)
Hayatinizin belkide en farkli ve eglenceli dönemini gecireceksiniz...
Tekrar basarilar ve iyi eglenceler... :=)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim o zaman umarım size de en yakın zamanda yurt dışı gezisi çıkar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…