yurt dışında dil eğitimine gitmiş olan var mı aranızda varsa bilgilerinizi paylaşır mısınız. önümüzdeki yıl 4 5 aylığına gitmyi düşünüyorum sorularım şunlar
hangi ülkeyi tavsiye edersiniz?
tecrübeleriniz neler?
ne kadar ingilizce bilgisiyle gitmek gerekir?
hangi okulu önerirsiniz?
danışma şirketleriyle mi anlaşmak daha iyidir?
öyleyse hangi şirket?
yardımcı olursanız çok sevinirim
Hem Amerika'ya göre Türkiye'ye yakın olmasından, hem güvenlik açısından daha tekin bir ülke olması sebebiyle hem de İngilizce'yi en olması gerektiği gibi öğreneceğinizi düşünüğümden İngiltere'yi öneririm. Ben geçen sene yaklaşık 1 sene İngiltere / Brighton'da dil eğitimi aldım. İngilizcem zaten yeterli seviyedeydi (Intermediate), pratik ve dil yeterlilik belgesi amaçlı gittim. İngiltere pahalı bir ülke, para kuru olarak zaten baştan kaybediyor pahalılık olarak. Ancak Brighton bir sahil şehri ve Londra'ya kıyasla daha ucuz bir şehir. İngiltere'ye gidecekseniz Londra'yı tavsiye etmiyorum. Hem çok kalabalık hem de çok pahalı. Tren ulaşımı çok gelişmiş olduğundan çevre şehirlerden Londra'ya kısa sürede, çok ucuza gidebilirsiniz. Ben yaklaşık 15 TL'ye 45 dk'da gidiyordum, günübirlik gezip dönüyordum.
Okula gelince, ben bir danışman şirketi aracılığıyla EF Dil Okulları / Brighton'da eğitim aldım. EF'ten gayet memnun kaldım ancak yukardaki arkadaşın da dediği gibi danışman şirket kullanmanızı önermiyorum. Benimki tamamen acemilikti. Bütün işlemleri kendiniz de halledebilirsiniz çünkü ciddi anlamda fazla para çıkıyor danışman şirket olayında.
Brighton'dan kendi çektiğim birkaç fotoğrafı eklemek istiyorum :)
Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman cevaplayabilirim :)
Ben şu an Amerika'da dil eğitimi alıyorum. Yurtdışında eğitimin çok pahalı olduğunu kabul etmek gerek. Bunun sebebi Intrax , Kaplan gibi adı bilinen dil okullarının fiyat standartlarını belirlemesi. Ben uzun arayışlar somrasında Chicago'da yerel bir okul buldum. Fiyatıda gayet uygun. Ayrıca Chicago Amerika'daki büyük şehirlerden olmasının yanısıra, yaşam masrafları diğerlerine göre daha düşük.
Tecrübelerime dayanarak Chicago'da gittiğim okulu tavsiye ederim. BIR Training Center BIR Training Center
Aklınızda bir okula karar verirseniz danışman bir şirkete hiç ihtiyacınız olmaz. Başvuru gerçekten bir danışmana ihtiyaç duymayacağın kadar kolay. Ben kendim hallettim herşeyi.
Eğer yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa cevap vermek isterim.
Hem Amerika'ya göre Türkiye'ye yakın olmasından, hem güvenlik açısından daha tekin bir ülke olması sebebiyle hem de İngilizce'yi en olması gerektiği gibi öğreneceğinizi düşünüğümden İngiltere'yi öneririm. Ben geçen sene yaklaşık 1 sene İngiltere / Brighton'da dil eğitimi aldım. İngilizcem zaten yeterli seviyedeydi (Intermediate), pratik ve dil yeterlilik belgesi amaçlı gittim. İngiltere pahalı bir ülke, para kuru olarak zaten baştan kaybediyor pahalılık olarak. Ancak Brighton bir sahil şehri ve Londra'ya kıyasla daha ucuz bir şehir. İngiltere'ye gidecekseniz Londra'yı tavsiye etmiyorum. Hem çok kalabalık hem de çok pahalı. Tren ulaşımı çok gelişmiş olduğundan çevre şehirlerden Londra'ya kısa sürede, çok ucuza gidebilirsiniz. Ben yaklaşık 15 TL'ye 45 dk'da gidiyordum, günübirlik gezip dönüyordum.
Okula gelince, ben bir danışman şirketi aracılığıyla EF Dil Okulları / Brighton'da eğitim aldım. EF'ten gayet memnun kaldım ancak yukardaki arkadaşın da dediği gibi danışman şirket kullanmanızı önermiyorum. Benimki tamamen acemilikti. Bütün işlemleri kendiniz de halledebilirsiniz çünkü ciddi anlamda fazla para çıkıyor danışman şirket olayında.
Brighton'dan kendi çektiğim birkaç fotoğrafı eklemek istiyorum :)
Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman cevaplayabilirim :)
Ben bir yıllığına Londra'ya gittim. Gitmeden once cok tedirgindim, ama sonra iyiki de oraya gitmisim dedim. Gittiğim okul embassy ces idi. Greenwich yakinlarinda harika bir okuldu. Kaplan kadar Guzel bir eğitime sahip. Ama gercekten ciddi masraflar istiyor. Birde artık vize sistemi değişti. Senin planlarına 6 aylık vize verirler ve calışma vizesi de verilmiyor maalesefseviye olarak preintermadiate olman yeterli bence. Çünkü ben beginner gittim ilk aylar zorlandım. Tek Guzel tarafı temelden oyle bir yerde eğitim almakti. Okul ve kalacak yer cok pahalı ne yazık ki. Londra'yi düşünürsen her türlü sorunu cevaplayabilirim elimden geldiğince.
Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.. Embassy Ces'i ben de duydum, yeni yeni araştıran biri olarak..
Dediğim gibi, benim asıl amacım daha çok kelime ve telaffuz için..
Şu an gidemem zaten ama gidebileceğim zamana kadar en azından para biriktirebilirim.
Mesela otel+okul+gidiş-dönüş uçak+ekstra ücretler olarak ortalama en az ya da en yüksek gider ne olur?
En az kaç yıldızlı otelde kalmak gerekir? (yani Türkiye'ye kıyasla..)
Vize için, oradan anlaştığın okulun sana davetiye göndermesi mi gerekiyor? Kanada'da öyle oluyormuş.
Bir de, oradaki bir şirkette çalışsan mesela.. sana dil öğrenmede yardımcı olur mu?
Aslında teferruatları çok da bilmediğim için, pek bir şey soramıyorum. Aklıma geldikçe sorarım.
Son olarak, birşeyi merak ettim. Arkadaş olunabiliyor mu yoksa soğuk mu davranırlar? (pratik için)
Türklere karşı genel olarak nasıllar?
Bilgiler için teşekkürler..
Yağmur ve soğuğu sevdiğim için, benim açımdan sorun olmaz..:)
Yalnız ben aile yanında kalamam, biraz pimpirikliyimdir o konuda..O nedenle ev yada otel düşünüyorum ama sanırım otelde pahalıdır. Ortalama bir fikrin var mı?
Aslında en büyük sorunum yaş.. 30 civarı desem sadece?
Üni mezunuyum ama dil yetersiz.. Yaş sınırı var mı bunun için?
Bir de, siz kaç ay kaldınız ve beginnerdan hangi seviyeye ulaştınız? Çok uzun kalamayacağım için, mesela 2-3 ayda ne kadar ilerler tahminen?
Benim en büyük problemim grammer.. eğitim şekli nasıl? gramer ve pratik ağırlıklı mı?
en çok dil eğitimi almayı istediğim yerlerden biri Chicago, bu konuda şirketi aradan çıkararak nasıl başvurabilirim,neler yapmam gerekir? 6 ay dil eğitimi ne kadardır orada?cvp verirsen çok sevinirim arkadaşım
ya ben bişi sormak istiyorum biliyorsunuz amerikan ingilizcesi ve ingiliz ingilizcesi birbirnde farklı peki hangisi daha iyi olur yani fark edermi amerikada yada ingilterede dil eğitimi almak bide kolaylık açısından ikiside aynı seviyede mi ?? son sorubenimde ingilizcem berbat derecede başka ülkelere gitmeden önce ingilizce seviyenizin ne kadar olması gerek son demiştim ama yazdıkça soru geliyor aklıma hiç zorluk çektiniz mi oralar ne bilyim arkadaş ortamı falan insanların yaklaşımları nasıldıı ?
ya ben bişi sormak istiyorum biliyorsunuz amerikan ingilizcesi ve ingiliz ingilizcesi birbirnde farklı peki hangisi daha iyi olur yani fark edermi amerikada yada ingilterede dil eğitimi almak bide kolaylık açısından ikiside aynı seviyede mi ?? son sorubenimde ingilizcem berbat derecede başka ülkelere gitmeden önce ingilizce seviyenizin ne kadar olması gerek son demiştim ama yazdıkça soru geliyor aklıma hiç zorluk çektiniz mi oralar ne bilyim arkadaş ortamı falan insanların yaklaşımları nasıldıı ?
Ben şu an Amerika'da dil eğitimi alıyorum. Yurtdışında eğitimin çok pahalı olduğunu kabul etmek gerek. Bunun sebebi Intrax , Kaplan gibi adı bilinen dil okullarının fiyat standartlarını belirlemesi. Ben uzun arayışlar somrasında Chicago'da yerel bir okul buldum. Fiyatıda gayet uygun. Ayrıca Chicago Amerika'daki büyük şehirlerden olmasının yanısıra, yaşam masrafları diğerlerine göre daha düşük.
Tecrübelerime dayanarak Chicago'da gittiğim okulu tavsiye ederim. BIR Training Center BIR Training Center
Aklınızda bir okula karar verirseniz danışman bir şirkete hiç ihtiyacınız olmaz. Başvuru gerçekten bir danışmana ihtiyaç duymayacağın kadar kolay. Ben kendim hallettim herşeyi.
Eğer yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa cevap vermek isterim.