yurt dışı dil eğitimine gidenler?

buket3406

L&M Delisi
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
422
9
96
İstanbul
yurt dışında dil eğitimine gitmiş olan var mı aranızda varsa bilgilerinizi paylaşır mısınız. önümüzdeki yıl 4 5 aylığına gitmyi düşünüyorum sorularım şunlar
hangi ülkeyi tavsiye edersiniz?
tecrübeleriniz neler?
ne kadar ingilizce bilgisiyle gitmek gerekir?
hangi okulu önerirsiniz?
danışma şirketleriyle mi anlaşmak daha iyidir?
öyleyse hangi şirket?
yardımcı olursanız çok sevinirim
 

Ben şu an Amerika'da dil eğitimi alıyorum. Yurtdışında eğitimin çok pahalı olduğunu kabul etmek gerek. Bunun sebebi Intrax , Kaplan gibi adı bilinen dil okullarının fiyat standartlarını belirlemesi. Ben uzun arayışlar somrasında Chicago'da yerel bir okul buldum. Fiyatıda gayet uygun. Ayrıca Chicago Amerika'daki büyük şehirlerden olmasının yanısıra, yaşam masrafları diğerlerine göre daha düşük.

Tecrübelerime dayanarak Chicago'da gittiğim okulu tavsiye ederim. BIR Training Center BIR Training Center

Aklınızda bir okula karar verirseniz danışman bir şirkete hiç ihtiyacınız olmaz. Başvuru gerçekten bir danışmana ihtiyaç duymayacağın kadar kolay. Ben kendim hallettim herşeyi.

Eğer yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa cevap vermek isterim.
 
Hem Amerika'ya göre Türkiye'ye yakın olmasından, hem güvenlik açısından daha tekin bir ülke olması sebebiyle hem de İngilizce'yi en olması gerektiği gibi öğreneceğinizi düşünüğümden İngiltere'yi öneririm. Ben geçen sene yaklaşık 1 sene İngiltere / Brighton'da dil eğitimi aldım. İngilizcem zaten yeterli seviyedeydi (Intermediate), pratik ve dil yeterlilik belgesi amaçlı gittim. İngiltere pahalı bir ülke, para kuru olarak zaten baştan kaybediyor pahalılık olarak. Ancak Brighton bir sahil şehri ve Londra'ya kıyasla daha ucuz bir şehir. İngiltere'ye gidecekseniz Londra'yı tavsiye etmiyorum. Hem çok kalabalık hem de çok pahalı. Tren ulaşımı çok gelişmiş olduğundan çevre şehirlerden Londra'ya kısa sürede, çok ucuza gidebilirsiniz. Ben yaklaşık 15 TL'ye 45 dk'da gidiyordum, günübirlik gezip dönüyordum.

Okula gelince, ben bir danışman şirketi aracılığıyla EF Dil Okulları / Brighton'da eğitim aldım. EF'ten gayet memnun kaldım ancak yukardaki arkadaşın da dediği gibi danışman şirket kullanmanızı önermiyorum. Benimki tamamen acemilikti. Bütün işlemleri kendiniz de halledebilirsiniz çünkü ciddi anlamda fazla para çıkıyor danışman şirket olayında.

Brighton'dan kendi çektiğim birkaç fotoğrafı eklemek istiyorum :)











Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman cevaplayabilirim :)
 
Son düzenleme:



arkadaşım ben gitmeyi istiyorum ama ben de dil başlangıç düzeyinde tek başıma şirket aracılığı olmadan nasıl ayarlanır, ne yapmam lazım, arada ne kadar para oynar?
 

en çok dil eğitimi almayı istediğim yerlerden biri Chicago, bu konuda şirketi aradan çıkararak nasıl başvurabilirim,neler yapmam gerekir? 6 ay dil eğitimi ne kadardır orada?cvp verirsen çok sevinirim arkadaşım
 
ya ben bişi sormak istiyorum biliyorsunuz amerikan ingilizcesi ve ingiliz ingilizcesi birbirnde farklı peki hangisi daha iyi olur yani fark edermi amerikada yada ingilterede dil eğitimi almak bide kolaylık açısından ikiside aynı seviyede mi ?? son soru benimde ingilizcem berbat derecede başka ülkelere gitmeden önce ingilizce seviyenizin ne kadar olması gerek son demiştim ama yazdıkça soru geliyor aklıma hiç zorluk çektiniz mi oralar ne bilyim arkadaş ortamı falan insanların yaklaşımları nasıldıı ?
 

Merhaba, öncelikle resimleri çok beğendim.. harika bir yere benziyor.
Benim İngilizcem de intermediate ile upper arası bir şey..
Aslında benim en büyük 2 sorunum; kelime ezberleyememek ve bu nedenle konuşmaktan çekinmek..
Ve tanıdıklarım, yurtdışına gitmeden gerçek anlamda öğrenemeyeceğimi söylüyor.
Aralarında yabancılar da var. Onlar da "Türkiye'de tam anlamıyla öğrenemezsin, telaffuz çok farklı" diyor.
Siz de intermediate demişsiniz. Yükseldi mi şu an? En az ne kadar kalmak gerekiyor? Mesela bazı yerler 1 - 2 - 3 aylık paketlerden bahsediyor. ? Ne kadar doğru olur?
Ben de, ya İngiltere ya da Kanada istiyorum.
 
Son düzenleme:
Ben bir yıllığına Londra'ya gittim. Gitmeden once cok tedirgindim, ama sonra iyiki de oraya gitmisim dedim. Gittiğim okul embassy ces idi. Greenwich yakinlarinda harika bir okuldu. Kaplan kadar Guzel bir eğitime sahip. Ama gercekten ciddi masraflar istiyor. Birde artık vize sistemi değişti. Senin planlarına 6 aylık vize verirler ve calışma vizesi de verilmiyor maalesef seviye olarak preintermadiate olman yeterli bence. Çünkü ben beginner gittim ilk aylar zorlandım. Tek Guzel tarafı temelden oyle bir yerde eğitim almakti. Okul ve kalacak yer cok pahalı ne yazık ki. Londra'yi düşünürsen her türlü sorunu cevaplayabilirim elimden geldiğince.
 

Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.. Embassy Ces'i ben de duydum, yeni yeni araştıran biri olarak..
Dediğim gibi, benim asıl amacım daha çok kelime ve telaffuz için..
Şu an gidemem zaten ama gidebileceğim zamana kadar en azından para biriktirebilirim.
Mesela otel+okul+gidiş-dönüş uçak+ekstra ücretler olarak ortalama en az ya da en yüksek gider ne olur?
En az kaç yıldızlı otelde kalmak gerekir? (yani Türkiye'ye kıyasla..)
Vize için, oradan anlaştığın okulun sana davetiye göndermesi mi gerekiyor? Kanada'da öyle oluyormuş.
Bir de, oradaki bir şirkette çalışsan mesela.. sana dil öğrenmede yardımcı olur mu?
Aslında teferruatları çok da bilmediğim için, pek bir şey soramıyorum. Aklıma geldikçe sorarım.
Son olarak, birşeyi merak ettim. Arkadaş olunabiliyor mu yoksa soğuk mu davranırlar? (pratik için)
Türklere karşı genel olarak nasıllar?
 
Son düzenleme:

Rica ederim elimden geldiğince cevaplarım tabi ki.. Kalacak yer olarak aile yani düşünebilirsin.. Bir ailenin yanına yerleşiyorsun sana bir oda veriyorlar, anlaşmana gore sabah aksam yemeklerini onlarla yiyebiliyorsun. Bu ilk etapta tavsiye edebileceğim birsey, çünkü pratik yapma sansin oluyor ya da nasıl yapacagını bilmediğin seyleri onlara sorabiliyorsun. Genelde zenci aileler gibi seçeneklerin oluyor. Fiyatlara gelince 1. Zone da haftalık 150-200 £, 2. Zone da 150-180£, 3. Zone daha ucuz.. Uzaklaştıkça fiyat azalıyor ama o zamanda okuluna uzak ise ulaşım masrafın oluyor. Eğer okuluna karar verirsen daha gerçekçi fiyatlar verebilirim. Ben ilk iki ay aile yanında kaldım. Peckham (2. zone da) diye bir yerde, zencilerin icinde, üstelik gitmeden once cok dua ettim çünkü zenci fobim vardı. Bir İngiliz bayan ile turk kocası vardı. Adamın turk olması benim
İcin buyuk sansti, hiç konusamiyordum ingilizce. Sagolsun adam bana yolu yordamı öğretti. Oraya haftalık 170 £ oduyordum. Uçak masrafın icin kesin birsey demem mümkün degil, ama ucuz bir firma tavsiye edebilirim. Easyjet! Aralarında en ucuzu bu, netten fiyatlarına bakabilirsin. İnsanlari icin genelde soguk demişlerdi bana, ama ben o konuda cok sansliydim hiç o tarz insanlara denk gelmedim. 2 aydan sonra okuluma yakın bir eve yerleştim. Orada da aylık 500£ oduyordum çünkü yaz sezonu bitmişti ve artık cok öğrenci kalmadığı icin fiyatlar düşmüştü. Eğer Eylül Ekim'den sonra gidersen ev-oda fiyatları daha düşük olabiliyor. Calışma konusunda hiç sansin yok, çünkü calışma vizesi vermiyor artık İngiltere dil okulları icin. Ancak tanıdığın bir is veren varsa onlar belki yasal olmayacak sekilde yardımcı olabilirler. Şirkette falan çalısmayı hayal bile etme anca garsonluk belki kasiyerlik yapabiliyor öğrenciler bende cok istemiştim çalısmayı ama olmadı. Turkiye ye karşı da soguk bi tavırla cok karşılaşmadım, görüş olarak irk ayrımı hiç yapmadılar bana karşı. Zaten ırk ayrımı orada ciddi bir suc! Birde ben havasına cok alışamadım sürekli usuyordum ve cok Yagmur yağıyordu. Temmuz'da montla gezdiğimi hatırlıyorum. Okula kayıt yaptırdığında okul zaten davetiye gönderiyor. Ama bu vize alabilmende kolaylık sağlamıyor. Birde vize olayı gercekten cok güç. Yasin ve eğitimin nedir? Vize konusunda bir kac tiyo verebilmem icin soruyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım yardımcı olabilmisimdir. Kafana takılan birsey varsa sorabilirsin. Seni cok iyi anlıyorum su an, bende gitmeden once cok tedirgindim. Ama iyi ki de gitmisim, hayatımın en Guzel macerası oldu :)
 
Bilgiler için teşekkürler..
Yağmur ve soğuğu sevdiğim için, benim açımdan sorun olmaz..:)
Yalnız ben aile yanında kalamam, biraz pimpirikliyimdir o konuda.. O nedenle ev yada otel düşünüyorum ama sanırım otelde pahalıdır. Ortalama bir fikrin var mı?
Aslında en büyük sorunum yaş.. 30 civarı desem sadece?
Üni mezunuyum ama dil yetersiz.. Yaş sınırı var mı bunun için?
Bir de, siz kaç ay kaldınız ve beginnerdan hangi seviyeye ulaştınız? Çok uzun kalamayacağım için, mesela 2-3 ayda ne kadar ilerler tahminen?
Benim en büyük problemim grammer.. eğitim şekli nasıl? gramer ve pratik ağırlıklı mı?
 

Otelde kalmayı düşünürsen cok ciddi paralar harcaman lazım. Gecelik 100 £ gibi. Tabi kalitesine gore de değişir. Okul icin yas sınırı yok. Ama vize icin problem olabiliyor. Dil de de yeterlilik aramıyorlar ama anlatılanları anlaman icin en azından bir alt yapın olmalı bence çünkü cok kısa bir zaman icin düşünüyorsun. Seviyeler uc ayda bir değişir. Beginnerdan, elementary ye geçmen 3 ay.. Uzun kalmayı planlayanlar icin temelini orda almak cok mantıklı. Eğitim icin iyi bir okula gitmen gerek, mesela haftalığı 50£ olan okullar var ama hiçbir ise yaramaz. Kendini riske atma bence kotu bir yerde kalmayı göze almalısın ama kotu bir okula gitmemelisin. Ucuz bir okul cok turk oldugu anlamına ve seninde ister istemez onlarla türkce konuşacağın anlamına geliyor. Gramer da pratik de yapma sansin cok yüksek.
 
_Zeynep_Zeynep_ kusura bakma mesajlarını şimdi görüyorum.


İstediğiniz okula karar vermişseniz zaten şirkete ihtiyacınız yok. Okul ile iletişime geçtiğiniz de onların danışmanları size yardımcı olacaktır. Zaten öğrenci vizesi prosedürü o kadar da karışık değil.


İki ülke arasında aksan farkı olduğu gibi bazı kellimelerinde kullanımı farklı. Ben Türkiye'deyken British ingilizcesi eğitimi almış bulundum. Buraya geldiğimde kimse konuşmamı yadırgamadı. Bana sorarsan Amerika'da eğitim almak İngiltere'dekinden daha kolay çünkü, Amerikan aksanı daha anlaşılır. Ama ben genede British aksanını seviyorum ne kadar oyle konuşamasamda

Ne yazıkkı son olaylar sebebiyle Amerika artık öğrenci vizesi işini çok sıkı tutuyor ve dil eğitimi için başvuranlardan mülakat sırasında sorulacak sorulara cevap verebilecek kadar ingilizce bilmelerini istiyorlar. Ayrıca Türkiye'de dil eğitimi almış olduğunuzu okul transcripti veya sertifika ile kanıtlamanızı isteyebilirler.

Ben ortama kolay adapte olan ve yanlız başınada rahatlıkla yaşayabilen biri olduğumdan, Amerika'ya ayak uydurmakta zorluk çekmedim. Zaten kendinizi eve kapatmayıp, sosyal aktivitelere katıldığınız veya okula gittiğiniz zaman çevreniz oluşmaya başlıyor. Birde kimse benim nereli olduğumu tahmin edemiyor. Türk olduğumu söylediğimde çok şaşırıyorlar. Ama kimseden kötü tepki aldığımı söyleyemem.
 

ben londrada yasiyorum, babam da amerikada yasiyor. soyledigine gore british aksan, amerikada bile begeniyle karsilaniyor. daha klas goruluyor sanirim.

ingiltereye yabanci dil ogrenmeye gelecekseniz, ogrenci vizesi almaniz gerekiyor. yalniz bildigim kadariyla artik yasa degisti ve en az intermediate derecede ingilizce bildiginizi kanitlamaniz gerekiyor. benim zamanimda pre-intermediate idi.

bu kural icin onlara kizmamak lazim, cunku ben londraya gelirken, ingilizce biliyorum diye geldim, ilk iki ay merhaba, nasilsin i bile anlamadim. bir altyapiyla gelmek en mantiklisi ve en verimlisi. tavsiyem once bulundugunuz yerde belli bir seviyeye kadar ingilizce egitim almaniz.

dil okuluna gelince.. ben bir egitim danismaninin yardimiyla bulmustum kendi okulumu. cok kotu degildi. ama bence asil onemli olan, okulda fazla turk olmamasi. birincisi ingilizcenizi rahat rahat gelistiremiyor ve konusamiyorsunuz, ikincisi de geyik muhabbet derken, egitim yalan oluyor. en guzeli turkler tarafindan kesfedilmemis bir yere gitmek.

bir arkadasim bir kursa basladi, stajyerler ders veriyordu ve oldukca uygun fiyatli bir kurstu ama hepimizden cok fayda gordu.

kurslarda verilen egitim 3 asagi 5 yukari ayni. siniftaki ogrenci sayisi fazla olmadiktan sonra, genelde ayni kitaplarla, ayni konularla, ayni seyleri ogreniyorsunuz. onemli olan ingilteredeki cevreniz.

ogrenci vizesi icin, bankada para gostermeniz gerekiyor. (londra ici icin kalacaginiz ay* £800 + okul ucreti, londra disi kalacaginiz ay * £600 + okul ucreti) kalacak yerin ispati (otel rezervasyonu veya davetiye mektubu), okuldan kabul mektubu (once skype uzerinden bir mulakat oluyor okulla), uzerinize ait ne varsa, bi de tabi geri doneceginizi ne kadar kanitlayabilirseniz o kadar iyi.

bu arada eskiden haftada 20 saat de olsa ogrencilerin calisma izni vardi, artik o da yok.
 
Arkadaslar merhaba. benim merak ettigim yurt disinda dil egitimlerinin hepsi ucretli mi? yani burslu okullar yok mu??
 
İngilterede els e gitmistim 2 ay hic memnun kalmadım.amerikada 4 ay kaplan a gittim cok memnun kaldım.simdide almanca icin almanyada goethe institue ye baslıcam allah kısmet ederse umarım memnun kalırım suan istanbuldakine gıdıyorum cok memnunum..
 

Merhaba darthcat,

Bir konuda yardima cok ihtiyacim var. Dil okulu icin bloglarda arastirma yaparken buraya yorum yaptiginizi gordum ve sirf sizinle konusmak icin buraya uye oldum. Sorularini cvplamak isterim demissiniz arkadasa, bana da yardimci olabileceginizi dusundum. Umarim vaktiniz vardir ve geri donebilirsiniz. Simdiden cok tesekkur ederim.

Selamlar...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…