- 30 Nisan 2014
- 5.237
- 3.956
- 168
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok espiri gibi söyledim aslında ama cidden öyle .. İnsan muz yerken durumu olmayanlar yiyor diye uzulebilir olabilir şeyler bunlar yani bende inaniyorum buna.. Kimin nasil uyanisa geçeceği belli olmaz hani deniyor ya zeytin peynir yiyen fakirin halinden anlar diye ona itafen yazdim kimi de pastirma yerken anlar hic belli olmaz yani...
kafamda sorular oluştu. cevabını bulamadım. çok teslimiyetçi bitr yapım olmadığını düşündüm. mantığımın almadığı şeyler vardı. bana göre. bakın asla kötülemiyorum. saygım sonsuz.
annemi kaybettim . çok dua ettim. çok çekti.onun vefatıda beni biraz dinden uzaklaştırdı.kabul edememek vs..
yıllar oldu. şimdi böyleyim.
Aslında donatabilirsin, Allah sana o fırsatları verdiyse neden 1ay mahrum edeceksin ki kendini. Ama o fırsatlar varsa biraz da diğer insanlara yani olmayanlara vermek lazım. Amaç kendinden feragat değil, sosyal eşitlik için çaba göstermekmiş.
Osmanlı zamanında ne veren el ne de alan el kendini teşhir edermiş.
Para bırakma oyukları varmış. Elinde olan gider o oyuğa bırakır, ihtiyacı olan gider alırmış. Tabi toplum yozlaşmadığından amaçlarla eylemler girmemiş birbirine.
Fatih zamanında da ihtiyacı olan insanların kapısının önüne bırakılıp kapıyı çalıp kaçarlarmış. Bu kadar hassas yani.
Ama şimdi veren el o kadar belli ediyor ki kendini. Hatta “var ama vermem” diyor.
ya düşünüyorum düşünüyorum inan o kadar saçma bi cümleki
ortaya bi laf attı cevapda vermedi,anlamadı ben sen anladı :)
neden yenmesin isteyen istediğini yer israf olmadıktan sonra
yiyiniz içiniz fakat israf etmeyin denmiş
tabi hergün et,pastırma alırsan bu iyi değil
Müslüman ya herşeyden feragat edeceksin birilerine göre.
Başın sağ olsun
Çok zor olmalı
Neden ben diyo insan dimi
Bende ciddi sağlık sorunları yaşadığımda benzer durumlar oldu
Neden ben, bunca kötülük yapan varken niye onlar değil ben diyo insanisyan belki ama sonra tövbe ettim
Ne kadar kabul oldu bilemem
Muslumaniz ve insaniz ... İnsan olduğumuzu da unutmamak lazim... Din bize doğru yolu gösterir ama gitmek veya gitmemek yine insanda biter.... Dinimiz de oruç farz ama ben inanan bir insan olmama rağmen tutmuyorum.. Hangi inancin yolundan gidersen git netice de insansin inancina çok da aykiri şeyler yapabilirsin ..
Çek eski yıllarda ismini hatırlamayacağım şimdi de çok ünlü bir tenisçi varmış kanserin de tamamen tedavi edilemediği bir dönemde kansere yakalanmış. Ama adam hayat doluymuş. Sormuşlar hiç neden ben demiyor musunuz? diye.
Adam demiş ki: 5 yaşında tenise başladım yeteneğim vardı, neden ben demedim. 10 yalında bronz madalya aldım neden ben demedim. 15 yaşında ülkemi temsil ettim yine neden ben demedim. 20 yaşında dünya şampiyonu oldun yine demedim. Üstüne bir sürü kez yine şampiyon oldum demedim. Şimdi neden diyeyim
Bence Allah kimseye kaldıramayacağından fazlasını yüklemez.
işte bu sözde önyargılı,keşke detayalı yazsada anlasak
direk bi saldırma gibi,yoksa herkes karşı onlara,ama normal aılelerın sofralarının
donatıldığını düşünmüyorum,mesela benim soframda hergün ne yaparsam o
iftara özel bi yemek yok
onu çok zenginler yapıyordur,kaldıki normaldede sofraları aynıdır.
Muslumaniz ve insaniz ... İnsan olduğumuzu da unutmamak lazim... Din bize doğru yolu gösterir ama gitmek veya gitmemek yine insanda biter.... Dinimiz de oruç farz ama ben inanan bir insan olmama rağmen tutmuyorum.. Hangi inancin yolundan gidersen git netice de insansin inancina çok da aykiri şeyler yapabilirsin ..
Gecende biri alti çeşit yemek yiyorsunuz diyordu :)) ya allah askina zaten psikolojik olarak insan açken gözü doymuyor.. Markete AC gittiğinde reyonu bosaltiyorsun hakim olamiyorsun kendine. Eeee oruç tutan insanlarda aynen öyle oluyor iste hakim olamiyor kendine bir sürü çeşit yemek görmek istiyor psikolojik yani ...
Bu da çok ilginç neden tutmuyorsun peki?
En nihayetinde İslam�ın 5 şartından biri.
Müslümanlığı çok iddalı yaşadığını ve aynı yaşamı yaşamamız gerekiyor farz diye diyen insanlardan nefsindende ödün vermelerini bekliyoruz tabiiki..çok iyi bir Müslümanım herşeyimle diyen biri nefsin peşinde koşmamalı..
Evet öyle ama inanan insanin namaz kilmamasi gibi düşünün hani bir çok kişide namaz kilmiyor ... Yani aliskanlik olmadigi için herhalde tutamam gibi geliyor bana hic tutmadigim için.. Mesela gecen yil tutuyum dedim son günü çok zorlandim dayanamadim bozdum orucu bir de altmis gün tutmak lazimmis bir de onu duyunca simdi korkuyorum tutmaya yine ayni şeyi yaparim diye.. İbadet yapamiyorum nedense o yönden zayifim maalesef..
Evet öyle ama inanan insanin namaz kilmamasi gibi düşünün hani bir çok kişide namaz kilmiyor ... Yani aliskanlik olmadigi için herhalde tutamam gibi geliyor bana hic tutmadigim için.. Mesela gecen yil tutuyum dedim son günü çok zorlandim dayanamadim bozdum orucu bir de altmis gün tutmak lazimmis bir de onu duyunca simdi korkuyorum tutmaya yine ayni şeyi yaparim diye.. İbadet yapamiyorum nedense o yönden zayifim maalesef..
Müslümanlığı çok iddalı yaşadığını ve aynı yaşamı yaşamamız gerekiyor farz diye diyen insanlardan nefsindende ödün vermelerini bekliyoruz tabiiki..çok iyi bir Müslümanım herşeyimle diyen biri nefsin peşinde koşmamalı..
bence tutmaya başla,neden tutamıcaksın,senin bizden farkın ne
hiç tutmadığına göre bi hesap yapalım sanırım ömür boyu tutman gerekecek :)
hem yemek yemiyorum fazla diyorsun,seni engelleyen ne peki?
Yemek değil sorun acliga dayanirim ben yani yaz geldiğinden beri sadece bir öğün yemek yiyorum o da zorlayarak ... Ama susuzluga dayanamıyorum ben çok su içen biriyim o engelliyor beni iste gecen yil bozdum :) bozuncada kötü hissettim kendimi