Yürek burkan 'Ramazan' fotoğrafı

çocuklardan da mendıl alıyorum genelde.
dilenen çocuklara vermıyorum mesela, onların bellı ne oldugu
gercekten fakır bır aile, çocugunu dilendırmez
gururlulardır genelde.
o yuzden dilencı veletlere mendıl satmadıkları sürece bişi vermıyorum :D:27:

Surrender aslında bu çok ince bir çizgi.
Çocukların üstünden ticaret yapmak her zaman kolay gelmiştir insanlara.
Ya da gerçekten mendil satan bir gurup çocuğunda kötü alışkanlıkları var. Bunları ayırt etmek zor..
Aslında keşke onlara para vereceğimize imkan verebilsek..

ha oruç tuttum zamanında bu arada. hadi diyeyim.
açlığı bilirim.
:27:

şu halimle benim de tutmuşluğum var bir zamanlar. :27:

onun haricinde zaten ortaokulda bir senem çok sıkıntılıydı, bana dolmuş parası veriyorlardı. ya yürüyeceksin ya da yemek yiyeceksin. :d akşama kadar oruçlu oluyordum zaten. :27:

Demek ben oruç tutsam çok sevabim olacak ya :) pastima sevmem, et sevmem , alti çeşit yemek hayatta yiyemem , bir meze veya bir kase çorba ile doyan bir insanim , kuş kadar yerim , ekmek yemem dolayisiyla ekmek israf etmiyorum... Ohooo demek ben cennete kaydirakta kayar gibi kayip gitcem eheheh :)))

ha oruç tuttum zamanında bu arada. hadi diyeyim.
açlığı bilirim.
:27:
:9: zamanında nefsını terbıye etmıslıgım var dıyorsun yanı?
üstüne birde lazer epilasyon günah mı diye soranlar oluyor
edepsiz bunlar ya :1::1: diğer yaptıklarının farkında değil
:9::27:
evet ya sen beni görsen dinozor gbi birşeyim etçil dinozor :1::1::1:
:27: çok sevıyorum elımde degıl
Amaç karın doyurmak onlar için :27::27:

Az gelir onlara benşde yesinler bari :ssz:
boşuna oruc tutuyorlar işte. durumları var ama cadırlardan cıkmayıp diğerlerine fırsat tanımıyorlar.
çok gunah bu yaptıkları.. hele ki bir sürü aç ınsan varken
işte gunah olan budur; onların yemek yıyeceklerı yere gıdıp ramazan ayı boyunca rehın almak o yerlerı...
fakırde bakıyor bunların tipler düzgün, içeri girmeye utanıyor

Ya da gerçekten mendil satan bir gurup çocuğunda kötü alışkanlıkları var. Bunları ayırt etmek zor..
aslında o çocuklara esas vermemek gerek. çünkü o çocuklar bazı çeteler,yada aileleri tarafından sömürülüyor. ne kadar para vermezsek o kadar bu çocuklar kullanılmaz. istanbulda feci halde. her ışıkta çocuk kaynıyor. araba altında kaklıp ölenlerde varmış. esas bu çocukları toplayıp ailelerine ceza vermek bu çocuklarıda omlardan almak gerek. ve bu çocukları devlete teslim etmek. orada okutmak lazım

Son düzenleme:
maalesef öyle. her insan şanslı dogmuyor işte

boşuna oruc tutuyorlar işte. durumları var ama cadırlardan cıkmayıp diğerlerine fırsat tanımıyorlar.
işte gunah olan budur; onların yemek yıyeceklerı yere gıdıp ramazan ayı boyunca rehın almak o yerlerı...

bir zamanlar evet öyleydim:)

hönk. sen beni kalpten götüreceksin ama:53:
geleyimde yap bana:)

Sen gel hemen yaparım :1:

Aç insanın halğinden anlasalar zaten gidipte yemezler orada..
İşlerine geliyor tabi,kim yemek yapacak bu sıcakta,hazıa konmak varken..

Demek ben oruç tutsam çok sevabim olacak ya :) pastima sevmem, et sevmem , alti çeşit yemek hayatta yiyemem , bir meze veya bir kase çorba ile doyan bir insanim , kuş kadar yerim , ekmek yemem dolayisiyla ekmek israf etmiyorum... Ohooo demek ben cennete kaydirakta kayar gibi kayip gitcem eheheh :)))
ooo seninkinin sevabı daha büyük olur. :D

ya ben hala anlamadım niye oruç tutan biri pastırma yiyemez arkadaşım
hergün yiyecek değil ya,etinide yer,pastırmasınıda yer
biz pastırmayla oruç açmıyoruz o ayrı
ama çokn saçma değilmi? önemli olan sofrayı donatmamak
1 yada 2 çeşit yemek güzeldir,oldu oruç tutanlar ekmek soğan yesin sadece

iftar çadırına gitmek niye kötüymüş,fakirler gitse o çadır dolacakmı
mahallenın hepsimi fakir,halka açık bi yer orası
demin anlatmıştım,böyle saçma bi düşünce olamaz diyorum!

aslında o çocuklara esas vermemek gerek. çünkü o çocuklar bazı çeteler,yada aileleri tarafından sömürülüyor. ne kadar para vermezsek o kadar bu çocuklar kullanılmaz. istanbulda feci halde. her ışıkta çocuk kaynıyor. araba altında kaklıp ölenlerde varmış. esas bu çocukları toplayıp ailelerine ceza vermek bu çocuklarıda omlardan almak gerek. ve bu çocukları devlete teslim etmek. orada okutmak lazım
surat ifadelerı de çok önemlı.. mesela gözlerı fel fecır okuyana vermıycen :1:
bazıları gercekten çok masum yüzlü, terbıyelı

Kesinlikle normalde hiçbir aile o yaşlarda çocuklarını mendil satmaya maruz bırakmaz.. bir çoğu başı boş onların. Ya da masum olanları varsa bile diğerleriyle gümbürtüye gidiyor.
Bıçaklanan bir sürü insan var gece bu çocuk satıcılardan dolayı.

Helal olsun kesinlikle doğru söylüyorsun... Yani oruç tutan insan şunu yapamaz bunu yapamaz pastirma yiyemez alti çeşit yemek yiyemez gibi gibi söylemler... Ya altı cesit yemek yiyorsa belki çok daha fazla sini fakirlere veriyordur... Hayir yani yardim gizli sakli verilir bilemezsiniz yani yardim edip etmediğini ve kalkipta bak pastirma yiyor mantigiyla fakirlere yardim etmiyor tüme varimina varamazsin çok saçma. Ki genelde benim şahit olduğum her oruç tutan aile mutlaka bir gün fakir komsusu akrabasini yemeğe davet eder çok şahit oldum bu duruma.. Bir çok fabrika sahibi ramazanda calisanlarina alisveris çeki verir felan ne güzel şeylere vesile oluyor aslında ramazan ayi ama İlla kötü yönlerini görürler nedir bu dinle dertleri anlamiyorum oruclular deyip dalga geçince başları göğe mi eriyor !!

Ya her seyi gectim oruc tutan insan gucune gore fitresini zekatini da veriyor zaten. Yani ac kaldim fakirlerin halini anladim fakirlere yardim etmeme gerek yok tamam bitti gibi bi sey yok. Hem oruc zaten acligi yasamak degil zaten. Insanin tum bedeniyle oruc tutmasi gerekir. Beyni Ile dili Ile kalbi ile gozu ile her sekilde gunahtan uzak kalmasidir. Orucu sadece aclik sananlar iftatda insanlarin yediklerine takilir.

Orucluyum iftara da cesidi cok yapiyorum. Siz benim kime ne yardim yaptigimi nerden biliyorsunuz?

Belki pastirma yiyen bir insan fakirin halini daha iyi anlayacak ? Pastirma yerken, ya fakirler pastirma yiyemiyor bunun tadina bakamiyor deyip üzülüp kahrolacak o pastirmayi yerken olamaz mi yani :))

Kim attı onu burada ki “oruçlu insan pastırma yiyemez” diye.
Yani fakiri ya da açı anlamak için hurma+ ekmekle geçireli Ramazan’ı bizim paralardan da kar etmiş oluruz bu sayede.
Ramazan’ın amacı nefsini terbiye ederken bence zekat ve fitre teşvik etmektir.
Açları anlamak için yemek yememek çözüm olsaydı hiç aç kalmadı. Önemli olan sende olanın ihtiyacın kadarını almak gerisini dağıtmaktır.

Back