Yürek burkan 'Ramazan' fotoğrafı

öğrencilik yılarımda sadece bir kase mercimek çorbasıyla iftarımı (pütür pütür görüntüyü siz canlandırın.) tamamladığımı bilirim...ozamn şükrederdim..ha normal sofralrın olduğu zamnlarda oldu olmadı değil...şimdide soframda çorbamda olur ana yemeğimde tatlımda v.s...rabbim imkanlar tanımış...bu nimetlerden kendimi neden mahrum bırakayımki.....kaldıki israfın ne demek olduğunu paylaşmanın nedemek olduğunu bildikten sonra.......

Ayy misk valla beni de götürdün en güzel yıllarıma..bizim orada bir tostçu vardı. O zaman yurtla böyle donanımlı değildi olsa bile kar etmek için yiyecek girişi yasaktı. Bizim bu tostçu evimiz gibi olmuştu. Nevalelerimizi falan adamın buzdolabında saklardık. Yiyeceğimiz zaman hiç sormadan gider açıp alırdık dolabı, çaydı tosttu oradan parasıyla tabi. Adam böyle dışarı masalar koymuştu. Valla bak Ramazan’da bazen tost yerdik sadece iftarda. Hatta komşu kadınlar bize tepsiyle o masaya iftar yemeği göndermişlikleri bile var. Düşün tost yemeğe gidiyorsun ev yemekleri yağıyor önüne çeşit çeşit. Ne güzel yıllardı ya.

Nedense bana ilginç geldi bu yorumun. Yani namaz kılmayan bir insan da mesela düzenli kılmıyorsa hepten bırakmak zorunda değil. Mesela ne kadar yaparsa kardır mantığı var.
Sabahı kılamıyorsun diye öğlen yasak edilmemiş mesela. Ben nasıl olsa düzenli kılmıyorum en iyisi düzenli olana kadar hiç kılmayayım demek yanlışmış.
Şöyle düşün: dükkanı olan biri günlük 1000TL kazanması gerekiyorsa ihtiyaçları için o rakam her zaman olmaz demi? 3-5 ne gelirse yok arkadaş 1000 den aşağısı beni kesmez istemiyorum der mi?

Ben kapalı değilim mesela. Ama olabildiğince düzgün yaşamaya çalışıyorum sadece.
Oruç tutmak tutmamak zaten kişisel bir şey tabi.
Yanlış anlama sadece örnekledim. Yoksa başkasının işine karışmak ne haddime.

Yok est çok güzeldi verdiğiniz ornek hosuma gitti .. Ve çok doğru soylediniz evet bende o var biraz otuz gün tutamam nede olsa hic tutmuyum mantigi var cidden bende..

Ayy misk valla beni de götürdün en güzel yıllarıma..bizim orada bir tostçu vardı. O zaman yurtla böyle donanımlı değildi olsa bile kar etmek için yiyecek girişi yasaktı. Bizim bu tostçu evimiz gibi olmuştu. Nevalelerimizi falan adamın buzdolabında saklardık. Yiyeceğimiz zaman hiç sormadan gider açıp alırdık dolabı, çaydı tosttu oradan parasıyla tabi. Adam böyle dışarı masalar koymuştu. Valla bak Ramazan’da bazen tost yerdik sadece iftarda. Hatta komşu kadınlar bize tepsiyle o masaya iftar yemeği göndermişlikleri bile var. Düşün tost yemeğe gidiyorsun ev yemekleri yağıyor önüne çeşit çeşit. Ne güzel yıllardı ya.

çok duygulandım.
iyi yürekli insanlar iyi ki varlar... :43:

Yemek değil sorun acliga dayanirim ben yani yaz geldiğinden beri sadece bir öğün yemek yiyorum o da zorlayarak ... Ama susuzluga dayanamıyorum ben çok su içen biriyim o engelliyor beni iste gecen yil bozdum :) bozuncada kötü hissettim kendimi

inşallah tutmaya başlarsın bir an önce,sana diyebileceğim ve duam bu :)

çok duygulandım.
iyi yürekli insanlar iyi ki varlar... :43:

Hakikatten demi..
Yani demek dikkat etmişler..
Tatlısına kadar gönderirdi kadınlar, sarmalar falan.:56:
Hatta canınız ne isterse söyleyin diyen bile oldu.. nedense eğlenceli gelirdi bu durum bize ama şimdi duygulandırıyor.
Ben şuna çok inanırım. Yardım olayı zincirleme bir şeydir. O bana yardım etti, ona/çocuğuna vs de biri yardım eder mutlaka.

ipek ozamnlar sanki dahamı tat alıyorduk ne tutuğumuz oruçlardan .öğrencisin ya :1:

Anneciğine allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun inşallah..

Anladım..
Başın sağ olsun.
En yakınlarından birini kaybetmek ya uzaklaştırıyor ya da yakınlaştırıyor.
Aslında din bir yaşam şeklidir şekilcilikten öte..
O yüzden hani dinsel klişeler var ya da yok herkes kendi nezdinde yargılanır. Bu noktaya çok saygı duyuyorum.

evet bende senin hayatını merak ediyorum,severim böyle şeyler dinlemeyi
imkan olsa ,yakın olsakta ,bana anlatsan :))

Allah gani gani rahmet eylesin,mekanı cennet olsun anneciğinin okypete.

Başın sağ olsun
Çok zor olmalı
Neden ben diyo insan dimi
Bende ciddi sağlık sorunları yaşadığımda benzer durumlar oldu
Neden ben, bunca kötülük yapan varken niye onlar değil ben diyo insan :17: isyan belki ama sonra tövbe ettim
Ne kadar kabul oldu bilemem
çok teşekkürler arkadaşlar. ölmüşlerimize rahmet eylesin Allah..
ebedi,bir gün buluşuruz ,anlatırım uzun uzun:34:

ipek ozamnlar sanki dahamı tat alıyorduk ne tutuğumuz oruçlardan .öğrencisin ya :1:

Ay ne bilim ben çok fena oluyordum misk. Böyle iftara kadar yatak döşek yatıyordum, sürekli söyleniyordum açımm diye ama çok metanetli olanlar vardı... Milletin kolunda gidiyordum iftara şaka değil yeminle..
Düzenli tutmuyordum tabi hafta sonları genelde. Ama yaş ilerledikçe dayanıklılık artıyor bu konuda..
Her haliyle çok güzeldi o yıllar.

çok teşekkürler arkadaşlar. ölmüşlerimize rahmet eylesin Allah..
ebedi,bir gün buluşuruz ,anlatırım uzun uzun:34:

valla senle tanışmayı çok istiyorum tanıdığımdan beri,ben kendimle zıt insanlarla konuşmayı
hayatlarını dinlemeyi seviyorum,tabi herkesinkini değil
oky bana gelsene :)

Hakikatten demi..
Yani demek dikkat etmişler..
Tatlısına kadar gönderirdi kadınlar, sarmalar falan.:56:
Hatta canınız ne isterse söyleyin diyen bile oldu.. nedense eğlenceli gelirdi bu durum bize ama şimdi duygulandırıyor.
Ben şuna çok inanırım. Yardım olayı zincirleme bir şeydir. O bana yardım etti, ona/çocuğuna vs de biri yardım eder mutlaka.
İpek, Bence de yardım zincirleme.
Bir de sen birisine yardım ettin diye illa ondan yardım / karşılık beklememelisin. ( Buradaki "sen" = hepimiz. Sen, ben, o, biz, siz, onlar. :34: )
Sen X'e yardım edersin, X Y'ye yardım eder.

Allah herkesin hayrını kabul buyursun inşallah. :16:

Son düzenleme:
Nedense bana ilginç geldi bu yorumun. Yani namaz kılmayan bir insan da mesela düzenli kılmıyorsa hepten bırakmak zorunda değil. Mesela ne kadar yaparsa kardır mantığı var.
Sabahı kılamıyorsun diye öğlen yasak edilmemiş mesela. Ben nasıl olsa düzenli kılmıyorum en iyisi düzenli olana kadar hiç kılmayayım demek yanlışmış.
Şöyle düşün: dükkanı olan biri günlük 1000TL kazanması gerekiyorsa ihtiyaçları için o rakam her zaman olmaz demi? 3-5 ne gelirse yok arkadaş 1000 den aşağısı beni kesmez istemiyorum der mi?

Ben kapalı değilim mesela. Ama olabildiğince düzgün yaşamaya çalışıyorum sadece.
Oruç tutmak tutmamak zaten kişisel bir şey tabi.
Yanlış anlama sadece örnekledim. Yoksa başkasının işine karışmak ne haddime.

valla o bende de var... huyum geregi her zaman ya hep ya hiç yaparım...mesela sınavlara giriyorum çocuktan dolyı 2 ders anca çalışabileceksem hiç çalışmıyorum hepsi olmuyorsa hiç olmasın diye.....namazda mesela kaç kez başladım 3 aylar giriyor başlıyorum bi hevesle evde giyimim bile değişiyo sonra bayramda bayram gezmesi falan bir kaç vakit namaz geçince kendimi kötü hissediyorum...bi süre sonra da bırakıyorum...bu sene yine başladım 2 ay sürdü ....çocuktan dolayı uykuma yeniliyorum sırf sabah namazı geçiyo diye bıraktım...bu işlerde biraz rahaT oılmalı en azından başlarken....ama ben her işimde böyle kasarım.....:17:

Gençlik yıllarımda bende tutuyordum,sonra iş hayatına atılınca bıraktım,evlendim yine tutmadım..
Ama kadir gecelerinde tutuyordum,sigara içiyorum açlığa dayanırımda,susuzluk kötü.birde tansiyon rahatsızlığım var oda etkiliyor tabi..

ama rahatsızlığınız varmış,dr tutmayın dediyse tutmayabilirsiniz
ama keşke gençlik yıllarında bırakmasaydınız.

Ulaşılmayan herşey daha tatlı gelir insan
Herşeyi çok tüketen bir toplum haline geldiğimizden eski tadı yok hiç birşeyin

imkanlar artınca bazı şeylerin lezzeti kalmıyor....çocuklara bak mesela sürekli hediye aldıklarından kıyafet vs şimdi bayramlarda alınan kıyafetlerin bi anlamı olmuyor onlar için....örneğini çok gördüm

Gençlik yıllarımda bende tutuyordum,sonra iş hayatına atılınca bıraktım,evlendim yine tutmadım..
Ama kadir gecelerinde tutuyordum,sigara içiyorum açlığa dayanırımda,susuzluk kötü.birde tansiyon rahatsızlığım var oda etkiliyor tabi..

çok yaşlı bir teyze var..75 yaşlarında titriyor sürekli şekeride var tutmaya çabalıyo..aslında yaşlı bedeni okadar zorlamakda doğru değil diye biliyorum..oda günahmış sanırm..ihtiyacı olanlara bir şeyler verebilir dimi ufak tefek tutamadığı için..:26:

inşallah tutmaya başlarsın bir an önce,sana diyebileceğim ve duam bu :)

İnşallah inşallah tsk ederim ... Ama oruç tutmazsam da ramazan ayi çok şeye dikkat ediyorum kimse ile kavga etmiyorum burasi hariç :)) kimseyi kirmamaya calisiyorum.. Disarda yemek yemiyorum su icmiyorum ... Önemli yerleri ziyaret ediyorum falan filan yani ...

İpek, Bence de yardım zincirleme.
Bir de sen birisine yardım ettin diye illa ondan yardım / karşılık beklememelisin. ( Buradaki "sen" = hepimiz. Sen, ben, o, biz, siz, onlar. :34: )
Sen X'e yardım edersin, X Y'ye yardım eder.

Allah herkesin hayrını kabul buyursun inşallah. :16:

aslında bu birazda vefa duygusuyla alakalı bence filozof

valla senle tanışmayı çok istiyorum tanıdığımdan beri,ben kendimle zıt insanlarla konuşmayı
hayatlarını dinlemeyi seviyorum,tabi herkesinkini değil
oky bana gelsene :)
tamamdır.
yapalım bir gün.
bende beklerim.
ya bakma burada kıızıyoruz birbirimize ama reelde görüşsek inan hiçte öyle olmayacak. ben bu sitede onun yüzünden1 hafta banlandığım bir arkadaşla şimdi çok çok iyiyim.

Son düzenleme:
Back