çocuklardan da mendıl alıyorum genelde.
dilenen çocuklara vermıyorum mesela, onların bellı ne oldugu
gercekten fakır bır aile, çocugunu dilendırmez
gururlulardır genelde.
o yuzden dilencı veletlere mendıl satmadıkları sürece bişi vermıyorum
eyvah. kötü vurdun. ama hakettim:)
ha oruç tuttum zamanında bu arada. hadi diyeyim.
açlığı bilirim.
ha oruç tuttum zamanında bu arada. hadi diyeyim.
açlığı bilirim.
üstüne birde lazer epilasyon günah mı diye soranlar oluyor
edepsiz bunlar yadiğer yaptıklarının farkında değil
evet ya sen beni görsen dinozor gbi birşeyim etçil dinozor
boşuna oruc tutuyorlar işte. durumları var ama cadırlardan cıkmayıp diğerlerine fırsat tanımıyorlar.Amaç karın doyurmak onlar için
Az gelir onlara benşde yesinler bari
aslında o çocuklara esas vermemek gerek. çünkü o çocuklar bazı çeteler,yada aileleri tarafından sömürülüyor. ne kadar para vermezsek o kadar bu çocuklar kullanılmaz. istanbulda feci halde. her ışıkta çocuk kaynıyor. araba altında kaklıp ölenlerde varmış. esas bu çocukları toplayıp ailelerine ceza vermek bu çocuklarıda omlardan almak gerek. ve bu çocukları devlete teslim etmek. orada okutmak lazımSurrender aslında bu çok ince bir çizgi.
Çocukların üstünden ticaret yapmak her zaman kolay gelmiştir insanlara.
Ya da gerçekten mendil satan bir gurup çocuğunda kötü alışkanlıkları var. Bunları ayırt etmek zor..
Aslında keşke onlara para vereceğimize imkan verebilsek..
galetaya batırıyor musunPastırma demişken üzerinize afiyet acayip paçanga yaparım
maalesef öyle. her insan şanslı dogmuyor işteSurrender aslında bu çok ince bir çizgi.
Çocukların üstünden ticaret yapmak her zaman kolay gelmiştir insanlara.
Ya da gerçekten mendil satan bir gurup çocuğunda kötü alışkanlıkları var. Bunları ayırt etmek zor..
Aslında keşke onlara para vereceğimize imkan verebilsek..
zamanında nefsını terbıye etmıslıgım var dıyorsun yanı?
çok sevıyorum elımde degıl
boşuna oruc tutuyorlar işte. durumları var ama cadırlardan cıkmayıp diğerlerine fırsat tanımıyorlar.
çok gunah bu yaptıkları.. hele ki bir sürü aç ınsan varken
işte gunah olan budur; onların yemek yıyeceklerı yere gıdıp ramazan ayı boyunca rehın almak o yerlerı...
fakırde bakıyor bunların tipler düzgün, içeri girmeye utanıyor
hönk. sen beni kalpten götüreceksin ama
geleyimde yap bana:)
zamanında nefsını terbıye etmıslıgım var dıyorsun yanı?
çok sevıyorum elımde degıl
boşuna oruc tutuyorlar işte. durumları var ama cadırlardan cıkmayıp diğerlerine fırsat tanımıyorlar.
çok gunah bu yaptıkları.. hele ki bir sürü aç ınsan varken
işte gunah olan budur; onların yemek yıyeceklerı yere gıdıp ramazan ayı boyunca rehın almak o yerlerı...
fakırde bakıyor bunların tipler düzgün, içeri girmeye utanıyor
ooo seninkinin sevabı daha büyük olur.Demek ben oruç tutsam çok sevabim olacak ya :) pastima sevmem, et sevmem , alti çeşit yemek hayatta yiyemem , bir meze veya bir kase çorba ile doyan bir insanim , kuş kadar yerim , ekmek yemem dolayisiyla ekmek israf etmiyorum... Ohooo demek ben cennete kaydirakta kayar gibi kayip gitcem eheheh :)))
konmaz. o zaman paçanga olmaz:)galetaya batırıyor musun
bu arada paçangaya mantar da konulur mu? :26:
galetaya batırıyor musun
bu arada paçangaya mantar da konulur mu? :26:
surat ifadelerı de çok önemlı.. mesela gözlerı fel fecır okuyana vermıycenaslında o çocuklara esas vermemek gerek. çünkü o çocuklar bazı çeteler,yada aileleri tarafından sömürülüyor. ne kadar para vermezsek o kadar bu çocuklar kullanılmaz. istanbulda feci halde. her ışıkta çocuk kaynıyor. araba altında kaklıp ölenlerde varmış. esas bu çocukları toplayıp ailelerine ceza vermek bu çocuklarıda omlardan almak gerek. ve bu çocukları devlete teslim etmek. orada okutmak lazım
aslında o çocuklara esas vermemek gerek. çünkü o çocuklar bazı çeteler,yada aileleri tarafından sömürülüyor. ne kadar para vermezsek o kadar bu çocuklar kullanılmaz. istanbulda feci halde. her ışıkta çocuk kaynıyor. araba altında kaklıp ölenlerde varmış. esas bu çocukları toplayıp ailelerine ceza vermek bu çocuklarıda omlardan almak gerek. ve bu çocukları devlete teslim etmek. orada okutmak lazım
Helal olsun kesinlikle doğru söylüyorsun... Yani oruç tutan insan şunu yapamaz bunu yapamaz pastirma yiyemez alti çeşit yemek yiyemez gibi gibi söylemler... Ya altı cesit yemek yiyorsa belki çok daha fazla sini fakirlere veriyordur... Hayir yani yardim gizli sakli verilir bilemezsiniz yani yardim edip etmediğini ve kalkipta bak pastirma yiyor mantigiyla fakirlere yardim etmiyor tüme varimina varamazsin çok saçma. Ki genelde benim şahit olduğum her oruç tutan aile mutlaka bir gün fakir komsusu akrabasini yemeğe davet eder çok şahit oldum bu duruma.. Bir çok fabrika sahibi ramazanda calisanlarina alisveris çeki verir felan ne güzel şeylere vesile oluyor aslında ramazan ayi ama İlla kötü yönlerini görürler nedir bu dinle dertleri anlamiyorum oruclular deyip dalga geçince başları göğe mi eriyor !!
konmaz. o zaman paçanga olmaz:)
Evet galetalı daha güzel oluyor,önce yumurtaya sonra galetaya batırıyorum..
Mantar olmaz içinde diye biliyorum..
ya ben hala anlamadım niye oruç tutan biri pastırma yiyemez arkadaşım
hergün yiyecek değil ya,etinide yer,pastırmasınıda yer
biz pastırmayla oruç açmıyoruz o ayrı
ama çokn saçma değilmi? önemli olan sofrayı donatmamak
1 yada 2 çeşit yemek güzeldir,oldu oruç tutanlar ekmek soğan yesin sadece
iftar çadırına gitmek niye kötüymüş,fakirler gitse o çadır dolacakmı
mahallenın hepsimi fakir,halka açık bi yer orası
demin anlatmıştım,böyle saçma bi düşünce olamaz diyorum!
ya ben hala anlamadım niye oruç tutan biri pastırma yiyemez arkadaşım
hergün yiyecek değil ya,etinide yer,pastırmasınıda yer
biz pastırmayla oruç açmıyoruz o ayrı
ama çokn saçma değilmi? önemli olan sofrayı donatmamak
1 yada 2 çeşit yemek güzeldir,oldu oruç tutanlar ekmek soğan yesin sadece
iftar çadırına gitmek niye kötüymüş,fakirler gitse o çadır dolacakmı
mahallenın hepsimi fakir,halka açık bi yer orası
demin anlatmıştım,böyle saçma bi düşünce olamaz diyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?