Yürek burkan 'Ramazan' fotoğrafı

ya bak sen de benim dediğimi diyorsun.
ben de onların orucuyla senin orucun bir değil diyorum. mesele bu. :D bırak onlar alınsın :D

joooker açlık ve regl öncesi alınganlıktan birde pastırma kokusundan başım döndü napim.
böle kuzu yatırıp mideye indiren arap milleti gibi sayıldığımı hissettim ben seni anladım şimdi :16:

Pastırma sevmem ama seven durumu varsa yiyodur elbette
Oruçlular iftarda pastırma yiyemez diye bi kaide yok
Ama varlıklı biir ise fakir ile bölüşmesinde fayda var benim bildiğim
Yoksa ne diğer aylarda ne Ramazanda durumu olmasına rağmen et yemeyeyim , fakirler yiyemiyo diyen yoktur birgün yemezsen 1 hafta sonra yine yersin
Yersin ama yemeyeni de düşünmen lazım, bölüşmen lazım. Ramazan da gün boyunca aç iken bunu daha iyi anlayıp akşam bir tabak yemeğini komşuya verirsin belki.. Manevi duygular daha yoğundur vs.
işte bu yüzden ramazanda fitre ve zekat var
fakır insan da yıyebılsın ve ıhtıyacını gıderebılsın.

Eeee yani ? Bunun kişinin oruç tutmasi veya tutmamasi ile alakasi yok ki .... Zaten niyeti fakirin halinden anlamak felan değil sadece "ibadet farz" niyeti ile yapmak yani kişilik yok oruç tutsa da yok tutmasa da yok .... Ha bir de su var fakirin halinden anlamak için illa ki AC kalmak mi gerek ? Oruç tutan pastirma yiyorsa o zaman ben oruç tutmuyorum ama fakirin halinden anliyorum diyen tatile giderse o da samimiyetsiz oluyor... Ki bakarsan oruç tutan tutmayan , inanan inanmayan herkes fakirin halinden anlamaya calistigini iddia ediyor ama bir çoğumuz tatilimize de gidiyoruz lüks yerlerde yemek de yiyoruz bol bol alisveriszde yapiyoruz o zaman bir cogumuz samimi değil ! Ama nedense sadece oruç tutanlar görülüp tek samimi olmayan onlarmis gibi lanse ediliyor objektif bakmiyorsiniz.. Algi sorunu mi var sözünü zu de aynen iade ediyorum !! Size daha çok yakisti :))

ibadetlerin amacı vardır. ibadet olsun diye yapılmaz.

benim de algı sorunu yaşadığım zamanlar oluyor, bazı insanları yanlış anlayabiliyorum. yakışır bana problem yok. :D 'gerizekalı gibi' diye konum bile var.

ibadetlerin amacı vardır. ibadet olsun diye yapılmaz.

benim de algı sorunu yaşadığım zamanlar oluyor, bazı insanları yanlış anlayabiliyorum. yakışır bana problem yok. :D 'gerizekalı gibi' diye konum bile var.

kendinle barışıklığına kompleksizliğine bayılıyorum:nazar:

Son düzenleme:
işte bu yüzden ramazanda fitre ve zekat var
fakır insan da yıyebılsın ve ıhtıyacını gıderebılsın.

Evet
Keşke her ay verebilsek
Zekat kadar olmasa da en azından birer tabak yemeğimizi paylaşsak
Ama büyük şehirlerde bu pek mümkün olmuyor, kim neci bilmiyorsun
Asıl ihtiyaç sahibi çekinirken, ihtiyacı olmayan burnunu sarıp el açıyor
İnsanlar sömürülmekten bıktığından asıl ihtiyaç sahibine bile inanası gelmiyor

Özellikle " bende böyle diyeyim bari " o zaman yazdim ki atif da bulunduğum anlasilsin diye :)) vay arkadaş kabak yine benim basima patladi ya bu kadar zormuydu anlamak :)) gelsin kineyeler gitsin ironiler ama ben yapinca kiskirtici olayim oyyy oyyy :))

Evet
Keşke her ay verebilsek
Zekat kadar olmasa da en azından birer tabak yemeğimizi paylaşsak
Ama büyük şehirlerde bu pek mümkün olmuyor, kim neci bilmiyorsun
Asıl ihtiyaç sahibi çekinirken, ihtiyacı olmayan burnunu sarıp el açıyor
İnsanlar sömürülmekten bıktığından asıl ihtiyaç sahibine bile inanası gelmiyor
evet, keşke bilse insanlar gercek ıhtıyac sahıplerını. ama önce en yakınına bakacaksın, ihtiyac sahıbı yoksa bir şekilde sorusturcaksın
gercekten ıhtıyacı olan ınsanları birilerine.
ne zor durumda ınsanlar var
ama bızlerın haberı yok maalesef.
en azından görevını yerıne getırmek ıcın en yakınını arastıracaksın.

öyle bir devırdeyız ki, yan komsudan haberımız yok

Evinde yemeği varken,hatta oruç tutmayıp orada yemek yiyenleri kınıyorum..
İhtiyaçı olanların hakkına gasp ediyorlar..

Abla bende böyle düşünüyorum
İsim vermek istemiyorum yakınımız diyeyim, eşimin yakını
Aaa biz komşularla gidiyoruz arada çok eğlenceli oluyo :21: demez mi şaştım kaldım
Dedim bilmem ben hiç gitmedim, yolda kalan var ihtiyacı olan var mecburi kalmadıkça gidilmez bizde

Bu sahneler hep vardı. Kendimi bildim bileli Ramazan veya değil hep var..
Ama bakmak var, bakmak var. Bakıp da başını çeviriyorsan o görmektir. Ama bakıp da bir şey yapıyorsan olay amacına ulaşır..
Ha gidip çöpü eşeleyen insana yardım et demez kimse ne olduğu belli olmadığından ama gerçek ihtiyacı olan insan aranırsa mutlak bulunur..

Özellikle " bende böyle diyeyim bari " o zaman yazdim ki atif da bulunduğum anlasilsin diye :)) vay arkadaş kabak yine benim basima patladi ya bu kadar zormuydu anlamak :)) gelsin kineyeler gitsin ironiler ama ben yapinca kiskirtici olayim oyyy oyyy :))

tabi patlar o kadar pastırma dediniz ki canım çekti :9: alamıcam belki şimdi ne olcak D:
zaten en son ne zaman yedim hatrlamıyorum :9:

bende norwenın yorumunu: en son ne yedım hatırlamıyorum sandım :60:

Son düzenleme:
Abla bende böyle düşünüyorum
İsim vermek istemiyorum yakınımız diyeyim, eşimin yakını
Aaa biz komşularla gidiyoruz arada çok eğlenceli oluyo :21: demez mi şaştım kaldım
Dedim bilmem ben hiç gitmedim, yolda kalan var ihtiyacı olan var mecburi kalmadıkça gidilmez bizde

Bende hiç gitmedim,gitmem de zaten..
İhtiyacı olan yesin,bu iftar çadırlarının amacıda budur çünkü..
Görüyoruz tv de süslenip püslenip gidiyorlar yani.

evet, keşke bilse insanlar gercek ıhtıyac sahıplerını. ama önce en yakınına bakacaksın, ihtiyac sahıbı yoksa bir şekilde sorusturcaksın
gercekten ıhtıyacı olan ınsanları birilerine.
ne zor durumda ınsanlar var
ama bızlerın haberı yok maalesef.
en azından görevını yerıne getırmek ıcın en yakınını arastıracaksın.

öyle bir devırdeyız ki, yan komsudan haberımız yok

Evet maalesef
Yakınlarında belki biraz ihtiyaç sahibidir ama tamamen yokluk çekeni bulmak zor

Bi de mesela bizim işyerinin buralarda bi teyze var
Benim hergün geçtiğimi bilmiyo tabi
Her gördüğünde kızım ben dilenci değilim yolda kaldım yardım et diyo

Böyleleri yüzünden insan kimseye inanamıyo

Back