Yürek burkan 'Ramazan' fotoğrafı

Oruç tutunca dışarıdaki garibanın karnımı doyacak?
Sorun o değil oruç tutup bu insanlara üzülmekle olmuyor arkadaşım,oruç tutup iftar çadırlarını( evde dolap doluyken ) doldurmaklada olmuyor,hallerinden çok anlıyorsanız elden geldiği kadar az Yada çok yardım durumunuza göre yardım edinki onlarında karnı doysun.
Yok öyle mübarek gün orucumu tuttum açın halinden anladım sevaba girdim düşünceleri,kendinizi kurtarmaya çalışmayın... sizin oruçsuz diye adlandırdığınız kişilerin yaptığı hayırın kaçta kaçını yaptınız merak ettim.. Nerde bedava ekmek var diye aranan insanların,birde hali vakti yerindeyken iftar cadırına gidip onca garibanın hakkını yiyen insanlar şimdi oruç tuttuğu için çokmu anlayışlı,duyarlı oluyorlar ?

Yazan ;oruçsuz

Merak etmeyin bende orucsuzum :)) o yorumu yazan da orucsuz ama oruclular deyip laf söylemeye calisana yazildi o yorum hemen lafi çekmeye calismayin... Madem oruçlu fakirden anlamak için oruç tutuyor mantigi güdüyor arkadaş bende dedim ki o zaman oruç tutmayan da fakirin halinden anlamak istemiyor ! Anlasildi umarim .. Kimsenin orucuna karidtigim yok ki bende oruç tutan biri değilim..

Helal olsun kesinlikle doğru söylüyorsun... Yani oruç tutan insan şunu yapamaz bunu yapamaz pastirma yiyemez alti çeşit yemek yiyemez gibi gibi söylemler... Ya altı cesit yemek yiyorsa belki çok daha fazla sini fakirlere veriyordur... Hayir yani yardim gizli sakli verilir bilemezsiniz yani yardim edip etmediğini ve kalkipta bak pastirma yiyor mantigiyla fakirlere yardim etmiyor tüme varimina varamazsin çok saçma. Ki genelde benim şahit olduğum her oruç tutan aile mutlaka bir gün fakir komsusu akrabasini yemeğe davet eder çok şahit oldum bu duruma.. Bir çok fabrika sahibi ramazanda calisanlarina alisveris çeki verir felan ne güzel şeylere vesile oluyor aslında ramazan ayi ama İlla kötü yönlerini görürler nedir bu dinle dertleri anlamiyorum oruclular deyip dalga geçince başları göğe mi eriyor !!

evet belki veriyorsunuzdur fakirlere. :D

dalga falan geçmedim. algı sorunu yaşıyorsunuz.

fakirin halini anlıyorum diyen birinin (bu kişi sen olmak zorunda değilsin, her oruçlu atlıyor alınıyor.) iftarı pastırmayla açması arasında tutarsızlık görmüyor musun gerçekten? tamamen inancından bağımsız cevapla. çünkü ben öyle yapıyorum.

yahu iftar sofralarınızda istediğinizi yiyin. ister pastırma yiyin. hatta isterseniz bir kuzu çevirin. ama bunu biz bilmeyelim. etraf bilmesin. mesele bu. iftar da ziyafet vermiş yediğinin içtiğinin fotoğrafını çekip facebooka bilmem nereye koymuş. ne yediğini görmek zorunda değiliz insanların. o kadar zengin bir sofra ile oruç açamayanlar da var. bu yüzden eleştiriyoruz o zengin sofraları. gözümüze sokulduğu için.

Son düzenleme:
oruçsuz kelimesi oruçlular sözüne tepki olarak yazıldığı için yanlış bulmadım
oruç tutana da saygı göstermek lazım bis bence ...
neden yemek fakiri anlamak değil ki sadece. bedeni de ruhu da ibadet yaaprak deidkodudan kötülükten korumak. bunu yapamayan zaten kabul olmaz
bunun sayfalarca açıklaması var
alındım açıkcası hiç homini gırtlak bir insan olup iftar sofrasında bayılmadım..

:46::46:
elimden geldiği kadar yardım yapıyorum zor durumda olanlara. fakiri anlamıyor muyum şimdi.
Anlamak için aç kalmamız gerekmiş,oda iyi oruç tut ama kimseyide görme ben nasıl olsa anladım,yardım etmeyede gerek yok :))) politikası uygulayalım.

Üzücü manzara :26:
ben farklı bir konuya değinmek istiyorum kızlar ama yanlış anlaşılmasın içim burkuluyor böyle manzaralara :42:
geçen gün dolmuş beklerken bu yaşlarda bir genç geldi yanıma .abla bi bakarısın gurbetteyim dediginde zaten olay anlaşılıyor ..

yardım edip etmemek farkılı bir olay buna girmiyorum ..ama o genç o kadar saglıklıki neden çalışmıyor .. iş yok demeyin lütfen çöp karıştırmaktansa aza kanaat edene iş bulunuyor :26:

ne alaka. hristiyan ,deist başka din mensubu fakirleri anlamıyormu. ben anlamıyormuyum.
illa anlamak için açlığı yaşamammı gerekiyor.
ne kadar tahrik içeren bir mesaj atmışsınız öyle.

Yahu önceki mesaja cevaben yazildi.. Bak ne demiş " fakirleri anlamak için oruç tutuyorsunuz demiş " bende o mantiga atifda bulunarak o zaman oruç tutmayanlar " fakirin halinden anlamamak için mi oruç tutmuyor " dedim... Yani oruç tutanlar fakirin halinden anlamali mantigiyla yazan o kişi zaten neden ben simdi kiskirtici oldum .. Tabi ön yargi meselesi unutmusum :)) yahu tabi ki farklı dini var mezhebi farklisi her şeyi geçtim hastasi var , var da var yani ki bende oruç tutmuyorum neden kiskirtayim :))

evet belki veriyorsunuzdur fakirlere. :D

dalga falan geçmedim. algı sorunu yaşıyorsunuz.

fakirin halini anlıyorum diyen birinin (bu kişi sen olmak zorunda değilsin, her oruçlu atlıyor alınıyor.) iftarı pastırmayla açması arasında tutarsızlık görmüyor musun gerçekten? tamamen inancından bağımsız cevapla. çünkü ben öyle yapıyorum.

iftar pastırmayla açılır mı be ya kokulu kokulu,hurma dururken pastırma da kimmiş :41:

gerçekten var mı böyle açanlar? fakirler gün boyu aç kalıp da akşam tıka basa yemiyor hele etmiş,pastırmaymış nerdeee?

üstelik ramazanın amacı bu değil ki,yani tokun açı anlaması değil temeli.

Oruçsuz çok kışkırtıcı olmuş kimseyi ilgilendirmez tutmayanda oruçsuz diye nitelendirilmez.
Ben kimsenin oruç tutmasına karışmam bananeki kim ne yaparsa,ister evinde hindi kızartsın ister zeytin peynirle açsın ,yalnız canım oruç tutunda yoksulun açın halinden anlayın demeleri yanlış,biz anlıyoruz zaten orucunu tutupda hala birşey bilmeyen insanlar var bu ayrım gereksiz.

canım ben görüyorum insanların nasıl akbabalar gbi marketleri lokantları oruç açmaya 1 saat kala doldurduğunu ben zaten onlardan nefret ediyorum..kıtlıktan çıkmışcasına alıyorlar bunların orucu benle bir değil
aysun kayacı gibi oldu :9:
fakiri anlamak insanın merhametinde tamamen .. orucu durmadan bu yöne çekmek cahillik....

:1: hepsını bıtırmıstık dımı :27:
onu fark etmedım ben
o da mı kokuyor?:1:
afiyet olsun.
öff hemde nasıl:)
yine gelin ara çok uzadı artık. bu sefer çemensiz pastırma yeriz. zaten piknik diyor hayyal.. gelinde piknik yapalım aydosta.:34:

Son düzenleme:
orucun amacı; nefsi köreltmek
sonrası aç insanların halınden anlamaktır.

işte sadece yemek yememek değikl
ruhen de zina dan da gözü haram seylerden ve cinsellikten iftira dedikodudan korunmak
ben bu kısmının önemli olduğuna eminim...

Son düzenleme:
hayır ama senin yazımın ben oruç tuttuğum için bana öyle geldi.
birde o fakiri anlamak diyen çoğunlukla okuymayanlar bence
yoo her konuda aynı olmak değildir anlaşmak saygı duymaktır canım benimn ateist kuzenimde arkadaşımda var :)
pastırma yemedim bir ay boyuna ama yesem de bu ibadet zaten ..
mesela bizim alt katta bir bayan sabah 16:00 da uyanıyor günde sahurda 1 kg muz yiyor havada etler pastırmalar uçuyor
ee bu diyor fakiri anlamak için tutuyoz
cahil işte
bu konuda haklısın. ama herkes aynı değil ki

kimsenin ibadetine kötü konuşmak istemem. amacım da yorumlarım da o yönde değil. benim dediğim sağlığıma çok dikkat ederim diyen birinin iki paket sigara içmesine yaptığım gibi bir eleştiri. yapılan şeyler samimi olmalı bence. insan inansın inanmasın yaptığı şeyde samimi olmalı. yaptığı her şeyde.

oruç tutan ister pastırma yer yemez bana ne kime ne. ama bana gelip fakirin açın halini anlıyorum, irademe sahip çıkıyorum deyip de fakirin açın halini anlamakla alakalı günde iki öğün yemek dışında başka bir şey yapmıyorsa ben ona samimiyetsizsin derim. bu da kimseye hakaret kimsenin ibadetine saygısızlık değil kimse kusura bakmasın.

dediğim gibi herkesin ibadeti kendine. sen kendini biliyorsan bundan alınmaman gerekir. kendini içinde görmediğin bir yoruma alınmamalısın bence.

Back