Yürek burkan 'Ramazan' fotoğrafı

ama oruç tutan güzel yemek yiyemez diye birşey yok . diğerleri her dk yerken oruç tutanın hakkıda bence güzel bir sofra bazı eleştiriler gereksiz.
oruç tutmayanlar aaa nasıl götütüyor demiyorsam onlarda bana diyemez ki.
hem oruç fakirin halini anlamak değil direk .bunu daha çok tutmayanlar yorumluyor eleştirmek içibn
hep bu yöne çekiliyor
bedeni de zihnide kötü günahlardan da korumaktır en büyük önemi bu
yoksa hayvanı aç bırakmakta oruç tutturmak olurdu
buda biraz inanca saygısızlık oluyor
ama iftar çadırına gidenler evde yemeği olan godamanlar da rezil bence..

Son düzenleme:
iftar çadırlarının kuruluş amacı sadece fakirler için değil,halk içindir
insanları bu günlerde beraber yanyana getirmektir amaç.
zaten o kadar masa oluyorki,fakir olan daha önceden gelse yer bulur,kimse niye geldin demez
yani herkese açık bi yer,bizzat belediyeler haber veriyor,fakirler için ayrı aşevi yokmu?
mutlaka onlarada yemek veriliyordur.

Fakirleri anlamak için oruç bile tutmayan orucsuzlara gelsin bu haber diyeyim bari bende o zaman !!

Oruç tutunca dışarıdaki garibanın karnımı doyacak?
Sorun o değil oruç tutup bu insanlara üzülmekle olmuyor arkadaşım,oruç tutup iftar çadırlarını( evde dolap doluyken ) doldurmaklada olmuyor,hallerinden çok anlıyorsanız elden geldiği kadar az Yada çok yardım durumunuza göre yardım edinki onlarında karnı doysun.
Yok öyle mübarek gün orucumu tuttum açın halinden anladım sevaba girdim düşünceleri,kendinizi kurtarmaya çalışmayın... sizin oruçsuz diye adlandırdığınız kişilerin yaptığı hayırın kaçta kaçını yaptınız merak ettim.. Nerde bedava ekmek var diye aranan insanların,birde hali vakti yerindeyken iftar cadırına gidip onca garibanın hakkını yiyen insanlar şimdi oruç tuttuğu için çokmu anlayışlı,duyarlı oluyorlar ?

Yazan ;oruçsuz

iftar çadırlarının kuruluş amacı sadece fakirler için değil,halk içindir
insanları bu günlerde beraber yanyana getirmektir amaç.
zaten o kadar masa oluyorki,fakir olan daha önceden gelse yer bulur,kimse niye geldin demez
yani herkese açık bi yer,bizzat belediyeler haber veriyor,fakirler için ayrı aşevi yokmu?
mutlaka onlarada yemek veriliyordur.

dediğin doğru ama bazıları hariç
mesela geçen de üsküdar sahilde bütün zengin gayet iyi durumlu ve oruç tutmayan şahıslar oturuyordu
bu hiç doğru değil bıraksınlar baskaları otursun bence bedavadan sömürüp sonra oruç tutanlarla dalga geçerler cahiller diye ..fakir insanlar utanır girmeye zaten

Son düzenleme:
Fakirleri anlamak için oruç bile tutmayan orucsuzlara gelsin bu haber diyeyim bari bende o zaman !!
ne alaka. hristiyan ,deist başka din mensubu fakirleri anlamıyormu. ben anlamıyormuyum.
illa anlamak için açlığı yaşamammı gerekiyor.
ne kadar tahrik içeren bir mesaj atmışsınız öyle.

Sorun o değil oruç tutup bu insanlara üzülmekle olmuyor arkadaşım,oruç tutup iftar çadırlarını( evde dolap doluyken ) doldurmaklada olmuyor,hallerinden çok anlıyorsanız elden geldiği kadar az Yada çok yardım durumunuza göre yardım edinki onlarında karnı doysun.
Yok öyle mübarek gün orucumu tuttum açın halinden anladım sevaba girdim düşünceleri,kendinizi kurtarmaya çalışmayın... sizin oruçsuz diye adlandırdığınız kişilerin yaptığı hayırın kaçta kaçını yaptınız merak ettim.. Nerde bedava ekmek var diye aranan insanların,birde hali vakti yerindeyken iftar cadırına gidip onca garibanın hakkını yiyen insanlar şimdi oruç tuttuğu için çokmu anlayışlı,duyarlı oluyorlar ?

Yazan ;oruçsuz

oruçsuz kelimesi oruçlular sözüne tepki olarak yazıldığı için yanlış bulmadım
oruç tutana da saygı göstermek lazım bis bence ...
neden yemek fakiri anlamak değil ki sadece. bedeni de ruhu da ibadet yaaprak deidkodudan kötülükten korumak. bunu yapamayan zaten kabul olmaz
bunun sayfalarca açıklaması var
alındım açıkcası hiç homini gırtlak bir insan olup iftar sofrasında bayılmadım..

Son düzenleme:

Yazan ;oruçsuz
:46::46:
elimden geldiği kadar yardım yapıyorum zor durumda olanlara. fakiri anlamıyor muyum şimdi.

Son düzenleme:
ama oruç tutan güzel yemek yiyemez diye birşey yok . diğerleri her dk yerken oruç tutanın hakkıda bence güzel bir sofra bazı eleştiriler gereksiz.
hem oruç fakirin halini anlamak değil direk .bunu daha çok tutmayanlar yorumluyor eleştirmek içibn
hep bu yöne çekiliyor

bu ara pek bi uyuşamıyoruz norveç. :D

ben oruç tutanlardan hep 'fakirin halini anlamak' duyduğum için oruç tutanların da bu açıyla baktığını düşünüyordum. bu bakış açısına bir eleştiri olarak da yorumumu yaptım. kimin ne niyetle ibadet yaptığını bilemem tabii ki...
fakirin açın halini anlıyoruz derken de her gün başka lokantada iftar açanların samimiyetsizliğini eleştirmek gibi bir hakkım yok mu sence? :D
sence samimi olabilir ama bence değil. samimiyetsiz çoğu şeylerden yalnızca biri. tutarsız.
ben oruç tutmazken fakirin açın halini anlıyorum diye bir sebep göstermiyorum ki. yiyorum da yiyorum. bahanem sebebim yok. o yüzden eleştirilecek bir tutumum yok. sadece yiyorum. :D

ne alaka. hristiyan ,deist başka din mensubu fakirleri anlamıyormu. ben anlamıyormuyum.

daha öncesi var ama oky..
şimdi biz pastırma yiyemezmiyiz :9:
insan olmak yeterli anlamaya.orucu sadece fakiri anlamak diye çevirenler pek okumamış bence kuranı kerimi

hep bu yöne çekiliyor

Helal olsun kesinlikle doğru söylüyorsun... Yani oruç tutan insan şunu yapamaz bunu yapamaz pastirma yiyemez alti çeşit yemek yiyemez gibi gibi söylemler... Ya altı cesit yemek yiyorsa belki çok daha fazla sini fakirlere veriyordur... Hayir yani yardim gizli sakli verilir bilemezsiniz yani yardim edip etmediğini ve kalkipta bak pastirma yiyor mantigiyla fakirlere yardim etmiyor tüme varimina varamazsin çok saçma. Ki genelde benim şahit olduğum her oruç tutan aile mutlaka bir gün fakir komsusu akrabasini yemeğe davet eder çok şahit oldum bu duruma.. Bir çok fabrika sahibi ramazanda calisanlarina alisveris çeki verir felan ne güzel şeylere vesile oluyor aslında ramazan ayi ama İlla kötü yönlerini görürler nedir bu dinle dertleri anlamiyorum oruclular deyip dalga geçince başları göğe mi eriyor !!

Yok öyle mübarek gün orucumu tuttum açın halinden anladım sevaba girdim düşünceleri,kendinizi kurtarmaya çalışmayın... sizin oruçsuz diye adlandırdığınız kişilerin yaptığı hayırın kaçta kaçını yaptınız merak ettim.. Nerde bedava ekmek var diye aranan insanların,birde hali vakti yerindeyken iftar cadırına gidip onca garibanın hakkını yiyen insanlar şimdi oruç tuttuğu için çokmu anlayışlı,duyarlı oluyorlar?

Yazan ;oruçsuz

:60:

bir de bunların sahur programlarında filistin için ağlayan versiyonları var. ağlıyorlar ve dua ediyorlar, savaş dursun.

aslında o msjı ciddiye alıp cevap vermeye dahi gerek yok.ben oruç tutuyorum sen tutmuyorsun diye daha az anlayışlısın diyemem.

fakirleri anlamak için oruç tutmak,özü bu ama öyle mi gerçekten? iftar saatine kadar aç kal sonra bilmem kaç çeşitli çorbasından tatlısına kadar kurulan sofralara otur tıka basa ye..tv lerde görüyoruz fakirlerin ne kadar anlaşıldığını!

bu fotoğraf da en çarpıcı örnek aslında.

dediğin doğru ama bazıları hariç
mesela geçen de üsküdar sahilde bütün zengin gayet iyi durumlu ve oruç tutmayan şahıslar oturuyordu
bu hiç doğru değil bıraksınlar baskaları otursun bence bedavadan sömürüp sonra oruç tutanlarla dalga geçerler cahiller diye ..fakir insanlar utanır girmeye zaten

ama burda öyle konuşulmuşki kimse iftar çadırına gitmesin,masalar boş kalır sonra
keşke yer bulsam bende gitsem,gerçi imkanımda olmadı pek
o atmosferi yaşamak çok güzel,1 kere gittim ben
ailem başakşehirde oturuyor,her yıl giderler
oruç tutmayanın orda olması zaten mantıksız,sanırım bedava diye
yemekler öyle güzelde değilki :) niye orda yerlerse
ama oruç tutan zenginde olsa geleye hakkı var oraya,orası halk için
zaten fakirler gururludur yardım istemez,zenginlerse arsızdır (bu söylediklerim her zenginler ve fakirler için geçerli değil tabi)
öyle cimri oluyorlarki,adamın parası var hala 3 kuruşun hesabında.
sanırım zenginlik gözlerini kör ediyor,eğer bir gün zengin olursam,bunlar gibi olacaksam olmıyım :)

bu ara pek bi uyuşamıyoruz norveç. :D

ben oruç tutanlardan hep 'fakirin halini anlamak' duyduğum için oruç tutanların da bu açıyla baktığını düşünüyordum. bu bakış açısına bir eleştiri olarak da yorumumu yaptım. kimin ne niyetle ibadet yaptığını bilemem tabii ki...
fakirin açın halini anlıyoruz derken de her gün başka lokantada iftar açanların samimiyetsizliğini eleştirmek gibi bir hakkım yok mu sence? :D
sence samimi olabilir ama bence değil. samimiyetsiz çoğu şeylerden yalnızca biri. tutarsız.
ben oruç tutmazken fakirin açın halini anlıyorum diye bir sebep göstermiyorum ki. yiyorum da yiyorum. bahanem sebebim yok. o yüzden eleştirilecek bir tutumum yok. sadece yiyorum. :D

hayır ama senin yazımın ben oruç tuttuğum için bana öyle geldi.
birde o fakiri anlamak diyen çoğunlukla okuymayanlar bence
yoo her konuda aynı olmak değildir anlaşmak saygı duymaktır canım benimn ateist kuzenimde arkadaşımda var :)
pastırma yemedim bir ay boyuna ama yesem de bu ibadet zaten ..
mesela bizim alt katta bir bayan sabah 16:00 da uyanıyor günde sahurda 1 kg muz yiyor havada etler pastırmalar uçuyor
ee bu diyor fakiri anlamak için tutuyoz
cahil işte
bu konuda haklısın. ama herkes aynı değil ki

oruçsuz kelimesi oruçlular sözüne tepki olarak yazıldığı için yanlış bulmadım
oruç tutana da saygı göstermek lazım bis bence ...
neden yemek fakiri anlamak değil ki sadece. bedeni de ruhu da ibadet yaaprak deidkodudan kötülükten korumak. bunu yapamayan zaten kabul olmaz
bunun sayfalarca açıklaması var
alındım açıkcası hiç homini gırtlak bir insan olup iftar sofrasında bayılmadım..

Oruçsuz çok kışkırtıcı olmuş kimseyi ilgilendirmez tutmayanda oruçsuz diye nitelendirilmez.
Ben kimsenin oruç tutmasına karışmam bananeki kim ne yaparsa,ister evinde hindi kızartsın ister zeytin peynirle açsın ,yalnız canım oruç tutunda yoksulun açın halinden anlayın demeleri yanlış,biz anlıyoruz zaten orucunu tutupda hala birşey bilmeyen insanlar var bu ayrım gereksiz.

Back