• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurtlamayı nasıl hissediyosunuzz????

sansee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
1.992
0
116
İstanbul
arkadaşlar ,24 yaşındayım öğretmenim ama bu konular hakkında sadece ansiklopedik bilgiler biliyorum ,sizin kendi yorumlarınız nasıl onu öğrenmek istedim ,nezaman yumurtluyoruz?nasıl hissediyoruuuzz???yumurta hangi dönemde çatlar ?misal bende pko var yumurtalarım çatlamıymuş ,ama genede düzenli adet görüyorum ,sedece çatlatma iğnesiyle benim sorunum çözülürmüü???bende soru çoook ,bilgili biri varmı bu konulardaa??? boshayallersmile

arkadaşlar ,24 yaşındayım öğretmenim ama bu konular hakkında sadece ansiklopedik bilgiler biliyorum ,sizin kendi yorumlarınız nasıl onu öğrenmek istedim ,nezaman yumurtluyoruz?nasıl hissediyoruuuzz???yumurta hangi dönemde çatlar ?misal bende pko var yumurtalarım çatlamıymuş ,ama genede düzenli adet görüyorum ,sedece çatlatma iğnesiyle benim sorunum çözülürmüü???bende soru çoook ,bilgili biri varmı bu konulardaa??? boshayallersmile

merhaba canım,ben hamile kalmaya çalıştığım zaman hissetmeye çalıştım ama belirtileri anlayamadım,sonra ovulasyon testi aldım, sana yumurtlayacağın zamanı zaten söylüyor,kendi kendime anlamaya çalışmanın veya adet günüme göre hesaplamalar yapmanın aslında gereği yokmuş dedim ve kullandığım ilk ay müjdeli haberimi aldım çok şükür,sanada tavsiye ederim,sevgiler..

slm arkadaşım.ben 14 aylık evliyim.hemen hemen 1 senedir korunmuyoruz.yumurtlama günümü de hissediyorum.akıntıdan rahim ağzı yumuşaklığıfln bazen kasık batması.ama nedense tutturamadık.bu arada bende de pko vardı 5 sene önce gittim ultrasonla baktı.pko dedi.2 ay ilaç kullandım.ama ben de düzenli adet görürüm.neen olmuyo.şimdi ben kg veriyorum 57 kg yim 51-52 olmam lazım.göbk çevremde yağlanma var.senin gibi okuduğum bilgilere göre bu yağlanma inisülin direncine işaretmiş.bakalı nolucak.mesela yine ben bi umut adetimin gecikip hamile olduğumu öğrenmek istiyourm.inşallah allah aratmasın.acaba bende de mi çatlama prob.var.gidicem önümüzdeki haftalarda dr.a bakalım nolacak.sende pkonun ne gibi belirtileri var canım.

canım, öncelikle düzenli adet gördüğüne göre mesela 28 günde bir adet görüyorsan (bu süre adet kanamanın başladığı ilk günden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar olan süredir) bu sürenin 14.gününde yumurtan çatlar ve yumurtalık tüplerine bırakılır (yumurtlama). bu çatlama esnasında sende de bir takım değişiklikler olur. kimi kadında bu değişiklikler çok belirgin olurken kiminde öyle olmaz. ne tür değişiklikler dersen genellikle sümüksü, uzayan, yapışkan ve şeffaf renkli vajinal akıntı olur. Ayrıca bazı kadınlar "mittelschmerz" denen bir durumla karşılaşır ki bu da yumurtlamanın olduğu yumurtalık tarafında (sağ ya da sol kasık bölgesi) keskin bıçak gibi bir ağrı hissedilmesidir. Bu ağrıyla beraber bazen damla şeklinde kanama da görülebilir. Bu ağrı ve kanama kısa süreli ve geçicidir ama bazen 1-2 gün kadar aralıklarla da sürebilir. Ayrıca yumurtlama esnasında vucut sıcaklığı da değişir ama bu kendi kendine anlayabiliceğin bişey değil tabi, hassas vucut sıcaklıgı ölçen aletler var, onlarla mümkün olabilir.bir de arkadaşın dediği gibi yumurtlama testleri satılır eczanelerde onlardan da faydalanabilirsin...eğer düzenli adet görüyorsan ve fakat sadece polikistik görünümlü yumurtalıklara sahipsen (yani doktorun bu teşhisi sadece ultrason görüntüsüne bakarak koyduysa ve hiçbir hormon tahlili yapmadıysa) o zaman pko hastası olmak zorunda değilsin:) yani sadece ultrason görüntüsü ayırıcı tanı olarak kabul edilmez, mutlaka ek tetkikler gerekir. çünkü kadınların %20 si poliksitk görünümlü yumurtalıkara sahip oldukları halde gayet sağlıklı ve hiç bir sorunları olmayan kadınlardır. Bazı yapısal durumlar sebebiyle yumurtalıkları sadece görüntü olarak polikistiktir. Detaylı bir muayene yaptırmayı düşünebilirsin eğer böyle bişeyden şüpheleniyorsan...en azından durumun öğrenirsen rahat edersin...geçmiş olsun canım...

merhaba hocam geçmiş olsun..bende de pko var..ve yumurtlamamı hissediyorum yumurtalardan ağrı oluyor kasılma oluyor bu böle 1-2 hafta sürüyor sonra adet oluyorum böle yani

merhaba hocam geçmiş olsun..bende de pko var..ve yumurtlamamı hissediyorum yumurtalardan ağrı oluyor kasılma oluyor bu böle 1-2 hafta sürüyor sonra adet oluyorum böle yani

1-2 hafta cok uzun bir süre yumurtlama agrısı için...farklı bişey yüzünden olabilir o kadar uzun süreli kasılma...

1-2 hafta cok uzun bir süre yumurtlama agrısı için...farklı bişey yüzünden olabilir o kadar uzun süreli kasılma...

pkoyum ondan mı acaba
ya kasılma derken karın ağrısı oluyor hani adetliyek oluyor ya onun gibi bişey 5 saniye sürüyor geçior adet olana kadar böle devam ediyor

pkoyum ondan mı acaba
ya kasılma derken karın ağrısı oluyor hani adetliyek oluyor ya onun gibi bişey 5 saniye sürüyor geçior adet olana kadar böle devam ediyor

hmmm yumurtlama sancısı daha farklı bişey sanki...yani sanki dalağın şişer de onun bi ağrısı olur ya, onun gibi bişey oluyo daha ziyade kasık kısmında...sanki çatlıycakmış gibi:) regl ağrısı gibi de olabilir tabi ama o kadar uzun sürmesi ilginç...belki de pko yüzündendir...doktorlar bile düzgün açıklayamıyorlar bu olayları, sanırım net bilgiler yok ellerinde:(...

hmmm yumurtlama sancısı daha farklı bişey sanki...yani sanki dalağın şişer de onun bi ağrısı olur ya, onun gibi bişey oluyo daha ziyade kasık kısmında...sanki çatlıycakmış gibi:) regl ağrısı gibi de olabilir tabi ama o kadar uzun sürmesi ilginç...belki de pko yüzündendir...doktorlar bile düzgün açıklayamıyorlar bu olayları, sanırım net bilgiler yok ellerinde:(...

bilmiorum canım benimki dalak ağrısına benzemioakannehir bazen iğne batması gibi oluyor

slm arkadaşım.ben 14 aylık evliyim.hemen hemen 1 senedir korunmuyoruz.yumurtlama günümü de hissediyorum.akıntıdan rahim ağzı yumuşaklığıfln bazen kasık batması.ama nedense tutturamadık.bu arada bende de pko vardı 5 sene önce gittim ultrasonla baktı.pko dedi.2 ay ilaç kullandım.ama ben de düzenli adet görürüm.neen olmuyo.şimdi ben kg veriyorum 57 kg yim 51-52 olmam lazım.göbk çevremde yağlanma var.senin gibi okuduğum bilgilere göre bu yağlanma inisülin direncine işaretmiş.bakalı nolucak.mesela yine ben bi umut adetimin gecikip hamile olduğumu öğrenmek istiyourm.inşallah allah aratmasın.acaba bende de mi çatlama prob.var.gidicem önümüzdeki haftalarda dr.a bakalım nolacak.sende pkonun ne gibi belirtileri var canım.

canım bende pko nun hiçbi belirtisi yok diyebilirim ,kıllanma,aşırı kilo ,adet düzensizliği yok ama biraz göbekte yağlanma var ,ama bunun gece makarnalarıyla alakalı olduunu düşünüyodum:) ben bu çarşamba zeynep kamil hastanesine gitcem ,randevu aldım ,bana şimdiye kadar hormon testi yapılmadı ve 2 hamilelik deneyimim var ,1 tanesi düşük ,bu yüzden doktorum 6 ay verdi ,ama ben dayanamıcam ,başka bi doktora gitcem ,hem devlette hormon testide yaparlar ,uygun olur diye düşünüyorum...:2:

bilmiorum canım benimki dalak ağrısına benzemioakannehir bazen iğne batması gibi oluyor

evet iğne batması gibi de oluyo doğru diyosun... çok takma kafana canım, en çok stresten oluyo noluyosa... rahat ol sen, çok kötü bi hastalık değil bu, en azından kontrol altına alınabilir bir hastalık...

adetten ıkı hafta sonra yumurta akı gibi akıntı geliyor..renksiz birsey bunun yumurtlama oldugunu söylemisti doktor ama merak ediyorum renksiz mi oluyor yanı bildiginiz yumurta akı iste

ben de de aynı şekilde yumurta akı gibi oluyo hem de baya bi...bende pko var mışş.5 sene önce dr demişti.önceden de yazmıştım adetler düzenli kilo yok.sadece göbek bölgemde yağlanma var benim.ama neden hala tutturamadık ki anlamıyorum.yumurtluyosam niye olmuyo.offfffffff çok sıkılyorum artık.hamileleri görünce içim cızz ediyo.kendimi çok aciz hissediyorum.:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ben de de aynı şekilde yumurta akı gibi oluyo hem de baya bi...bende pko var mışş.5 sene önce dr demişti.önceden de yazmıştım adetler düzenli kilo yok.sadece göbek bölgemde yağlanma var benim.ama neden hala tutturamadık ki anlamıyorum.yumurtluyosam niye olmuyo.offfffffff çok sıkılyorum artık.hamileleri görünce içim cızz ediyo.kendimi çok aciz hissediyorum.:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

yosuncum ya oyle deme aciz filan
olur insallah en kisa zamanda insallah uzulme ama
rabbim isteyen herkese saglikli hayirli evlat versin

Back