Gebeliğe Hazırlık Yumurtlaman yok

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Boşuna dert etmişsin kendine canım , amh ya bile bakılmamış. Tüp bebek doktoruydu benim doktorum, bi kere bile yumurtlama yok sende demedi, çünkü yumurta yoksa çatlamış olma ihtimali yüksektir. Valla eskiden giderdim doktora ve derdi ki valla yumurta yok, ya adet olacaksın 13 gün içinde ya da daha oluşmamış bilemiyorum derdi hep. Lütfen başka doktıra git. Tüp bebek dünyanın hiçbiyerinde türkiye gibi yaygın değil, resmen ekmek kapısına cevirdiler. Sen kenne stres yapma, kendini dinle, akıntı takibi, ya da ovu testleri, o günleri bul. Eşin uygunsa ilişkiye gir bi dene önce 6 ay. Adet düzensizliğin varsa benim gibi 3 ay hayıt otu hapı öneriyorlar, istersen dene. Ben de olmuyo mu derken bitanesi 2.5 yaşında şuan ikinciye niyetliyim kısmetse
Allah bağışlasın inşallah bende başka bi doktor kontrolüne gidicem hayır otunu duydum bakarım olmadi teşekkür ederim

Kesinlikle katılıyorum. Ben pkoluyum, eşimde de bazı şeyler vardı, ona rağmen doktorumuz asla pes etmek yok, olacak olacak dedi hep.. Ve çok şükür oldu da. Moral bu kadar önemliyken üstelik, para uğruna veya uğraşmak istemedikleri için tüp bebek deyip geçiyorlar...
Darısı bize :(

Evet yeni evliyim 31 yaşındayım birazda yaş ilerlediği için korkmuştum ama başka bi doktora da gözükmem gerek adet duzensizligimden dolayı hesap ayarlama yapamıyorum bende malesef
Yaştan dolayı desteksiz deneme süreci kısalır ama yine de 6ay korunmadan düzenli birliktelik olması lazım tedavi öncesi... Eşinize tahlil yapılmamış, onu geçtim size bile yapılmamış daha, sakın ola ağlamayın... Bu doktorun dediklerini unutun lütfen dürüst, iyi niyetli bir doktor arayın, yorumlarına bakın internette vs...

Allah bağışlasın inşallah bende başka bi doktor kontrolüne gidicem hayır otunu duydum bakarım olmadi teşekkür ederim
Folik asit kullanıyor musunuz? İnofolic combi isimli vitamini tavsiye ederim hem yumurta oluşumunu destekliyor inositol içeriyor, hem de folik asit.. Bunun ikinci kutusunu içerken hamilelik haberi alan hastalarım var derdi doktorumuz 🤭 ben de içtim

Folik asit kullanıyor musunuz? İnofolic combi isimli vitamini tavsiye ederim hem yumurta oluşumunu destekliyor inositol içeriyor, hem de folik asit.. Bunun ikinci kutusunu içerken hamilelik haberi alan hastalarım var derdi doktorumuz 🤭 ben de içtim
Yok fitil ve tarlusal verdi sadece

Evet yeni evliyim 31 yaşındayım birazda yaş ilerlediği için korkmuştum ama başka bi doktora da gözükmem gerek adet duzensizligimden dolayı hesap ayarlama yapamıyorum bende malesef
Valla vanın ben de 32 yaşındayım, ben bi ay hergin ovu testi yaptım ovu çıkmadı 40. Gün adet geldi, hayıt otu hapına başlamıştım o ay sanırım o etkiledi 😆 adet başlayınca girdiğim şoku anlatamam ama . Bu ay saldım ama olayı,7-8 aydır o kadar uğraşıp olmadı bi ay daha olmasa dünya tersine dönmez dedim. Ama bu ay farkettim ki benim yapım diğer insanlardan farklı mesela, bende ağzımla kuş dahi tutsam yumurtlama asla 2. Hafta olmuyor, hep 3. Hafta bitişinde oluyor yani , bir de herkeste adet belirtisi diye olan şeyler bende yumurtlama belirtisiymiş, mesela o kaygan akıntı geliyor, ardından gögüs şişmesi ve ağrısı ve karın şişliği başlıyor, ve karın ağrısı. Herseyi yeme isteği duygusallık hepsi meğersem yumurta çatlayacakken oluyormuş. Ben akıntı gelince 3 gün içinde çatlıyo yumurta sanıyordum, akıntım geleli bi hafta oldu ve din çatladı . Normalde o 2 gün ilişki diye ısrar edip sonra da eşimi çok gerdiğimdenardından bi hafta ilişki olmuyodu aylardır, meğersem o ilişkinin olmadığı haftaya denk geliyormuş hep yumurtanın çatlamadı mesela. Ki zaten ovu günü ve bir önceki gün ilişki en yüksek ihtimal oluyo , ama o günler ilişkiye girsen bile en en yüksek ihtimal yüzde 25, yani ard arda 4 ay tam o günler ilişkiye girebilirsen büyük ihtimal gebe kalırsın diye düşünüyorum, olmazsa soruna bakılır. 30-35 yaş üstüne mesela 2 sene deneyin demiyolar da 6 ay deneyin diyorlar

Back