Yine ilk catlamayan yumurta sayesinde tanismistim kadin dogum doktorlariyla onunla başladı 3 aylik seruvenim sonra baska farkli doktor denerken 3 doktora gittim biri folikulu keşfetti digeri cikolatayı keşfetti o paracıldı hemen 2 cmlik kisti ameliyat edeyim dedi arkama bakmadan kaçtim ondan, sonra en son bu doktorum surekli takip halinde kaldı. O yumurtalamayan folikul kist gidiyo adette ama ufak baş belam cikolata kistim yerinde sayıyo. Adetim duzenli e yumurtluyorum da ne diye çatlamıyo neyim eksik anlayamadım da vallahi vitamin eksikligi etki ediyomudur bir bilgin var mı?
Ahh canım amin inşaAllahhhh4 yıl dile kolay neler yaşamışsındir ama rabbim 4 yılın sabrının azminin mukafatını vermis çok şükür inşaAllah sağlıklı bir gebelik yaşarsın da sağ salim alırsın meleğini kucağına
Oy Allah razı olsun darısı senın basına olsun Allah tum ısteyenlere nasıp etsın ınsallah benımkını dw haırlısıyla tamamına erdırsın :)
Aminnnnnnn canım inşallahOy Allah razı olsun darısı senın basına olsun Allah tum ısteyenlere nasıp etsın ınsallah benımkını dw haırlısıyla tamamına erdırsın :)
Glukofen verdi ama pcos lular icin veriliyor bu. Bide yani ilacin yan etkisi cok.kilonuzda normal bence baska doktora gozukun. Ya da yumurtalarin kalitesizliginden verdi bu ilaci.
Sonucta yumurtanın catlamasını da bır hormon belırlıyor doktorun takıbını yapıyrdur mutlaka bırde her yumurta kesın catlayacak dıye bı kaıde yok canım her ay yumurtlamayabılırız bu cok dogal ama yınede sut hormonuna ozellıkle baktır brde stresten uzak dur stres sut hormonunu salgılatıyor ve sut hormonu da yumurtaları catlamadan vucuttan atıyor
aminnnn kuzum ınsallah :)
Öncelikle ALLAH bebeğinizi size bağışlasın, mürvetini görürsünüz umarım.Peki mesela ben yumurtladığım günü biliyorum.O gün ağrım oluyor, bol akıntım oluyor ve ovulasyon testinde heray kırmızı çizgiyi görüyorum.Adetim herzaman düzenlidir.Bütün bunlara rağmen yumurtanın çatlamama ihtimali varmı sizce. Yoksa bu belirtiler zaten yumurtanın çatladığının belirtisimi.
Canım bu olay kişiden kişiye değişiyor işte mesela bende her ay bu belirtilerin hepsini yaşıyorum bazen daha fazlasini bende çatlamıyor ama sende çatliyor da olabilir. Kisiden kisiye bünye farkiyla degisiklikte gosterebilir bu durum. Aslında catlamadigini anlamak da gayet kolay :) ovulasyonun bittikten sonra kasıkta ağrı devam edip iliski sırasında yumurta hangi tarafta gelistiyse eger ki çatlamadı ise o tarafa ağrı saplanıyor iliski agrili geciyor adetten sonra o agri geciyo iliskiye girince agrida olmuyo fark gayet belli oluyo o durumda.
Adet bitiminin 15. günü sabahı kalkıyorum inanılmaz bir ağrı, oluyor kasıklarımda hafifte midem bulanıyor.Aaa sonra bir bakıyorum dolusuna ıslaklık başlıyor, tuvalete gidiyorum bakıyorum bem beyaz akıntı geliyor.O heyecanla hemen ovulasyon testi yapıyorum 2 koyu çizgiyi görüyorum.Bu ağrı akşama kadar sürüyor, sonra birden bıçak gibi ağrı kesiliyo, akşamınada hemen fanfinifinfonAyy ne biliyim demekki kişiden kişiye fark ediyor .Şuan adetim bu ayda bir deneme daha yapıcam gene birşey çıkmazsa doktor yolu gözükecek banada.
Öncelikle ALLAH bebeğinizi size bağışlasın, mürvetini görürsünüz umarım.Peki mesela ben yumurtladığım günü biliyorum.O gün ağrım oluyor, bol akıntım oluyor ve ovulasyon testinde heray kırmızı çizgiyi görüyorum.Adetim herzaman düzenlidir.Bütün bunlara rağmen yumurtanın çatlamama ihtimali varmı sizce. Yoksa bu belirtiler zaten yumurtanın çatladığının belirtisimi.
O ne kız ilk defa duydum o hormonu :) tam kan sayımı yaptı vitaminlerime baktı tam kan sayımında herseyim normaldi vitaminde sadece d3 vitaminim %5 di onun icinde kapsul verdi ek olarak evicap e vitamini verdi canım o kadar. Hormon testini ben istedim ama o 2 cm cikolata kisti oldugu icin dogru yanit vermez yapmamizin bir anlami yok ona gerek yok dedi.
Görürsün canımMerhaba arkadaşlar geceniz hayır olsun inşaAllah, öncelikle Sol yumurtalıgımda 2 cm cikolata kisti var ama adetim düzenli doktor gebelige bir engel oluşturmaz dedi. Eşimin sperm sayısı fazlasiyla iyi ama hareketleri yavasmış onun icin kür yaptım kullanıyor. Ilk defa yumurta takibi yaptirdim ve yumurtam kendiliginden 21 mm olmustu doktorum igne yapalım dedi ve ovitrelle catlatma ignesi oldum fakat catlamadı ve folikül kiste dönüştü adette onu atarım biliyorum ama bugun de glukofen ilac verdi adetin 2. Günü gel dedi fakat bu ilaç baya kilo verdiriyomus zaten 55 kiloyum zayıfım ilaclarla hormon yüklemek istemiyorum. Şimdilik adet günüme kadar soğan kürü yapıyorum kisti atmak icin daha sonra Çatlatma için İncir ve havuc kürü mü yapsam acaba kullanıp yararinı gören var mı? Yardım edin lütfen.
Yok kız şöyle anlatayım muayene etti tam bunları dedi : ha evet çatlamamış yumurtan sende çatlama sorunu var o zaman ben sana glukofen vereyim adetin 2. Gunu gel dedi bu kadar
Benimki de çatlamadı klomen kullandım şimdi kistim var ne yapabilirim çatlaması için çatlama iğnesi yapılmadı bana
Doktorun daha ıyı bılır tabı bu hormonu nasıl dıymazsın ınfertılıteye gıdınce ılk buna bakıyorlar :) prolaktın hrmonun adı
Görürsün canım
Ha ben interfilite diye gitmediydim ondan bakmadı sanırım.
Klomenden sonra doktor çatlatma iğnesi vermedi mi canım? Sonucta klomen yumurtaların gelismesine yardım ediyo ona ek olarak bazen bekliyolar kendiliginden catlarmı acaba diye ama coğunluğu catlatma ignesi veriyor.
Kist klomenden öncede varmıydı yoksa klomenden sonra mı olustu?
allah allah.. gliyle baslayan ilaclari hic sevmiyorum catlama ignesi filan yapsaydi. Peki buyumusmu kac tane olmus yumurtan. Net bisey demedimi bukadarcikmi
Kuzum sen baska bolımlerde zaman kaybetme ınfertılıteye gıt