• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtam Çatlamayıp Kist Oluşuyor...

bushra_84

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
4.183
1.605
448
Merhaba kızlar.7 aylık evliyim,bebek istiyoruz fakat olmuyor.2 ay üstüste doktora gittim.Sağlıkla ilgili bir sorun olmadığını fakat yumurtamın çatlamayıp kiste dönüştüğünü söyledi,her iki muayenede de.
Kendiliğinden düzelebilir mi acaba?1 sene geçmedikçe çatlatma iğnesi gibi şeyler düşünmüyorum ama yaşımda 30a dayandı diyebilirim:)
Benim gibi yumurtası çatlamayıp herhangi bir ilaç kullanmadan düzelen ve hamile kalan var mı?

Son düzenleme:
slm

ben 2 senedir çocuksahibi olmaya çalışıyorum...bende yumurta tembeliyi varmış....yumurtamın dışkabuğu cok sert diye catlamıyor...şu anda aşılama tedavisi görüyom..bence sen biraz daha bekle...

slm

ben 2 senedir çocuksahibi olmaya çalışıyorum...bende yumurta tembeliyi varmış....yumurtamın dışkabuğu cok sert diye catlamıyor...şu anda aşılama tedavisi görüyom..bence sen biraz daha bekle...

Slm...Cevap için teşekkür ederim.Bende beklemeyi düşünüyorum.Zaten 1 sene geçmeden tedaviye olumlu bakmıyor doktorlar.İlaçsız düzelmenin bir yolu yok mu acaba diye çok araştırdım ama cevap bulamadım.Umarım sende en kısa zamanda bebek sahibi olursun.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

benim de aynı durum.adet düzensizliği var mı sende?

Evlenmeden önce düzenliydi.Fakat evlendikten sonra düzensizleşmeye başladı.2 adet arası 35 günden fazla olmazdı.2 aydır 38 günde bir adet oluyorum.Doktor birkaç günlük gecikmelerin normal olduğunu,bunun adet düzensizliği olmayacağını söyledi.Senin adetlerin düzensiz mi?

ah canım ahh ahh benimde adetim düzensiz adetimi düzenli olsun vede hamile kalmam kolaylaşşsın diye progestan verdi doktorum 4 cmlik kist oluşturmuş oda bende..geçen zamanlarda da adetim düzensizdi 6 cmlik kist vardı soğan kürü kullandım geçti..bu ay artık ilaç almıcam önce kisti soğanla temizleyip allahın izniyle.sonrada hayıta başlıcam hayıt tohumu yumurtalıkları düzenliyor adeti düzene sokuyoru yani kısaca hormon bitkisi.2-3 ayda onu kullanıcam.ne varsa bitkilerde var mahvetti bu doktorlar ve ilaçları beni.

adaçayı- hayıt tohumu birebir.soğan kürüde kisti temizliyor

canım allah şifa versin ilk öncelikle. bende aynı derden muzdariptim. ancak doktor bana bir sürü test yaptırmıştı ve sonuçta trombolifi yani fazla kan pıhtılaşması çıktı. allaha çok şükür bir oğlum var ama böyle genetik bir rahatsızlığın olabilir doktoruna söyle test yapsınlar

ah canım ahh ahh benimde adetim düzensiz adetimi düzenli olsun vede hamile kalmam kolaylaşşsın diye progestan verdi doktorum 4 cmlik kist oluşturmuş oda bende..geçen zamanlarda da adetim düzensizdi 6 cmlik kist vardı soğan kürü kullandım geçti..bu ay artık ilaç almıcam önce kisti soğanla temizleyip allahın izniyle.sonrada hayıta başlıcam hayıt tohumu yumurtalıkları düzenliyor adeti düzene sokuyoru yani kısaca hormon bitkisi.2-3 ayda onu kullanıcam.ne varsa bitkilerde var mahvetti bu doktorlar ve ilaçları beni.

Geçmiş olsun canım.Ben geçen ay soğan kürünü yaptım ama yumurtam yine kist oldu ve o kisti geçirmedi soğan kürü maalesef.Ama hayıt tohumunu hiç denemedim,adetime az kaldı,adetim bisin başlıcam inşallah hayıt tohumuna.

canım allah şifa versin ilk öncelikle. bende aynı derden muzdariptim. ancak doktor bana bir sürü test yaptırmıştı ve sonuçta trombolifi yani fazla kan pıhtılaşması çıktı. allaha çok şükür bir oğlum var ama böyle genetik bir rahatsızlığın olabilir doktoruna söyle test yapsınlar

Amin canım,çok teşekkür ederim.Doktorum 1 sene geçmeden tedaviye başlamayalım dedi.Tahliler yapıldı zaten ama çok şükür bir sorun çıkmadı.Sadece yumurtam çatlamayıp kiste dönüşüyor,sorunum bu.Doktorum 1 seneyi doldurduğun zaman iğneye başlarız dedi ama ben iğne olmadan acaba doğal yolla yumurtamı çatlatabilir miyim diye araştırıyorum.Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla bir evlat nasip etsin.
Oğlunu sağlıkla,mutlulukla,huzurla büyüt inşallah.:nazar:

slm bende 3 yıllık evliyim 2 yıldır cocuk istiyorum.dr ıyı arastırmanı tavsıye ederım sana .
Çunkü bana hep sorun yok dendı ben istiyorum dıye 14 ay sonra aşılama yapıldı ve olmadı.Ama en son baska dr gıttıgımde yumurtaların çatlamadıgı ortaya cıktı.
bunun üzerime bır kaç test istedi ve dırek tup bebek dedi.
Şimdi ist. bır tüp bebek merkezine gidiryom 2 ay oldu.bu ay bakalım ne olacak beklemekteyım.Ama 1 yıl olmadan
ilaç takvıyesıne başlama.

Back