Yumurtalık kisti ve rahimde miyom için ilaçlı MR

Gugubi

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
2.470
6.471
Merhabalar. 2016 yılında evlendim ve evlendiğim sene jinekolojik muayene oldum, bir sorunum yoktu. 2019 yılında bebek için karar verdiğimizden tekrar kontrole gittim ve dr folic asite başlattı. 1 sene boyunca çocuğumuz olmadığı için geçen ay muayeneye gittiğimde dr 8 cm basit yumurtalık kistim olduğunu söyledi ve doğum kontrol hapı ile tedaviye başladık. Bu arada ben soğan kürü yaptım ve ilk regl dönemimin ardından tekrar başka bir dr gittim. Bu defa sol yumurtalığımda kistin 10 cm olduğunu, 6 cmlik başka bir kistin daha olduğunu, bir de rahmimde 3 cmlik miyom olduğunu öğrendim. İyice moralim bozuldu. Perşembe günü ilaçlı mr istedi doktor. Daha önce yaptıran var mı?

Ben de aynı şüpheye düştüm ama bana kan ver böbreklerinde sıkıntı çıkmazsa ilaçlı mr dedi, kan verip mr biriminden randevu aldım. Oradaki personel de perşembe gelin ilaçlı olduğunu hatırlatın dedi sadece. Daha önce bu işlem yapılan var mı diye de merak ettim

Ilacli emarda daha net görünür yaklasik yarim saat sürer. Idrara sıkışık olmaniz istenir. Merak ettiğiniz bisey varsa sorabilirsiniz.

Siz de yaptırdınız galiba, peki bu verilen ilaç çok yakıyor mu? çok ağrılı olduğunu yazmışlar, baya korktum Burcu2614

Siz de yaptırdınız galiba, peki bu verilen ilaç çok yakıyor mu? çok ağrılı olduğunu yazmışlar, baya korktum Burcu2614
Saglik personeliyim canim ordan biliyorum. Ilac yakmıyor koldan yapılıyor. Ilk önce Ilacsiz bi çekim yapilacak cekimin yarısinda koldan ilac verecekler. Vücudunda biraz sicaklik yapabilir. Ağrısı olmaz onun. Daha once 1000 lerce ayni çekimi yaptim.

Çok teşekkür ederim, içimi çok rahatlattın Herkesin tecrübesi çok farklı, uzmandan duymak daha başka. Okuduklarımdan sonra vazgeçme noktasına gelmiştim.

Çok teşekkür ederim, içimi çok rahatlattın ❤Herkesin tecrübesi çok farklı, uzmandan duymak daha başka. Okuduklarımdan sonra vazgeçme noktasına gelmiştim.
Emar gürültüludur o rahatsiz edebilir sadece. Hareket etmeden yatmanız gerekiyor. bende ilaçlı cektirmistim hatta hic bisey hissetmedim.

Bana da yapıldı.çekime girmeden önce damar yolu açıyorlar.çekimin yarısında damardan ilacı gönderip çekime devam ediyorlar.ben hiç acı hissetmemiştim.ama emar sonucu tam doğru çıkıyor.

Bana da yapıldı.çekime girmeden önce damar yolu açıyorlar.çekimin yarısında damardan ilacı gönderip çekime devam ediyorlar.ben hiç acı hissetmemiştim.ama emar sonucu tam doğru çıkıyor.
yumurtalık kisti yanı sıra çok sayıda büyükmiyom gördü doktor ultrasonda. Ayrıca sağ yumurtalığım görünmedi, iyice emin olmak için istedi. Sonuçlara göre ameliyat ve tedavi süreci beni bekliyor.Siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah Allah bizlere de nasip eder.

Bende de öyleydi.14 tane miyom rahim içinde çıktı,1 tane kist de yumurtalığımın üzerinde oluşmuştu.emarda iki büyük miyomum görünmüştü.biri 5.5 cm diğeri de 4.5 cm.geri kalanlar da irili ufaklı 3,2,1 cm falanlardı.ben de miyom ameliyatı oldum.mayıs sonuydu ameliyat olduğımda,ocak ayında da hamile kaldım çok şükür.iyi dilekleriniz için teşekkür ederim darısı başınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…