Yumurtalık kisti ve rahimde miyom için ilaçlı MR

Çok sağolasın düşündüğün için mutlu oldum🥰 ilk 4 5 gün zordu ama birinci haftadan sonra gayet iyiyim, her gün de daha iyi hissediyorum. Henüz ilk muayeneye gitmedim doktorum 15-20 güne kadar çağıracaklarını söylemişti patoloji sonucu çıkınca. İnşallah sorunsuz atlatırım. Karın içi yapışıklık olmasından korkuyorum, bebek için korunma süresi Bazen 6 bazen 12 ay oluyormuş galiba bakalım doktorum ne diyecek. Sen nasılsın canım?
Kiz iyiyim napayim 😁 karin ici yapisiklik bana da olabilir dediler. 2 ay önce kimyasal gebeligim oldu. Dr direkt bana normal dogum yapamazsin dedi. Karin ici yapisiklik riski yüksek ve sezaryen kesigin oldugu icin demisti. Bendr kist ameliyatı olmustum senin gibi.
Genelde dikise ve kesigine bakarak karar verirler bebek süresine.

Kiz iyiyim napayim 😁 karin ici yapisiklik bana da olabilir dediler. 2 ay önce kimyasal gebeligim oldu. Dr direkt bana normal dogum yapamazsin dedi. Karin ici yapisiklik riski yüksek ve sezaryen kesigin oldugu icin demisti. Bendr kist ameliyatı olmustum senin gibi.
Genelde dikise ve kesigine bakarak karar verirler bebek süresine.
Olsun da sezaryen olsun artık ne yapalım🤷🏼‍♀️🥰 inşallah önce sana sonra bana 🤲🏻

Merhabalar. 2016 yılında evlendim ve evlendiğim sene jinekolojik muayene oldum, bir sorunum yoktu. 2019 yılında bebek için karar verdiğimizden tekrar kontrole gittim ve dr folic asite başlattı. 1 sene boyunca çocuğumuz olmadığı için geçen ay muayeneye gittiğimde dr 8 cm basit yumurtalık kistim olduğunu söyledi ve doğum kontrol hapı ile tedaviye başladık. Bu arada ben soğan kürü yaptım ve ilk regl dönemimin ardından tekrar başka bir dr gittim. Bu defa sol yumurtalığımda kistin 10 cm olduğunu, 6 cmlik başka bir kistin daha olduğunu, bir de rahmimde 3 cmlik miyom olduğunu öğrendim. İyice moralim bozuldu. Perşembe günü ilaçlı mr istedi doktor. Daha önce yaptıran var mı?
Ilac mi kullandiniz ameliyat mi oldunuz

Merhabalar ☺️ Raporum bugün çıktı ancak doktor randevum yarın olduğu için henüz nasıl bir yol izleyeceğim belli değil. Rapor sonucunda yazan: Uterus sağa deviedir.
Uterus komşuluğunda uterustan sınırları net olarak ayırt edilemeyen 5 cm çapında patolojik kontrastlama göstermeyen subserözal myom.
Sağ over olağan ve overde büyüğü 5mm çapında bazıları periferal yerleşimli folikül kistleri.
Sol adneksiyal bölgede yaklaşık 9,5x7,5 cm boyutunda düzgün sınırlı kistik lezyon (seröz kist adenom)
Douglas boşluğunda serbest sıvı izlendi.
Ameliyat oldunuzmu patoloji nasildi

Merhabalar, ilaç kullandım 1 ay ama hiç bir faydası olmadı. Ameliyat oldum 2 ay önce, patoloji sonucum iyi huylu olduğu yönünde. Kist de miyom da alındı. Aralıkta tekrar kontrol randevum var😊

Ultrasonda görünmemiş miydi miyomlar ? Benden de istendi korkuyorum :KK43: 4 adet en büyüğü 3 cm miyom var dedi doktor, MR da başka miyomlar da mi çıkıyor, panik atak oldum mesajınızı görünce

Ultrasonda görünmemiş miydi miyomlar ? Benden de istendi korkuyorum :KK43: 4 adet en büyüğü 3 cm miyom var dedi doktor, MR da başka miyomlar da mi çıkıyor, panik atak oldum mesajınızı görünce
Merhabalar. Ultrasonda ilk 2 muayenede görünmemişti, sadece sol yumurtalıkta kist görünmüştü. Sonradan gittiğim doktor miyomu farketti. İlaçlı mr girince de miyomum 2 tane olduğu anlaşıldı. En kesin sonucu ilaçlı mr ile aldım, keşke ilk seferde yönlendirseydi doktorm. En büyüğü 3 cm demişsiniz, mr ile kesin boyutunu ve sayısını öğrenebileceksiniz hiç panik olmayın.

Ultrasonda görünmemesini anlayamadım. Sadece bu enteresan geldi. Karından mı olmuştu ilk vajinal mi ? Benim vajinal ultrason ile baktı. Keseye yakın yok ama çeşitli yerlere konuşlanmış. Bebeğim olmaz diye endişe ediyorum :KK43: Allah isteyen herkesin yardımcı olsun ne diyeyim

Ultrasonda görünmemesini anlayamadım. Sadece bu enteresan geldi. Karından mı olmuştu ilk vajinal mi ? Benim vajinal ultrason ile baktı. Keseye yakın yok ama çeşitli yerlere konuşlanmış. Bebeğim olmaz diye endişe ediyorum :KK43: Allah isteyen herkesin yardımcı olsun ne diyeyim
Karın ultrasonu ile bakılmıştı sürekli yumurtalıktaki kiste odaklanıldığı için görülmemiş olabilir. Vajinal ultrasonda rahmin üstünde dışarıda miyom görüldü. Sonra mr ile bir tane de kas dokusunda miyom görüntülendi. Benim de rahim içinde değildi ama malesef 1 sene boyunca olmadı bebeğim:KK43: korunma sürem bu ay bitiyor, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah

Karın ultrasonu ile bakılmıştı sürekli yumurtalıktaki kiste odaklanıldığı için görülmemiş olabilir. Vajinal ultrasonda rahmin üstünde dışarıda miyom görüldü. Sonra mr ile bir tane de kas dokusunda miyom görüntülendi. Benim de rahim içinde değildi ama malesef 1 sene boyunca olmadı bebeğim:KK43: korunma sürem bu ay bitiyor, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah
İnşallah canım bebeğine kavuş hemen, Rabbim nasip etsin inşallah. İsteyen herkese versin, güzel haberler verelim birbirimize

Saglik personeliyim canim ordan biliyorum. Ilac yakmıyor koldan yapılıyor. Ilk önce Ilacsiz bi çekim yapilacak cekimin yarısinda koldan ilac verecekler. Vücudunda biraz sicaklik yapabilir. Ağrısı olmaz onun. Daha once 1000 lerce ayni çekimi yaptim.
Merhabalar benim de dr um ilaçlı mr ve hsg istedi aynı gün yaptırılabilir mi bu bir de nerde yaptırmayı tavsiye edersiniz?

Merhabalar benim de dr um ilaçlı mr ve hsg istedi aynı gün yaptırılabilir mi bu bir de nerde yaptırmayı tavsiye edersiniz?
Merhabalar. Ikiside ılacli cekim. Ayni gün yapilmaz. Yer olarak bilemiyorum . Yaşadığım sehirde bende yabancıyim.

X