Yumurtalık kisti ve rahimde miyom için ilaçlı MR

İyi günler☺️ Bugün ilaçlı MR çektirdim, belki öncesinde merak edenler olur diye buraya yazmak istedim. Randevudan yarım saat önce hastanedeydim, radyolojiden ilaç yazdırmamı söylediler, kilomu sorup reçetemi verdiler. Eczaneden gadovist adlı ilacı da alıp acil serviste damar yolu açtırdım. Önce ilaçsız bir şekilde 10 dakika çekimim oldu, alt batın bölgeme bir cihaz yerleştirdiler ve mr makinesine girdim. Daha önce uyardıkları gibi tek rahatsız edici taraf cihazın çıkardığı gürültü, ama gözlerimi kapattım ve kendimi rahat bıraktım. Sonra cihazdan çıkarıp açılan damar yolundan ilacı verdiler, pek bir şey hissetmedim hafif bir serinlik gibi geldi sadece. 5 dakika da bu şekilde görüntü aldılar ve çıktım. Çok basit bir işlemdi, ben çok korkmuştum girmeden önce ama korkulacak bir şey yokmuş. Sonuçlarım çıkınca tekrar paylaşacağım.🥰

İyi günler☺ Bugün ilaçlı MR çektirdim, belki öncesinde merak edenler olur diye buraya yazmak istedim. Randevudan yarım saat önce hastanedeydim, radyolojiden ilaç yazdırmamı söylediler, kilomu sorup reçetemi verdiler. Eczaneden gadovist adlı ilacı da alıp acil serviste damar yolu açtırdım. Önce ilaçsız bir şekilde 10 dakika çekimim oldu, alt batın bölgeme bir cihaz yerleştirdiler ve mr makinesine girdim. Daha önce uyardıkları gibi tek rahatsız edici taraf cihazın çıkardığı gürültü, ama gözlerimi kapattım ve kendimi rahat bıraktım. Sonra cihazdan çıkarıp açılan damar yolundan ilacı verdiler, pek bir şey hissetmedim hafif bir serinlik gibi geldi sadece. 5 dakika da bu şekilde görüntü aldılar ve çıktım. Çok basit bir işlemdi, ben çok korkmuştum girmeden önce ama korkulacak bir şey yokmuş. Sonuçlarım çıkınca tekrar paylaşacağım.🥰
Iyi gecmesine sevindim cannim. Insallah sonuclarin da iYi gelir. Sonuc icin gittiğinde emarin cd sini almayı unutma.

Iyi gecmesine sevindim cannim. Insallah sonuclarin da iYi gelir. Sonuc icin gittiğinde emarin cd sini almayı unutma.
Teşekkür ederim canım, bakalım ultrasondan ne kadar farklı çıkacak. Hemşire bir arkadaşımla konuştum o da dedi CD almayı unutma diye, benim aklıma gelmezdi bu ayrıntı, çok teşekkürler🥰

Merhabalar ☺️ Raporum bugün çıktı ancak doktor randevum yarın olduğu için henüz nasıl bir yol izleyeceğim belli değil. Rapor sonucunda yazan: Uterus sağa deviedir.
Uterus komşuluğunda uterustan sınırları net olarak ayırt edilemeyen 5 cm çapında patolojik kontrastlama göstermeyen subserözal myom.
Sağ over olağan ve overde büyüğü 5mm çapında bazıları periferal yerleşimli folikül kistleri.
Sol adneksiyal bölgede yaklaşık 9,5x7,5 cm boyutunda düzgün sınırlı kistik lezyon (seröz kist adenom)
Douglas boşluğunda serbest sıvı izlendi.

Merhabalar ☺ Raporum bugün çıktı ancak doktor randevum yarın olduğu için henüz nasıl bir yol izleyeceğim belli değil. Rapor sonucunda yazan: Uterus sağa deviedir.
Uterus komşuluğunda uterustan sınırları net olarak ayırt edilemeyen 5 cm çapında patolojik kontrastlama göstermeyen subserözal myom.
Sağ over olağan ve overde büyüğü 5mm çapında bazıları periferal yerleşimli folikül kistleri.
Sol adneksiyal bölgede yaklaşık 9,5x7,5 cm boyutunda düzgün sınırlı kistik lezyon (seröz kist adenom)
Douglas boşluğunda serbest sıvı izlendi.
Kuzum okudum sonucunu.kisaca Rahimde 5 cm miyom varmis. Sag yumurtalıkta basit kistler var . Sol yumurtaliginda yaklasik 10 cm kistin var. Sol yumurtaliktaki kist icin ameliyat onerilebilir.

Kuzum okudum sonucunu.kisaca Rahimde 5 cm miyom varmis. Sag yumurtalıkta basit kistler var . Sol yumurtaliginda yaklasik 10 cm kistin var. Sol yumurtaliktaki kist icin ameliyat onerilebilir.
Canımm merhabalar, aynen dediğin gibi oldu, öncelikle kistin alınacak dedi, miyom rahmin dışında olduğu için ilk aşamada aldırmanı önermem kistin alınsın hamilelik dene dedi. Hatta doktor hanımın eşi üniversitede tüp bebek merkezinde görevliymiş beni üniversiteye yönlendirdi sonuçlarımla. Şimdi kafam daha çok karıştı başka bir prof bana açık ameliyat demişti🙁

Canımm merhabalar, aynen dediğin gibi oldu, öncelikle kistin alınacak dedi, miyom rahmin dışında olduğu için ilk aşamada aldırmanı önermem kistin alınsın hamilelik dene dedi. Hatta doktor hanımın eşi üniversitede tüp bebek merkezinde görevliymiş beni üniversiteye yönlendirdi sonuçlarımla. Şimdi kafam daha çok karıştı başka bir prof bana açık ameliyat demişti🙁
Bir kaC doktorla daha görüşmeni öneririm. Hatta profesör olursa daha iyi olur. Aceleye getirme geçte kalma. Iyi araştır. Kist ameliyatlarinda Yumurta rezervi azalabiliyor. Kapali ameliyat yapilabilir üstelik.

Kendime 15-20 günlük bir araştırma ve karar verme süresi verdim çünkü yoruldum haftada 2 3 kez hastanedeydim. Dediğin gibi başka uzmanlardan da fikir almak gerekli, olabiliyorsa tabiki kapalı ameliyatı tercih ederim. Bu süreçte yorumların ve yönlendirmelerin yoluma ışık tuttu Burcu2614 Burcu2614 Allah razı olsun. Gelişmeleri paylaşırım😊

Kendime 15-20 günlük bir araştırma ve karar verme süresi verdim çünkü yoruldum haftada 2 3 kez hastanedeydim. Dediğin gibi başka uzmanlardan da fikir almak gerekli, olabiliyorsa tabiki kapalı ameliyatı tercih ederim. Bu süreçte yorumların ve yönlendirmelerin yoluma ışık tuttu Burcu2614 Burcu2614 Allah razı olsun. Gelişmeleri paylaşırım😊
Saglik personeliyim elimden geldiğince yardimci olmaua çalışırim. Aklina takilan bisry olursa sorabilirsin her zaman. Özelden de yazabilirsin.

Merhabalar. Güncelleme ile geri geldim:) üniversite araştırma hastanesinde dosya açılışı yapıldı bugün, ameliyatım malesef hiç istemesem de açık teknikle olacak:KK43: bir an önce olsun bitsin de istiyorum, bir yandan da korkuyorum. 9 Eylül tarihinde olacağım inşallah sorunsuz geçer🤲🏻

Merhabalar. Güncelleme ile geri geldim:) üniversite araştırma hastanesinde dosya açılışı yapıldı bugün, ameliyatım malesef hiç istemesem de açık teknikle olacak:KK43: bir an önce olsun bitsin de istiyorum, bir yandan da korkuyorum. 9 Eylül tarihinde olacağım inşallah sorunsuz geçer🤲🏻
Gelmiş geçmiş olsun

Yumurtaligina zarar gelmeyecek değil mi ?yada rezevr konusunda aciklama yapti mi doktorun .

Yumurtaligina zarar gelmeyecek değil mi ?yada rezevr konusunda aciklama yapti mi doktorun .
Amh değerimi de istedi tahlil olarak, henüz çıkmadı. Sol yumurtalık zaten kötü durumda dedi, işlemi de o kısıma yapacak. Sağ yumurtalığın oldukça iyi, yeterli rezervin var dedi. Zaten tüp bebek doktoru, iyileşir iyileşmez de aşılama yaparız dedi. Eşimden de sperm testi istedi bu arada. Ama bence yumurtalık rezervim düşecek, değerlerimi buraya yazarım:KK43:

Amh değerimi de istedi tahlil olarak, henüz çıkmadı. Sol yumurtalık zaten kötü durumda dedi, işlemi de o kısıma yapacak. Sağ yumurtalığın oldukça iyi, yeterli rezervin var dedi. Zaten tüp bebek doktoru, iyileşir iyileşmez de aşılama yaparız dedi. Eşimden de sperm testi istedi bu arada. Ama bence yumurtalık rezervim düşecek, değerlerimi buraya yazarım:KK43:
Amh ve fsh baktir canim. Sag yumurtalik normalse gebelik oluşur. Yumurtalığın belli bir kismi zarar görebiliyor ameliyatlarda. Acik kapali olmasi doktorun tercihi ve deneyimine bağlı. Kapali denilen ve acik ameliyata dönen bir sürü ameliyat var. Sonucun iyi olur inşallah. Yasin kaçtı bu arada ?

Amh ve fsh baktir canim. Sag yumurtalik normalse gebelik oluşur. Yumurtalığın belli bir kismi zarar görebiliyor ameliyatlarda. Acik kapali olmasi doktorun tercihi ve deneyimine bağlı. Kapali denilen ve acik ameliyata dönen bir sürü ameliyat var. Sonucun iyi olur inşallah. Yasin kaçtı bu arada ?
Amh fsh prolaktin gibi tüm değerlerimi istedi hatta 5 tüp kan alındı, hemşire bile şaşırdı siz ne ameliyatı olacaksınız bu kadar tahlil istendi diye. Kapalı olmayı çok istemiştim aslında:KK43: açık ameliyatta diren takıyorlar mı bilgin var mı? Yaşım 30 eşimin de 35 bu arada☺️

Amh fsh prolaktin gibi tüm değerlerimi istedi hatta 5 tüp kan alındı, hemşire bile şaşırdı siz ne ameliyatı olacaksınız bu kadar tahlil istendi diye. Kapalı olmayı çok istemiştim aslında:KK43: açık ameliyatta diren takıyorlar mı bilgin var mı? Yaşım 30 eşimin de 35 bu arada☺
Yok kuzum bildiğim takılmıyor.

Aklimda kalmissin nasil oldu peki iyi misin ?
Çok sağolasın düşündüğün için mutlu oldum🥰 ilk 4 5 gün zordu ama birinci haftadan sonra gayet iyiyim, her gün de daha iyi hissediyorum. Henüz ilk muayeneye gitmedim doktorum 15-20 güne kadar çağıracaklarını söylemişti patoloji sonucu çıkınca. İnşallah sorunsuz atlatırım. Karın içi yapışıklık olmasından korkuyorum, bebek için korunma süresi Bazen 6 bazen 12 ay oluyormuş galiba bakalım doktorum ne diyecek. Sen nasılsın canım?

X