- 16 Ağustos 2010
- 292.916
- 602.617
- 43
Herkese Merhaba
Kış Sebze Yemekleri kategorisi yapıyoruzVitamin ve sağlık dolu tariflerle aranızdayız
Bilindik ama seveni az olan bir tarif paylaşacağım.
Çocuklara özellikle yedirmek zor oluyor.
Ama kaçış yok o yemek yenecek
Bu kategoride olması gereken bir tarifi yapmak bana düştü
Ispanaklı yumurta yapacağız
Yumurtalı Ispanak,yumurta yemeklerinin en yaygın yapılan tariflerinden biridir. Kahvaltı için olduğu kadar bir öğün yemeği olarak da kabul görür. Hatta Trakya’da esnaf lokantalarında fırın tepsilerine hazırlanmış benzer tariflere rastlarız. Yatılı devlet okullarının, asker karavanalarının menülerinde ıspanaklı yumurta sık sık yer alır.
Bu yemeği yaparken aklıma bu şarkı geldi ve onun eşliğinde yaptım.
Evet sizinle paylaşmak istedim.
Beni böyle sev seveceksen
Tarife geçelim
Yumurtalı Ispanak
Malzemeler
1.500 gr ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet yumurta
Yapılışı
Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.Tencereye zeytinyağını ekliyoruz,doğradığımız soğanları koyup kavuruyoruz.
Kavrulan soğanları tereyağı ve salçaları ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra ıspanağı ayıklayıp yıkıyoruz.Sonra doğrayıp tekrar sirkeli suya koyup bir süre bekletiyoruz.Çok minik doğramıyoruz .Biraz iri olmalıBirkaç defa suyunu değiştirip süzüyoruz.En zor kısım burasıSüzülen ıspanağı soğan ,salça harcımızın üzerine koyup karıştırıyoruz.
Tuz ve pul biberi ekliyoruz.
Ispanağı karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu salıp tekrar çekiyor.Daha sonra dilediğimiz bir fırın kabına alıyoruz.
Üzerine yumurta kırıyoruz ,pulbiber serpiyoruz ve daha önce ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
Yumurta pişince servis ediyoruz.
Dilerseniz ocakta tavada yumurta kırıp pişirebilirsiniz.
Yumurta kırmadan sulu bırakıp bu suya bulgur ya da pirinç ekleyip pişirebilirsiniz.
Çok kolay ve sağlıklı bir yemek
Afiyet olsun
Kış Sebze Yemekleri kategorisi yapıyoruzVitamin ve sağlık dolu tariflerle aranızdayız
Bilindik ama seveni az olan bir tarif paylaşacağım.
Çocuklara özellikle yedirmek zor oluyor.
Ama kaçış yok o yemek yenecek
Bu kategoride olması gereken bir tarifi yapmak bana düştü
Ispanaklı yumurta yapacağız
Yumurtalı Ispanak,yumurta yemeklerinin en yaygın yapılan tariflerinden biridir. Kahvaltı için olduğu kadar bir öğün yemeği olarak da kabul görür. Hatta Trakya’da esnaf lokantalarında fırın tepsilerine hazırlanmış benzer tariflere rastlarız. Yatılı devlet okullarının, asker karavanalarının menülerinde ıspanaklı yumurta sık sık yer alır.
Bu yemeği yaparken aklıma bu şarkı geldi ve onun eşliğinde yaptım.
Evet sizinle paylaşmak istedim.
Beni böyle sev seveceksen
Tarife geçelim
Yumurtalı Ispanak
Malzemeler
1.500 gr ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet yumurta
Yapılışı
Öncelikle soğanlarımızı küp küp doğruyoruz.Tencereye zeytinyağını ekliyoruz,doğradığımız soğanları koyup kavuruyoruz.
Kavrulan soğanları tereyağı ve salçaları ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra ıspanağı ayıklayıp yıkıyoruz.Sonra doğrayıp tekrar sirkeli suya koyup bir süre bekletiyoruz.Çok minik doğramıyoruz .Biraz iri olmalıBirkaç defa suyunu değiştirip süzüyoruz.En zor kısım burasıSüzülen ıspanağı soğan ,salça harcımızın üzerine koyup karıştırıyoruz.
Tuz ve pul biberi ekliyoruz.
Ispanağı karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu salıp tekrar çekiyor.Daha sonra dilediğimiz bir fırın kabına alıyoruz.
Üzerine yumurta kırıyoruz ,pulbiber serpiyoruz ve daha önce ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.
Yumurta pişince servis ediyoruz.
Dilerseniz ocakta tavada yumurta kırıp pişirebilirsiniz.
Yumurta kırmadan sulu bırakıp bu suya bulgur ya da pirinç ekleyip pişirebilirsiniz.
Çok kolay ve sağlıklı bir yemek
Afiyet olsun
Son düzenleme: