• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurtalardaki kistler

tlnszn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
1.148
387
198
İstanbul
merhabalar hanımlar;

3-4 aydan beri bu konuda muzdaribim. yumurtalıklarımda 2 tane kist oluşuyor. bunun getirdiği, sık adet, ara kanama ve sancı yaşıyorum. ilaç kullanarak ara yada adet kanamam kesiliyor ve ilaç bitimi sonunda adet oldugumda bu kistler geçiyor. bir hafta sonra yeniden devam. yani yeniden oluşuyor. 3 ayrı özel hastaneye gittim. kistler zararsız ve adetle atılılan cinsten ama kaç aydır bu şekilde devam ediyorum. tamamen kistelerden kurtulup düzenli adet kanaması için ya cocuk yapmam gerekiyormuş, ki bizim normal yollarla cocugumuz olmuyor. tüp bebek ise düşük ihtimal yada sigarayı bırakıp dogum kontrol hapı kullanmam gerekiyormuş. dogum kontrol hapları zararsızmış ama sigara kullanılıyorsa risk faktörüymüş ve düşük doz bile olsa bu şekilde kullanmama izin verilmedi. sizlere danışmak istediğim bu 2 seçenekten başka şansım yokmudur? başına gelipte, neler yaşadıgını paylaşabilir mi?

şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
merhabalar hanımlar;

3-4 aydan beri bu konuda muzdaribim. yumurtalıklarımda 2 tane kist oluşuyor. bunun getirdiği, sık adet, ara kanama ve sancı yaşıyorum. ilaç kullanarak ara yada adet kanamam kesiliyor ve ilaç bitimi sonunda adet oldugumda bu kistler geçiyor. bir hafta sonra yeniden devam. yani yeniden oluşuyor. 3 ayrı özel hastaneye gittim. kistler zararsız ve adetle atılılan cinsten ama kaç aydır bu şekilde devam ediyorum. tamamen kistelerden kurtulup düzenli adet kanaması için ya cocuk yapmam gerekiyormuş, ki bizim normal yollarla cocugumuz olmuyor. tüp bebek ise düşük ihtimal yada sigarayı bırakıp dogum kontrol hapı kullanmam gerekiyormuş. dogum kontrol hapları zararsızmış ama sigara kullanılıyorsa risk faktörüymüş ve düşük doz bile olsa bu şekilde kullanmama izin verilmedi. sizlere danışmak istediğim bu 2 seçenekten başka şansım yokmudur? başına gelipte, neler yaşadıgını paylaşabilir mi?

şimdiden teşekkür ederim

acil şifalar canım..
çok geçmiş olsun..

merhabalar hanımlar;

3-4 aydan beri bu konuda muzdaribim. Yumurtalıklarımda 2 tane kist oluşuyor. Bunun getirdiği, sık adet, ara kanama ve sancı yaşıyorum. Ilaç kullanarak ara yada adet kanamam kesiliyor ve ilaç bitimi sonunda adet oldugumda bu kistler geçiyor. Bir hafta sonra yeniden devam. Yani yeniden oluşuyor. 3 ayrı özel hastaneye gittim. Kistler zararsız ve adetle atılılan cinsten ama kaç aydır bu şekilde devam ediyorum. Tamamen kistelerden kurtulup düzenli adet kanaması için ya cocuk yapmam gerekiyormuş, ki bizim normal yollarla cocugumuz olmuyor. Tüp bebek ise düşük ihtimal yada sigarayı bırakıp dogum kontrol hapı kullanmam gerekiyormuş. Dogum kontrol hapları zararsızmış ama sigara kullanılıyorsa risk faktörüymüş ve düşük doz bile olsa bu şekilde kullanmama izin verilmedi. Sizlere danışmak istediğim bu 2 seçenekten başka şansım yokmudur? Başına gelipte, neler yaşadıgını paylaşabilir mi?

şimdiden teşekkür ederim

canım merhaba ben burcu geçmiş olsun.bende aynı sorunu yaşıyorum.çikolata kistim var sol tarafta.adet dönemi kabustu ilaç kullanıyorum rahatlatıyo şükür.eşimde varikoselden ameliyat olmuştu.tüp bebek dedi doktor 1 sene 5 ay oldu evleneli.kistler için tek çözüm bebekmiş.bizde biraz doğal haline bıraktık bitki destek inş. Hamile kalırım 2.seneye kadar

o kistler bi türlü geçmiyo işte canım yaa malesef..düzenli adet olsanda geçmiyo.normal yoldan denedik çocuk sahibi olmayı derken,bi ilaç kullandırttı mı doktor klomen gibi fln?? yoksa bizde denedik normal yoldan ve olmadı.çünkü bu kistler yüzünden yumurtalıklarım yumurta üretmiyo.15 yaşından beri kistlerim var azda olsa küçük küçükte olsa.

Merhaba;Bu bölümde açılan konulara fazla cevap verılmıyor arkadaşım nedense bende anlayamadım.

4 ay önce kist ameliyatı oldum... Çikolata kistiydi 2 yıl benimle kaldılar neler cektiğimi bir ben biliyorum bir Allah çok kötü günlerdir...

Evlendim daha kötü günler yasadım...

1 senelik evliyim 4 ay önce kistlerimi temizlettim.

Bu konuda bende konular actım pek fazla cevap alamadım.

ameliyatım iyi geçti,adet neredeyse olmuyordum artık oluyorum düzenli şekilde...

banada hamile kalmam önerilmişti,hoş o kistler varken düzensiz adet olurken nasıl kalacaktım biilmiyorum...

Artık bebek istiyoruz,bebeğim olur mu,olmaz mı bilmiyorum ama çok korkuyorum

çünkü her operasyon yumurtalıklara illaki zarar veriyormus

ve maalesefki ben bu operasyonu geçirmek zorunda kaldım,doktorumun söylediğine göre hiçbir zarar görmedim

ama yinede bilmiyorum...Korkuyorum hemde çok ya bebeğim olmazsa diye Allahtan hayırlısı..

Diyeceğim o ki arkadaşım sana nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum

kistlerimiz farklıymış,benim verecegım bilgiler işine yarar mı bilmem.

eğer yarayacagını düşünüyorsan sor sen ben cevaplarım...

dediğim gibi bu topikte cevap cok az alıyorsun bende derdime derman ararken bana yardım edin diye yazıyordum ama cevap yok.

O bakımdan istiyorumki birilerine yardımım dokunsun.:26:

benim anlamadıgım, sürekli ara kanamam ve adet olurken, hamile kalmam nasıl olucak aklım bir türlü ermiyor:) tüp bebek az buz birşeyde değil. tamam feda olsun ama şartlar böyleyken gebelik tutmaz diye düşünüyorum. zaten ihtimal zor gibi... ne illet birşeymiş. bu arada her kadında bu kistler olurmuş, kimi farketmezmiş bile, kendiliğinden geçermiş. kimide bizim gibi sürünürmüş. vücut gebe kalamadıgı zamanlarda bu tür olaylar meydana gelebilirmiş. ilk kez duydum ve acıkcası şaşırdım

kızlar ara kanama dediginz adet dısında bi kanama olması mı ? bnm adetimden bi hafta ya da 15 gün sonra cok az pembemsi ama 2 3 gün olan bi kanamam oldu cok korktm acaba kist mi die düsündüm
sizce kist olabilir mi?

kızlar ara kanama dediginz adet dısında bi kanama olması mı ? bnm adetimden bi hafta ya da 15 gün sonra cok az pembemsi ama 2 3 gün olan bi kanamam oldu cok korktm acaba kist mi die düsündüm
sizce kist olabilir mi?

evet ara kanama pembemsi yada koyu renkli kısa süreli olan bir kanama şekli. kist olabilir ama korkmana gerek yok. belliki adetle birlikte atılıyor ama büyük ihtimal yumurtaların çatlama zamanını karıştırıyordur. çünki kisttin belirtileri ara kanama, sancı, cinsel birliktelikte acı, sürekli dışkılama hissi, gaz gibi belirtilerlerden bazılarıda olmalı. bir tek ara kanama ise dediğim gibi yumurtaların çatlama zamanını karıştırıyordur. dediğin 2-3gün pembemsi bir kanama her bayanda olabilir ama yazdıgım belirtilerin en az 2-3 tanesi varsa doktora gözükmende fayda var.

evet ara kanama pembemsi yada koyu renkli kısa süreli olan bir kanama şekli. kist olabilir ama korkmana gerek yok. belliki adetle birlikte atılıyor ama büyük ihtimal yumurtaların çatlama zamanını karıştırıyordur. çünki kisttin belirtileri ara kanama, sancı, cinsel birliktelikte acı, sürekli dışkılama hissi, gaz gibi belirtilerlerden bazılarıda olmalı. bir tek ara kanama ise dediğim gibi yumurtaların çatlama zamanını karıştırıyordur. dediğin 2-3gün pembemsi bir kanama her bayanda olabilir ama yazdıgım belirtilerin en az 2-3 tanesi varsa doktora gözükmende fayda var.
teşekkür ederimmm :42::42::42:

boyutları çok mu fazla ki bu kadar telaş yaptınız? kist çocuğu engellemez öyle olsa pko olanların çocuğu olmazdı heralde. yaşınız kaç, ileri yaşlarda sigara ve hap zararlı, normalde değil. arkadaşın dediği gibi o kist değil yumurtadır :) öyle hemen büyüyüp nasıl küçülsün? ben size soğan kürünü de tavsiye ederim ben hap ve soğan kürüyle ameliyatın sınırından döndüm kısa sürede tertemiz oldu. hemde soğan kürüyle hamile kalan da çok.

Brownim merhaba bende 5 sene çikolata kistleri ile uğraştım ağrılı adetler moral bozuklukları çocuğum olmayacak korkularım oldu 5 sene sonunda laparaskopi yöntemi ile ameliyat oldum ameliyattan 1 ay sonra kistim tekrarladı tam bir hüsrandı yani ama daha sonra 4 ay daha doğum kontrol hapı kullandım 1 ay önce doğum kontrol hapını bıraktım ve bugün hamile olduğumu öğrendim. moralini yüksek tutmaya çalış allah herşeyi gönlüne göre versin

bundan 6 ay kadar önce bende laparoskopik kist ameliyatı oldum zararını görürmüyüm henüz bilmiyorum umarım tekrarlamaz die düşünüyorum ama bence sen gerçekten bebk istiyosan sigarayı bırakmakla işe başlayabilirsin hadi hamile kaldın diyelim o halde sigara içmek bebğine zarar verir..

boyutları çok mu fazla ki bu kadar telaş yaptınız? kist çocuğu engellemez öyle olsa pko olanların çocuğu olmazdı heralde. yaşınız kaç, ileri yaşlarda sigara ve hap zararlı, normalde değil. arkadaşın dediği gibi o kist değil yumurtadır :) öyle hemen büyüyüp nasıl küçülsün? ben size soğan kürünü de tavsiye ederim ben hap ve soğan kürüyle ameliyatın sınırından döndüm kısa sürede tertemiz oldu. hemde soğan kürüyle hamile kalan da çok.

mrh
bende de 2 ay önce folikül kisti oluşmuş bu ay soğan suyu içtim içtikten ertesi gün hafif acık renkle baslayıp ara ara koyulaşan lekelenmelerim oldu siz hiç böle bişi yaşadınız mı ?ben 7 aydır korunmuyorum hala hamile kalamadım :43:

ben de bugün gittim doktora..bir sürü miyom ve endometriosis varmış..yarın da ultrasona tekrar gideceğim..bugün muayene ve rahim içi ultrason yaptı..ara kanama ve sancılı adet vardı ..yarın belli olacak..miyomlar için tedavi vercekmiş yarınki sonuçlara göre..

inşallah kötü bir şey çıkmaz ..

kendinize iyi bakın kızlar...

Back