• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet çok iyi özetlemişsin sevgili rowina
Cnm sanırım sitenin hesaplama tablosunda bir sorun var. ben 5. haftaya dün girdim burda 6 haftalık gösteriyor
savaş yazmışsın...savaş nedir:)

olabilir bi yanlışlık çünkü 6 haftalık yazıyor tahminen doğum hesaplamasında belki yanlışlık yapmışsındır savaş bey yani savaş özyiğit

Evet çok iyi özetlemişsin sevgili rowina
Cnm sanırım sitenin hesaplama tablosunda bir sorun var. ben 5. haftaya dün girdim burda 6 haftalık gösteriyor
savaş yazmışsın...savaş nedir:)

günaydınlar herkes
roze, dr savaş bey yani. rowina eline sağlık liste yapmışsın. doktorların adını net yazarsan daha iyi anlaşılır canım.

rowina canın sıkkın moralsizdin düzeldinmi merak ettim. sanada öyle mi oluyor bilmiyorum ani duygu değişimleri yaşıyorum bi an iyiyken aniden modum düşüyor gelgitler yaşıyorum. heralde normal böyle şeyler.

şu bana transfer anını anlatsana savaş beyden başka giren varmı nasıl oluyor

transferden 1 saat öncesinde su içmeye başlıyorsun. transfer sırasında sıkışık olmalısın..savaş bey seni yanına çağırıyor ve embiryoların durumu hakkında bilgi veriyor. toplamda 4 adet hazırlıyorlar. kaç tane transfer edelim diye soruyor. ben 4 tane istemiştim.. şansı artırmak için.. dördünün de tutma ihtimali 1000 de 1 miş ama inşallah öyle bir durum olmaz çünkü bebekler küçük oluyormuş ve düşük yapmak oranı artıyormuş. haftaya muayene sırasında inşallah öğreneceğim kaç bebiş olduğunu. inşallah ikizdir:) dua et benim için arkadaşım:)
sonra seni transfer odasına alıyorlar. transfer olacak başka bir kadın daha vardı ikimizi birden aldılar. iki tane masa var zaten.
iki tane yardımcı hemşire seni hazırlıyor. sağ tarafta bir pencere var. embiryologların olduğu yermiş orası.. savaş bey geliyor normal bir jinkolojik muayene gibi düşün hiçbir şey hissetmiyorsun. valla tam olarak ne yaptığını anlamadım ama sanırım önce temizledi sonrada yandaki pencereden embiryoları aldı ve kıl gibi bişeyle transferi yaptı. en fazla 5 dk sürdü. sonra hayırlı olsun kızım diyip diğer bayanın transferini yaptı
transferden sonra yattığım masa ayaklarım yukarı gelecek şekilde yükseltildi. 15 dk kadar öyle durdum sonra sedyeyle odaya aldılar. çok sıkışık olduğun için sürgü veriyorlar...2 saat odada da ayaklarım yukarda bir şekilde yattım. sonra da otele geri döndük orda da hiç kalkmadım. bir gün sonra uçakla eve geldim.

rowina canın sıkkın moralsizdin düzeldinmi merak ettim. sanada öyle mi oluyor bilmiyorum ani duygu değişimleri yaşıyorum bi an iyiyken aniden modum düşüyor gelgitler yaşıyorum. heralde normal böyle şeyler.

aynen benim zaten duygularım harab olmuş durumda burası varda güzel haberler olunca umudum yeniden yeşeriyor ama yakınlarımda negatifler çoğalınca bu sefer ters tepiyor hala anlamadım ama ben dr gitmeyi düşünüyorum psikolojik olabilir normaldir çünkü benim arkadaşlar ilk bizde öyleydik diyorlar hatta karar verip geri adım atanlar var...yarın dr gidicem onada soracam biraz destek alıcam..

Son düzenleme:
moonrose şimdiye kadar okuduğum en teferruatlı yumurta nakliydi ellerine sağlık canım inşallah ikizin olur sağlıkla.:)

sana rose demek istiyorum gül anlamında hep gül yüzünden gülücükler eksik olmasın ben sana dua ediyorum şöyle doğum sancılarını da duyarız inş.teşekkür ederim herşey 5 dk bitiyormuş iyi bari

aynen benim zaten duygularım harab olmuş durumda burası varda güzel haberler olunca umudum yeniden yeşeriyor ama yakınlarımda negatifler çoğalınca bu sefer ters tepiyor hala anlamadım ama ben dr gitmeyi düşünüyorum psikolojik olabilir normaldir çünkü benim arkadaşlar ilk bizde öyleydik diyorlar hatta karar verip geri adım atanlar var...yarın dr gidicem onada soracam biraz destek alıcam..

canım ya destek al tabi kötü hissediyorsan ama kendinide üzme olacağını düşün negatifleri sen kafana takma havalar yüzündende duygu değişimleri oluyormuş. ama doktor desteği gerçekten çok yararlı oluyor kendini iyi hissediyorsun ben almıştım. ayy herkes hamile kalıyor biz neden kalmayalım bak papatya doğurdu onun doğurduğu gün buraya moonrose geldi yani hamilesiz kalmıyor site:)) mutluuu ol canım benimm.:)

Ben artık nıhayet kıbrıstayım...6.5 olan rahım kalınlıgı .9.5 mm cıktı..9.5 ile transferım oldu 3 tane olarak.hala kıbrıstayım ..buaralar guzel sıcak valla:)
Dogum yapan arkadasa da tebrıkler dıyorum allah saglıklı hayırlı evlat olarak analıgı babalıgı yasatsın sıze ınsallah..allah utandırmasın saglıklı uzun bır omur olsun...dogum yapan arkadaş..papatyaydı sanırım.

herkeze sevgıler pek pc ye bakamıyorum artık donunce yazarım..test gunum nısan 3.cü haftası gıbı olacak..herkeze sevgıler kıbrıstan

çok sevindim sevgili ordek34. allah hayırlı uğurlu etsin. allah sana da bana da ikiz nasip etsin inşallah :) kıbrıs mart ayında da çok sıcaktı :) şimdi daha da sıcaktır. keyfini çıkart ve dikkat et. inşallah güzel haberlerini alırız canım

sana rose demek istiyorum gül anlamında hep gül yüzünden gülücükler eksik olmasın ben sana dua ediyorum şöyle doğum sancılarını da duyarız inş.teşekkür ederim herşey 5 dk bitiyormuş iyi bari

:)) hepimiz bol bol gülelim inşallah:) senin neden moralin bozuk yolunda gitmeyen bişeyler mi var?

canım ya destek al tabi kötü hissediyorsan ama kendinide üzme olacağını düşün negatifleri sen kafana takma havalar yüzündende duygu değişimleri oluyormuş. ama doktor desteği gerçekten çok yararlı oluyor kendini iyi hissediyorsun ben almıştım. ayy herkes hamile kalıyor biz neden kalmayalım bak papatya doğurdu onun doğurduğu gün buraya moonrose geldi yani hamilesiz kalmıyor site:)) mutluuu ol canım benimm.:)

hepimiz bu mutluluğu hakediyoruz yaradan nasip ederse inş.bide durduk yere ağlama başlıyor ne bileyim bir müzik yada bi dizi gözyaşlarıma hakim olamıyorum dün gece yine aynı ama bende kendime hakim olamıyorum sigarayı da çoğalttım babamda şu sıralar bi operasyon geçirecek pazartesi günü katarakt göz açık ameliyat çok kötü değil ama ne bileyim aklıma kötü şeyler geliyor ağlıyorum şu sıralar aklımdan kötü düşünceleri atamıyorum....işte buraya girip biraz kafa dağıtıyorum yanı sıra bizim havalar çok güzel 20 derece biraz çıkıp yürüyüş yapıyorum...

Son düzenleme:
transferden 1 saat öncesinde su içmeye başlıyorsun. transfer sırasında sıkışık olmalısın..savaş bey seni yanına çağırıyor ve embiryoların durumu hakkında bilgi veriyor. toplamda 4 adet hazırlıyorlar. kaç tane transfer edelim diye soruyor. ben 4 tane istemiştim.. şansı artırmak için.. dördünün de tutma ihtimali 1000 de 1 miş ama inşallah öyle bir durum olmaz çünkü bebekler küçük oluyormuş ve düşük yapmak oranı artıyormuş. haftaya muayene sırasında inşallah öğreneceğim kaç bebiş olduğunu. inşallah ikizdir:) dua et benim için arkadaşım:)
sonra seni transfer odasına alıyorlar. transfer olacak başka bir kadın daha vardı ikimizi birden aldılar. iki tane masa var zaten.
iki tane yardımcı hemşire seni hazırlıyor. sağ tarafta bir pencere var. embiryologların olduğu yermiş orası.. savaş bey geliyor normal bir jinkolojik muayene gibi düşün hiçbir şey hissetmiyorsun. valla tam olarak ne yaptığını anlamadım ama sanırım önce temizledi sonrada yandaki pencereden embiryoları aldı ve kıl gibi bişeyle transferi yaptı. en fazla 5 dk sürdü. sonra hayırlı olsun kızım diyip diğer bayanın transferini yaptı
transferden sonra yattığım masa ayaklarım yukarı gelecek şekilde yükseltildi. 15 dk kadar öyle durdum sonra sedyeyle odaya aldılar. çok sıkışık olduğun için sürgü veriyorlar...2 saat odada da ayaklarım yukarda bir şekilde yattım. sonra da otele geri döndük orda da hiç kalkmadım. bir gün sonra uçakla eve geldim.

ayyy maşşallah trasverin negüzel geçmiş umarım ikizdir 4 emriyonun ikisi tutmuş olabilir hayırlısı olsun canım bizimkide tutsunda tek ikiz allah hangisini kısmet ederse o olsun olsun yeterkide..benim 5 yıl önce trasver maceram olmuştu yumurta toplandıktan sonra aşırı agrılarım vardı zaten 18 yumurta almışlardı eşimde teseyle sperm 10 tane bulunmuştu onunda sadece birisi döllendi iki gün sonra o tek emriyoyu trasver anını bidaha öyle bir trasver anını yaşamak istemem idrara sıkışıktım amaliyathanede msaya çıktım hazırladılar anam doktor oraya kalın bişey soktu baya ugraştı birazda gerilmiştim kendini sıkma diye diye sonra hemşirenin elinde bi alet odun gibi büyük bişeydi doktor durmadan bastır bastır dedi hemşire karnımın üstüne bastırdı mesane dolu olunca hemşire bastırdı durmadan yapma bırak dediysemde aldırış etmediler zaten yumurta toplandıktan sonra karnım kasıklarım agrıyordu bide idrara sıkışık olunca mesanenin üstüne heşire var gücünle bastırdı oy anam ölüyordum büssürü aglamıştım sonra tamam bitti dedi doktor emriyoyu şükür saldı içine busefer baş aşagı diktiler beni busefer doktor gekdi sonta taktı idrarı boşalttı sonra odaya aldılar bir saat yattıktan sonra eve yolladılar bu kadar agrıdan eziyetten sonra tutcagını sanmıyordum tahmin ettiğim gibide tutmadı eşimden olacak olan ilk ve son şansımızda öyle uçtu gitti onunmu şansı benimmi bilmem bidahada spermde bulunmadı amannn şans işte..

hepimiz bu mutluluğu hakediyoruz yaradan nasip ederse inş.bide durduk yere ağlama başlıyor ne bileyim bir müzik yada bi dizi gözyaşlarıma hakim olamıyorum dün gece yine aynı eşimde destek veriyor ama bende kendime hakim olamıyorum sigarayı da çoğalttım babamda şu sıralar bi operasyon geçirecek pazartesi günü katarakt göz açık ameliyat çok kötü değil ama ne bileyim aklıma kötü şeyler geliyor ağlıyorum şu sıralar aklımdan kötü düşünceleri atamıyorum....işte buraya girip biraz kafa dağıtıyorum yanı sıra bizim havalar çok güzel 20 derece biraz çıkıp yürüyüş yapıyorum...

Cnm ben de öyleyim herşeye ağlayasım var. mantıksız ve olmadık şeylere sinirledim ağlıyorum ama bu durum aldığımız hormon ilaçlarından kaynaklanıyor. yani olması gereken bir durum onun için sorun yok yani... sen neden hala sigara içiyorsun:( ben günde bir pakete yakın içiyordum ve hiç de bırakmamıştım ama mart ayının başında son sigaramı içtim ve anne olmak istiyorsam bunu bırakmam lazım dedim ve bıraktım mart ayından beri içmiyorum. allah sabır veriyor. bebek özlemi çekmektense herşeye razıyım.
Baban için endişenmene gerek yok çok basit bir operasyon...
Düşünce gücüne inanıyorsan pozitif düşün. çünkü pozitif düşünce pozitif olaylara gebedir herzaman.
Moralin bozulduığunda bu lafımı hatırla. tamam mı benim güzel anne adayım :)

geçen eşimle tartışmıştık bana denilen şuydu
BU SENİN HASTALIĞIN TABİKİ SEN UĞRAŞACAKSIN:.....:43::43::43::43:
hiç beklemedim hala beynimde yankılanıyor sesi bi ara vazgeçmek geçti içimden bırakıp gitmek
özür falan diledi ama bikere söz ağızdan çıktı bi kere ya benim dediğim tek şey herşeye ben koşuyorum ben ilgileniyorum elini bile kıpırtmadım dr ayarlayan arayıp soran test şuydu buydu ne bileyim işte hep ben oda bana bunu söyleyince acayip koydu dün yine konuştum vazgeçelim ayrılalım falan dedim tekrar özür diledi ama arkasını dönüp yattı saat ikiye kadar mutfakta çay sigara kahve gözyaşı sessiz sessiz evet bu benim hastalığım yüzüme vurulmasından bıktım...:43::43::43::43:

hepimiz bu mutluluğu hakediyoruz yaradan nasip ederse inş.bide durduk yere ağlama başlıyor ne bileyim bir müzik yada bi dizi gözyaşlarıma hakim olamıyorum dün gece yine aynı eşimde destek veriyor ama bende kendime hakim olamıyorum sigarayı da çoğalttım babamda şu sıralar bi operasyon geçirecek pazartesi günü katarakt göz açık ameliyat çok kötü değil ama ne bileyim aklıma kötü şeyler geliyor ağlıyorum şu sıralar aklımdan kötü düşünceleri atamıyorum....işte buraya girip biraz kafa dağıtıyorum yanı sıra bizim havalar çok güzel 20 derece biraz çıkıp yürüyüş yapıyorum...

canım sen şuan yoğun duygusal günler geçiriyorsun herşeyi toplamışsın içine, doktor desteği sana inanki iyi gelecek birine açılmak iyi geliyor. bu konularda paylaşım yapılamadığı için insana ağır gelebiliyor. her şeyin iyi olacağını bebeğinin olacağını düşün bu günlerin geçeceğini düşün ve allaha büyük dertler vermediği için şükret neler neler var hayatta biliyorsun. babanada geçmiş olsun o basit bir operasyon iyi geçecektir. sigarayı azalt yada yaktığın zaman biraz iç ve söndür. tamamını içme. açık ve güneşli yerlere çık güneş sana iyi gelecektir. ve müzik dinleme duygusal filmlerde izleme zaten berbat diziler:)

ayyy maşşallah trasverin negüzel geçmiş umarım ikizdir 4 emriyonun ikisi tutmuş olabilir hayırlısı olsun canım bizimkide tutsunda tek ikiz allah hangisini kısmet ederse o olsun olsun yeterkide..benim 5 yıl önce trasver maceram olmuştu yumurta toplandıktan sonra aşırı agrılarım vardı zaten 18 yumurta almışlardı eşimde teseyle sperm 10 tane bulunmuştu onunda sadece birisi döllendi iki gün sonra o tek emriyoyu trasver anını bidaha öyle bir trasver anını yaşamak istemem idrara sıkışıktım amaliyathanede msaya çıktım hazırladılar anam doktor oraya kalın bişey soktu baya ugraştı birazda gerilmiştim kendini sıkma diye diye sonra hemşirenin elinde bi alet odun gibi büyük bişeydi doktor durmadan bastır bastır dedi hemşire karnımın üstüne bastırdı mesane dolu olunca hemşire bastırdı durmadan yapma bırak dediysemde aldırış etmediler zaten yumurta toplandıktan sonra karnım kasıklarım agrıyordu bide idrara sıkışık olunca mesanenin üstüne heşire var gücünle bastırdı oy anam ölüyordum büssürü aglamıştım sonra tamam bitti dedi doktor emriyoyu şükür saldı içine busefer baş aşagı diktiler beni busefer doktor gekdi sonta taktı idrarı boşalttı sonra odaya aldılar bir saat yattıktan sonra eve yolladılar bu kadar agrıdan eziyetten sonra tutcagını sanmıyordum tahmin ettiğim gibide tutmadı eşimden olacak olan ilk ve son şansımızda öyle uçtu gitti onunmu şansı benimmi bilmem bidahada spermde bulunmadı amannn şans işte..

evet cnm o sıkışıklık hissi çok kötü.. bide hemşire ultrason cihazını kasığında tutuyor ama o masaya yattığımda heyecandan sıkışıklığı falan unutmuştum ben :) sen de eşinin izniyle sperm donasyonu yaptırırsın canım

hiç beklemedim hala beynimde yankılanıyor sesi bi ara vazgeçmek geçti içimden bırakıp gitmek
özür falan diledi ama bikere söz ağızdan çıktı bi kere ya benim dediğim tek şey herşeye ben koşuyorum ben ilgileniyorum elini bile kıpırtmadım dr ayarlayan arayıp soran test şuydu buydu ne bileyim işte hep ben oda bana bunu söyleyince acayip koydu dün yine konuştum vazgeçelim ayrılalım falan dedim tekrar özür diledi ama arkasını dönüp yattı saat ikiye kadar mutfakta çay sigara kahve gözyaşı sessiz sessiz evet bu benim hastalığım yüzüme vurulmasından bıktım...:43::43::43::43:

off canım benim yaa eşin halt etmiş ama şu var canım erkekler bu çocuk konusunda kadınlar gibi değiller inanki isteyerek dememiştir patavatsız olabiliyorlar. o zaman bende eşime diyim bu senin sorunundu sen uğraş bizde eşimdeydi problem. ama bence evlilikte senin benim problemim diye bişey yok. bak canım eşim yoğun olduğu için bu şeylerle hep ben ilgileniyorum yani zaten kendim ilgilenmesem içime sinmez onlar biz gibi pratik deiller. sakınn bir laf yüzünden olayı büyütüp olmayacak şeyler aklına getirme erkeklerin zaten 1 numaralı yaptığı şey olayı kapatıp arkalarını dönüp yatmak onlar bizim gibi herşeyi didiklemiyorlar ve emin ol senin düşündüğün o kafanda kurduğun hiçbirşey kocanın aklına gelmiyodur. o yapmış bir patavatsızlık o kadar, planlı kurduğu birşey deildir yani. çokk yoğunlaşma sende bu kıbrıs olayına çünkü gözümüzde büyüttüğümüz kadar bir operasyon deil bu.

canım hiç kafana takma bütün erkekler aynı egoistler bizde sorun eşimde ama bütün doktor işini ayarlıyan ben araştıran ugraşan herşeyi düşünen ben onun umru bile degil spermmi olurmu diye doktorları ayarlıyan araştıran elini ilaçları veren ben hergün şunu yedimmi bunu yaptımmı diyen ben kan tahlillerine kadar ayarlayıp yollardım hepside aynı çocuk gibiler erkekler sıkıntıya gelmez benimki evlendiğimizde sorun bende sanıyordu evlenmeye bile kalkmıştı erkekler çekmezler buda gerçek ..

ah benim arkadaşım. erkekler... erkekler.. erkekler.. hepsi düz mantık. ağızlarından laf çıkar sonra özür dilerler. çünkü düşünmeden konuşur ve hareket ederler. hepimiz evliyiz hepimiz kadınız ve hepimizin bir erkeği var. 50 yaşına da gelseler hepsi aynı hepsi çocuk.. bir türlü olgunlaşmıyorlar. emin ol ki yalnız değilsin... biz olgun kadınlar olarak onları hoşgörmeliyiz. evliliğin devamı sadece ve sadece buna bağlı.. hiçbir erkek hoşgörülü değildir ve hiçbir erkek alttan almaz.. bu kişi kadındır ve yuvayı dişi kuş yaptığı gibi devamını sağlayacak olan da yine kadındır ve dünyanın heryerinde bu kural değişmez. kabul edemeyen kadınlar boşanır ama yeni kocaları da yine aynı olacaktır...

Şimdi sen bunları bırak ve bebeğine yoğunlaş... kendine sorman gereken sor şu: bu bebeği gerçekten istiyor muyum? elinden gelenin en iyisini yaparsan allah da sana yardımcı olur. ama sen işin kolayına kaçarsan bu zor olacaktır. ne sen ne eşin ne de bu formdaki arkadaşlar böyle olmasını istemeyiz değil mi?
ne yapıyoruz? sigarayı bırakıyoruz ve pozitif düşünüyoruz..

Back