hoşgeldin moonrose;
hamilesin ne güzel haber.
bu forumda bu konuda deneyimi olan papatya dün doğurdu..bir kozımız oldu.. darısı başına...
geriye dönük onun yaşadıkalrını bulabilirsin..
onun dışında çizmelikedinin sorularına katılıyorum. nerede denedin? yumurta donasyonu ise kaç embryo transfer edildi. ve neleri kullandın hanig yerde yaptırdın??
yaşın kaç,

Bende artık sormaya başlamıştım kendime neden bu defa dansöz oynatmadık? diye harikasın yosun kutlamamız yarım kalmasın dimi...

Rowinacım bende şu ara yazacak bir şeyi olmayanlardanım arkadaşları merak edip okuyorum, çıkıyorum...Bazı arkadaşların soruları oluyor ama saolsun Efsune ve Aysevi kimseyi yanlız bırakmıyor her zaman herkeze burada yardımcı oluyorlar ...

Çok geçmiş olsun... Ben çok korkarım o yaratıklardan sanırım beni ısırmış olsaydı hastanelık olurdum artık...

aslında yaşım çok da genç sayılmaz 34 yaşındayım. sen ne aşamadasın?

moonrose oncelıkle aramıza hosgeldın bebegın hayırlı ugrlu olur ınş saglıkla kucagına almayı nasıp eder rabbım bu arada ılk denemede olmasıda cok guzel bende gecen hafta donasyon oldum bakalım haycanla beklıyorum ıns bende ılk denemede hamış kalırım buarada donasyondan once troıde bakılmadımı

Moonrose tebrik ederim Allah tamamına erdirsin inşallah...
İnşallah normal sınırlara düşer tsh degerin moralini bozma cnm Allah yeterki dermansız dert vermesin kimseye.

moonrose bende şuan savaş beye gidiyorum daha ilk deneyecem yaş ta 30 yumurta dnsyn yapıcam bu ay sonu yetişecek galiba rahim hazır olunca tebrik ederim allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin diyorum belki pozitif oldu diye tavsiye ediyorsun ama negatifleride var nasip kısmet işi ne güzel sana nasip etmiş mutluluklar diliyorum hoş geldin demeyide unuttum bu ara

ya kızlar bişey sorucam ben hiç bitkisel birşeyler yapmıyorum yapmam gerekirmi herkes bi kürler yapıyor yumurta geliştirici falan diye üşeniyorum bide bana pek inandırıcı gelmiyor yani diyelim incir kürü yapıyolar tamam sağlıklı bişey ama yumurta kalitesini artıracak kadar olurmu o kadar iyi gelse bunu araştırırlar sonuçta ilaç sektörü milyonlarca doları bi ilacı geliştirmek için harcıyolar... yani incir hammaddesi kullanarak bi ilaç geliştirirler öyle olsa. yanlışmı düşünüyorum fikriniz varmı bu duruma dair...
doktorada sordum hayır dedi ama sağlıklı bişey yemek istiyorsan ye dedi. birde o soğan suyu için geçen bi doktor dedi teksen çamlıbel di sanırım kadınlar olur olmaz şeyleri yiyip içiyolar sonra hastanelik oluyolar diye. yani kafam karışık bu konuda...

şunada deneme yaparken sakın böyle birşeye kalkışma..

incir kürü aylar önceden yaoılıyor.. soğan kürürde yumurtalığında kisti olanlar için daha uygun..tüp bebek tedavisi sırasında dengeli beslenme en iyisi..
tahıl, et, yumurta, fındık badem ceviz, bol su, sebze meyve dengeyi sen yakala..

asla gaz yapacak ve kabız edecek şeyler yeme.. organik buluyorsan kayısı sabahları iki adet... şimdiden başla..

bisküvi, baklava, şeker hamburgerden uzak dur.. yağzıs tuzsuz yemek yap..

kolay gelsin.. sakın çörekotu kürünede şimdi başlama. hele doktoruna sormadan hiçbirşey yapma..

yok canım yapmam zaten kilo sorunum var zorla verdim o kadar uğraştım 1 senedir. 78 kilodan 65 kiloya düştüm kilom beni endişelendiriyor ama hala.
çok zor kilo veriyorum hep kiloluydum zaten.
spora gidiyordum şuan ara verdim istanbul da abimin yanındayım işimide bıraktım yani hedefim şu an bebek:)

aslında haklısın efsunecim en iyisi dengeli beslenmek mesela soğan kürü rahim duvarının incelttiğini duydum denemeden bıraktım çünkü rahim duvarı kalınlığı çok önemli özellikle tüp bebek yapanlar için incir kürüne gelince doğurganlığı arttırıyor benim gibi diyeyim kimseyi katmayayım yumurtası olmayana yaramıyor
çörek otuna gelince... arı sütü bal polen karışımı yedim yanı sıra çörek otu bal tarçın yedim daha geçen haftaya kadar yiyordum ama nedense benim prolaktin hormonum 16 dan 30 a yükselmiş hatta kadın doğumcum neden bu kadar yüksek çıktığını anlamadı ama ben ya yediğim bitkisel kürlerden yada kullandığım ilaçlardan diye şüphelendim ve bıraktım yemiyorum bizim incir ağaçları olduğu için kendime kurutmuştum bu sene niyeyse neye yarayacak dedim kendi kendime iyikide kurutmuşum kabız olmamak için biraz kuru kayısı birazda kuru incir sabah aç karnına bol suyla ye rahat geçer....

güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu dönemde çok dikkat etmelisin. Mümkünse sürekli yat. kabız olmaman lazım . sebze ve meyve ağırlıklı beslen. çay kahve içme.. alkol ve sigarayı söylemiyorum bile...
bilmediğin bitki çaylarını içme özellikle adaçayı içme... ilaçlarını düzenli kullan. İnşallah 12.gün b-hcg değerin 9 un üzerinde çıkar

mrhb öncelikle günaydın
bu süreci hep yatarak mı geçirdiniz mesela hiç yürüyüş falan yapmadınızmı dr mu tavsiye etti sürekli yatın diye halada yatıyormusunuz...?

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim. allah kimseye evlat hasreti çektirmesin..
Savaş beye gidiyorum derken. kıbrısta mı yaşıyorsun? Yoksa mail yoluyla mı haberleşiyorsunuz?
İlaçlarını düzenli kullan, Estrofemi ilk birkaç gün 2 sonra 3 kez aldım.. ben gittiğimde rahimiçi kalınlığı 9mm di. Bu transfer için ideal olan bir ölçü..
Oraya gitmeden konaklama olayını iyice görüş..çünkü bize herşey dahil fiyat verilmişti ancak oraya gittiğimzde konaklama için extra ücret istediler... ayrıca hepatit ve aids testleri yaptırıyorlar onlar da 350 tl civarında tutuyor. Bulunduğun yerde gitmeden yaptır çünkü kıbrıs çok pahallı..
strese girme ve pozitif düşün...

mrhb öncelikle günaydın
bu süreci hep yatarak mı geçirdiniz mesela hiç yürüyüş falan yapmadınızmı dr mu tavsiye etti sürekli yatın diye halada yatıyormusunuz...?

Aslında hayır. dr. sürekli yatın demedi. ama ben yürüyüş falan yapmadım ve sürekli yattım hiçbir iş yapmadım. yataktan kalkarken yatarken kendimi zorlamadım hep başkasından destek alarak yattım ve kalktım. Ancak transferden sonra 10.gün işe başladım. masabaşı bir işim ve servisim var. şuanda da kendimi zorlamadan çalışmaya çalışıyorum

Şuan ne aşamadasın bilmiyorum ama yumurta geliştirmene gerek yok zaten donasyon olmayacak mı?
Bitkisel ilaçların neye iyi geldiğini bilmiyoruz. böyle olduğu halde birçok zararı olabiliyor. Doktorun verdiği ilaçlar dışında bu tarz hiçbir şey yiyip içme..

yok canım kıbrısda yaşamıyorum tr deyim mail yoluyla ama ben çok sinir oluyorum ahmet bey çok geç cvp veriyor buda beni kızdırıyor tamam çok ilgililer cvp geliyor 3 günü buluyor zaten 5 gün var yetişmiyor bile bazen ilaçlar aynen estrofem 2 idi üçe çıktı cumaya rahim ölçümüne gidecem bana konaklama dahil olursa 4650 euro olur dedi ahmet eğer öyle bi durum ile karşıma çıkarlarsa valla kötü olur yani kan tahlillerimin hepsini ben burda yaptım 42 tl aldılar tamamına semen tahlilide dahil kurgerli olarak.....
zaten günler yaklaştıkça bana bi haller oluyor
ah paptyacım şimdi bebeğinle vakit geçiyorsundur açık olsa bana yine bi fırça çekerdi aysevide aynen rahat ol derler....kızlar bilmiyorum ama bi olumsuzluk çökmüş anlamadım acaba bi dr mı görünsem...

dün doktoruma gittim. hamilelikte tsh ın yükselmesinin sebebini vücudun artan ihtiyacı olarak gösterdi ve ilaç dozunu artırdı. Yani annenin ihtiyacı olan hormonu bebiş alıyormuş anneye az hormon kalıyormuş:)İlaç dozuyla dengeleyip 20 gün sonra tekrar tsh ı ölçtüreceğim..

moonrose çok olmazsa sana soracam bişeyler var
ercan havaalnı yakın değilmi
kıbhaslara biniyorsun merkezin önündemi indiriliyorsun peki biz kendimiz ayarlarsak konaklamayı
merkeze yakın orta derecede oteller varmı yani bizi zorlamayacak onlar misafirhanesi varmış orada kalabilirmişiz ulaşımı kendin mi ayarladın yoksa onlar karşıladı hangisi makul acaba kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…