Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Shanti canım çok teşekkürler.
Kendimi sizlerle paylaşınca çok daha rahat ve güçlü hissettim.
Selam sana da çok teşekkür ederim canım.. Merak etmişsin. Evet malesef diyelim. Önümüzdeki maçlara bakacağız artık. Bu lafı diye diye umarım ligi bitirmeden bir maç kazanırım :)
Ben polip varsa riske atmazdım. Beklerdim, önce o sorunu hallederdim. Neden küçük bile risk olsa başarı şansını etkileyeceksin ki. Ha tabi herşey tam olsa da olacak diye bir garanti yok, ya da polip olmasıyla da hamile kalınabilir. Ama yine de maddi manevi sonuçlarını iyi düşün derim. Alt tarafı bir-iki ay ertelersin. Histereskopiyle de alınabiliyor, bilmiyorum ama belki başka yolu da vardır. Habersiz bırakma kararın konusunda.

eylülcüm inşallah birdahaki denemende pozitif sonucu alacaksın canım rahat ol inşallah olucak.bende polip daha önce yoktu geçen hafta gittiğimde 1cm yakın 1tane polip gördü drum .gebe kalınır ama düşük olabilir dedi bizde riske atmak istemiyoruz geç olsun temiz olsun merkez konusunda savaş bey daha ağır basıyo ama hitide düşünmüyo değilim tekrar tşkkür ederim ki savaş bey ve klinik hakkında izlenimlerini paylaşmıştın ve memnun kaldığını yazmıştın negatif sonuçta bence kısmet biraz daha vaktin var demek canım bu sıkıntıların gelecek güzel günlerin kefareti olur inşallah hit bide ön görüşme istiyo sanırım oyüzdende uzak kaldım hit için bizim sperm donasyonu aslında sperm verilmeyecek ogün keşke ön görüşme istemese bakalım burda bi merkezle çalışıyo bi oraya gitmeyi düşünüyorum hayırlısı sen kısmetse 2. de nereyi düşünüyosun canım dondurulmuş yoktu sanırım nerde tutacaksa rabbim oraya yönlendirsin bizi hepimiz hakkında hayırlısı olsun stresli ve zor günler yaşıyoruz

eylül :)
herşeyden önce bu aralar düşüncelerim bu konudan uzaklaştırdığım için sizleri de takip edememiştim.
herşeyden önce emeklerinin boşa gittiğini düşünme..
daha zamanı var.. ama neden dersen? bu sorunun cevabı sadece sende..

sakin anlarında düşüncelerin çocukluğunda seni nereye götürüyor izle derim. anıların arasında gezin ve seni en çok sıkıntılandıran sana en yardımcı olacak anı ve duygudur unutma..

mimoza,
kız erkek ne fark eder sana anne diyecek senin kollarında huzuru bulacak..
ben 1e 10 erkek diyorum. gıcıklığına:)

selam8 ,
karar aşamasında yaşadıkalrını bizle paylaşman ne güzel senin sakin takipçinim. merakla sürecini iziliyorum:)

selam8 ,
karar aşamasında yaşadıklarını bizle paylaşman ne güzel :)
senin sakin takipçinim. merakla sürecini iziliyorum:)
umarım kısmetin de seni bekliyordur.

benim merkez kararım heralde üstteki tekerleme gibi olacak.
:86:

Yosuncum, arkadaslik teklifine ok dedim, ama hicbir uyari vermedi bana, ok falan,cok yogundu bugun az once gordum:) gecti mi basin?

selam8 ,
karar aşamasında yaşadıklarını bizle paylaşman ne güzel :)
senin sakin takipçinim. merakla sürecini iziliyorum:)
umarım kısmetin de seni bekliyordur.

benim merkez kararım heralde üstteki tekerleme gibi olacak.
:86:

teşekkür ederim efsune sizlerden çok şey öğrendim sorduğum soruları meraklarımı cevapladınız çok teşekkür ederim.bana dua et lütfen çok korkuyorum ama gitmek zorunda hissediyorum kendimi çok istiyorum çünki olmasını tabi illahada olsun değil hayırlısı olsun diyorum hitle savaş bey arasında mekik dokuyo beynim.beynim okadar yorulduki bi an önce pozitif sonuç ve sağlıllı bebeklerler biter bu süreç inşallah yardımlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var fikirlerinize önerilerinize tavsiyelerinize eksik etmeyin lütfen hepimize gönlümüzdekileri versin mevlam sende sanırım 2 merkez arasında kararsızsın zaman belliyse ogün geldiğinde eminim kalbimiz bizi yönlendirecek

merhaba kızlar bende bunca hengamede son kararımı söylemeyi unutmuşum sahiden ;histereskopiyi yaptıracağım kim ne derse desin..bülent beyden randevu aldım ekim 15 e tabi bu demekki kıbrıs işi bir ay daha ertelendi.ama tabiki bu kürtaj sonrası gelen rapor beni çok düşündürdü.yani kromozom sorunu yoksa neden düştü bu bebek eğer rahimde sorun varsa o zaman kendi yumurtalarımı kullanabilirim belki diye düşündüm ve bu ihtimal düşükte olsa denemeye deger diyorum siz ne dersiniz??

merhaba kızlar bende bunca hengamede son kararımı söylemeyi unutmuşum sahiden ;histereskopiyi yaptıracağım kim ne derse desin..bülent beyden randevu aldım ekim 15 e tabi bu demekki kıbrıs işi bir ay daha ertelendi.ama tabiki bu kürtaj sonrası gelen rapor beni çok düşündürdü.yani kromozom sorunu yoksa neden düştü bu bebek eğer rahimde sorun varsa o zaman kendi yumurtalarımı kullanabilirim belki diye düşündüm ve bu ihtimal düşükte olsa denemeye deger diyorum siz ne dersiniz??

Ben sana hep söylüyorum Aymen,yaşın henüz uygun ve kendi yumurtalarının şansı var.Kesinlikle denemelisin,donörün ve kendininkilerle denemelisin.

Geç olsun güç olmasın demiş atalarımız iyide demişler....
bende senin yerinde olsam histeroskopi yaptırır kendi yumurtamla dener degişen birşey yoksa donör tercih ederdim....
sonuçta donörle yapılan transferinle ve kendi yumurtanla yapılan transferinle aldıgın sonuç aynı bende olsam rahimde arardım sorunu.

Aymencim ben kararını çok doğru buldum. Zaten yaptırman taraftarıydım histereskopiyi biliyorsun. O nedenle açık kapı bırakmamak adına iyi karar bence. Şimdi kendimle ilgili de birşeyler yazacağım oradan da seninle ilgili birşeyler olacağına inanıyorum. Bence sen de aynı konuları doktora danışabilirsin.

Efsune,
İçsesimi dinlemeye korkuyorum :) Malum bir içsesten nerelere geldik :)

Şakası bir yana aslında haklısın. Bunu yapmak aslında ne kadar kolay ama yüzleşmek adına da ne kadar zor. Benim gittiğim psikolog her kadın anne olmak için doğmayabilir demişti. Ayrıca kadınların içlerinde erkek yönün ağır bsaması olayı varmış mesela bende. İlginç gelmişti ilk duyduğumda. Sonra anlattı, zevk aldığım şeylerden, hayata bakışımdan, çocukken oynadığım oyunlardan ve arkadaş ilişkilerimden başladık , bir de farkettim ki içimdeki ruh evet erkek. Sebepiz infertilitenin beni getirdiği noktaydı bu.
Ama birşey diyeyim sana; senin dediğini yapmaya başladım bile, çocukluğum ve ilk aklıma gelen şeyyy diye başladım. Gerisi gelir artık, soktun aklıma bir kere :)

KIzlarrr,
Sizi diğer tarafta hep okuyordum...Nereye gittiniz ,neler oldu görememiştim.Sizi arıyordum..Burada görünce çok sevindim ve yazıyorum...

Siz grup olarak ben dahil aynı durumda olan o kadar cok insana yol gösterici oldunuz ki ...diğer form arama motorunda aranma listesinde bile yukarı cıktı...Kaybeden diğer form oldu..Sizi arayan buluyor merak etmeyin...

Bu konuda herhangi bir bilgim yok.Bu nedenle fazla yazacağımı sanmıyorum.Sadece sizin yazdıklarınızı biliyorum.

Sizi artık burada takip edeceğim...Biginize:KK3::21:

eylüll.. içseslerimiz tebdili mekan demiş sanırım :) hepimizde bir değişiklik havası estiğine göre:)

özgür hoşgeldin:) konu ile ilgili bilgim yok demişsin.. nasıl bir ilgin var peki konu ile:)

Özgürözer hoşgeldin, takip yetmez aramızda görmek isteriz seni. Sahnelere de bekliyoruz.
Mimozacım, doktorum paragöz müydü yoksa ben mi aşırı ısrarcıydım. Çünkü ilk deneme başarısız olunca ikinciyi yaptık doğal olarak, o da kimyasal oldu. Kimyasal olunca üçüncüyü yaptık, onda hamile kaldım ve 7. ayda kaybettim. Eee tabi bu sefer madem hamile kalınıyor denemeye devam dedik, 4. olmadı. Olmayınca 5 yapıldı ve oldu ama 8. haftada düşük yaptım malesef .
İşte bence o noktada bırakmalıydım. Ama direndim 6 ve 7 başarısız olunca, bu böyle olmayacak dedim.Ama her zaman 5. güne giden Ve işte olay yumurtada diyerek donasyona girdim. Amma velakin yine yok. Demek ki olay yumurta değil, ya Efsune'nin dediği içsesi duymazlıktan geliyorum veya tıbben şu an açıklanmamış bir problem var gerçekten.
Üç doktor değiştirdim. Şimdi burada son doktorumla devam ediyorum. Tüm sürecimi bildiği için donasyon konusunda da yardımcı oluyor bana kontrollerde.

Yosun:):):) bir cümle içerisine bu kadar içerik sığdırabilme yeteneğine hayranım ya. Ciddiyim.

eylüll.. içseslerimiz tebdili mekan demiş sanırım :) hepimizde bir değişiklik havası estiğine göre:)

özgür hoşgeldin:) konu ile ilgili bilgim yok demişsin.. nasıl bir ilgin var peki konu ile:)

aynı durumda olup,sadece sizi okuyup bilgi edinen ama yapmaya cesaret edemeyenim:KK43:diğer formu 1. sayfadan itibaren okuyupta daha nereye gideceğini bile secemeyen...işte böyle bir ilgi:KK69:

aynı durumda olup,sadece sizi okuyup bilgi edinen ama yapmaya cesaret edemeyenim:KK43:diğer formu 1. sayfadan itibaren okuyupta daha nereye gideceğini bile secemeyen...işte böyle bir ilgi:KK69:

demekki seninde içsesinin konuşması gerekiyor bir ara.. eylülünde dediği gibi izlemekle kalma.. at kendini sahalara:) bir anda belkide ne olduğunu anlamadan hazır hissediverirsin kendini:)

Özgürözer hoşgeldin, takip yetmez aramızda görmek isteriz seni. Sahnelere de bekliyoruz.
Mimozacım, doktorum paragöz müydü yoksa ben mi aşırı ısrarcıydım. Çünkü ilk deneme başarısız olunca ikinciyi yaptık doğal olarak, o da kimyasal oldu. Kimyasal olunca üçüncüyü yaptık, onda hamile kaldım ve 7. ayda kaybettim. Eee tabi bu sefer madem hamile kalınıyor denemeye devam dedik, 4. olmadı. Olmayınca 5 yapıldı ve oldu ama 8. haftada düşük yaptım malesef .
İşte bence o noktada bırakmalıydım. Ama direndim 6 ve 7 başarısız olunca, bu böyle olmayacak dedim.Ama her zaman 5. güne giden Ve işte olay yumurtada diyerek donasyona girdim. Amma velakin yine yok. Demek ki olay yumurta değil, ya Efsune'nin dediği içsesi duymazlıktan geliyorum veya tıbben şu an açıklanmamış bir problem var gerçekten.
Üç doktor değiştirdim. Şimdi burada son doktorumla devam ediyorum. Tüm sürecimi bildiği için donasyon konusunda da yardımcı oluyor bana kontrollerde.

selam eylül2,
sürecini okuyunca nefessiz kaldım. dirayetine hayran da kaldım. ama bu kadar yıpranmak acaba hangi acıdan kaçınmak için diye de sordum?

sonra kendime döndüm. kabullenmek nedir? hangi noktada boyun eğmek ile kabullenmek kesişir dedim? hüzünlendim.
gelgit sardı ruhumu büyük resmimize ne kadar kör olduğumuz ve acıların bu başarısız denemeler ile ne kadar derine saplandığını anladım.
acaba klinik tıp için biz neyiz dedim?
insan oğlunun fleksibilitesi işte burada önemli. biz bu ruhu tekamül ettiren acılı süreçte öyle bir yoldan geçiyoruzki ancak bizi bu yoldan geçen anlar oluyor..
:KK43:

Kaç defa sizden aldığım gazla cıktım meydanlara...Dünya berk ,Verda ,Savaş hepsiyle başladım...Orada da bıraktım.Bu defa önce efsunenin bahsettiği meditasyonları yapıyorum.5 gündür sabah akşam 10 ar dk.Kendimi tam hazır hissettiğimde cıkıcam meydanlara..Başka türlü olacağınıda sanmıyorum 5 tüp deneme var.Belkide Efsunenin söyleidği nedenlerden dolayı tutmadı...Zamanla anlarım herhalde neler olduğunu...

X