Sandviç - Kanepeler Yumurta Rulosu - Kahvaltılık Peynirli Muffin -Hıdıroğlu Yumurta Sponsorluğunda

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.184
32.033
798
Herkese merhabalar

Uzunca bir aradan sonra tekrar yarışmadayım:) O kadar şık masaların yanında yer sofrası biraz sönük kalacak ama idare edin artık
Bismillah diyerek başlayalım

Yumurta rulosu için malzemeler:

5 adet yumurta
1-2 dal ince doğranmış yeşil soğan
1 tatlı kaşığı susam
Pul biber (damak tadınıza göre)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Yapılışı:

Yumurta, soğan, susam, pul biber ve tuzu kaba alıp çırpıyoruz.
Tavaya sıvı yağı ekleyip karışımı tavaya döküyoruz. Hiç karıştırmadan altını biraz pişiriyoruz.
Kenardan başlayıp dağılmamasına dikkat ederek rulo yapıyoruz. Ruloyu alt üst biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. 1 cm kalınlıkta dilimliyoruz. Bu kadar:))

Peynirli muffin için malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet sapları ayıklanmış dereotu
250 gr. rendelenmiş beyaz peynir
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
tuz (peynirin tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz)

Üzeri için, susam

Yapılışı:

Yumurtayı tuzla beraber çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Rendelenmiş peyniri, ince doğranmış dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip karıştırıyoruz.

Harcı muffin kalıplarına paylaştırıyoruz. Üzerine susam serpip 180 derece ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişiriyoruz.

Katılan herkese başarılar diliyorum

En az 7 kişi sıkışıverir oraya, rulolarin yanı benim
Tamamdır:) Yumurta rulosuna bu ara fazla dadandım ben de
Teşekkür ederim Nevoşum Bana da süpriz oldu, bir baktım aaa yarışmadayım Şaşırtmayı severim Çok sevindim beğenmene Nevoşum

Tamamdır:) Yumurta rulosuna bu ara fazla dadandım ben de

Teşekkür ederim Nevoşum Bana da süpriz oldu, bir baktım aaa yarışmadayım Şaşırtmayı severim Çok sevindim beğenmene Nevoşum
Çok iyi yapmışsın canımSayende yeni iki tarif daha öğrendim

Hoşgeldin vuslatım...ellerine emeğine sağlıksofran şahane tarifler şahane işte ben bu kısmını beğeniyorum...yeni öğrendiğim tarifler o yumurta rulosu enfes

Ooo tuttum bu tarifi ben
Ellerine saglik vuslatim , ne kadar guzel ve sicak bi sofra olmus :KK36 Hersey enfes gorunuyor .Basarilar canim

Yer sofrasına bayılırım,az öte yanaş bakayım bana da yer açınÇok güzel bir sofra cidden ellerine sağlık canım,özellikle şu muffin tarifine kendi adıma çok sevindim çünkü hep aklımın bir köşesinde olan ama hiç yapmadığım bir tarif bu,en kısa zamanda deneyeceğim.Yarışmada başarılar dilerim.

vuslatim ne güzel kahvalti o öyle birinizde beceriksiz cikin ya
yumurta rolusuna bayildim bende denicem , ellerine saglik canim benim
yarismada basarilar dilerim

Yumurta rulosu değişik bir fikirmiş.
Yer sofrasını da ayrı bir güzelliği var.
Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar.

Hoşgeldin vuslatım...ellerine emeğine sağlıksofran şahane tarifler şahane işte ben bu kısmını beğeniyorum...yeni öğrendiğim tarifler o yumurta rulosu enfes
Teşekkür ederim canım
Ne kadar guzel gorunuyor yumurta rulosu:) ellerinize saglik harika olmus
Teşekkür ederim
Ooo tuttum bu tarifi ben
Ellerine saglik vuslatim , ne kadar guzel ve sicak bi sofra olmus :KK36 Hersey enfes gorunuyor .Basarilar canim
Teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…