Yumurta kalitesini artırmak mümkün mü?

boldredline

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
76
1
6
Konya
Yumurta rezervim normal,
hormonlar normal,
kist yok,
amh 2 civarı
verilen ilaçlara normal tepkiler veriyorum.
normal bir doza aşağı yukarı normal bi yumurta sayısı kadar diyelim.(ne çok iyi ne de kötü)

ama yaptığım 2 tüp bebek denemesinde de yumurtalarım çok çok kalitesiz çıktı.
bununla daha önce karşılaşan oldu mu?
Ve embiryologun önerisi tüp bebek bir daha yaptırmamamız yönünde.
bunun çözümünün sadece yumurta bağışı olduğunu söyledi.
üzülmemek elde değil.
Ama ben Allah dilerse vereceğini düşünüyorum.

benim bu aşamada yumurta kalitemi ilaç, kür destek ürünler vs. ile artırmam ve doğal yoldan hamile kalabilmem mümkün mü?
bunun örenekleri var mı?
varsa neler yaptılar?
sayıdan ziyade kalite bu nokta çok önemli.
Yardımcı olanlardan şimdiden Allah razı olsun.

cnm oncelıkle merhaba
ablamın gorumcesı nınde durum aynydı hatta ınun yumurta rezervı oldukça azalmış erken menopoz beklenmekteydı neyse tup bebek tedavısıne başlandı amerıkan hastanesınde ona rağmen sadece ve sadece 1 adet yumurta elde edıldı oysakı bırkac yumurta bekletıp tekrar yaptırmaktı nıyetı o yumurtayıda ancak bır gun bekletıp transfer oldu ve beklenen sonuç oldu negatıf
umudu cok kırılmıştı onc tedaviye rağmen sadece bır yumurta olması

ama yımadı ılk adetınde yenıden baslıcakcı ne mı oldu bır daha adet olmadı sımdı mınık oglu 3 aylık sadece o ay yıne tup bebek olucak dıye ık defa stres yoktu bebek oolması yonnde

benım tavsıye edebılcegım kur ıse çörekotu bal tarçın yumurtanın kalıtesını arttırıyor

Canim hic üzülme yapabileceğini kirler var tabiki. Önce soğan kuru, bal+polan. Hacda tarcin,çörekotu,bal. Bunun yaninda vitaminler bitkisel var netten arastirirsan bulursun.

çok sağolun kızlar çörekotu bal tarçını yapmışlığım var.
ama incir ve hayıt hiç yapmadım ömrümüz yettiğince her ay birini deneriz bakalım.

merhaba bende de aynı sorun var 2 aşılama 2 tüp bebek yaptırdım sonuç negatif.tüp bebek yaptırsanda sonucun yine aynı olma olasılığı yüksek.
doktorun bana dediği imkansız değil o ay sağlıklı yumurtlarsan doğal yollada da hamile kalabilirsin dedi,tüp bebek çözüm değil dedi ama zor bir hasta olduğunu kabul et dedi.benim gibi olupta hamile kalan hastaları çok varmış.
2. tüp bebeğin yapıldığı gün koridorda hamile bir kadınla sohbet ettik onun sorunuda aynıymış çok uğraşmışlar tüp bebekle çok kötü bir embriyo oluşmuş doktorlar transfer yapmak istememiş ama zorla yaptırmış veeeee hamile kalmış.
sonuç olarak allahtan umut kesilmez.çok üzülüyoruz ama rabbim isterse verir.

ben de artık tüp bebek işini bırakmak istiyorum.
çünkü benim ihtiyacım olan sağlıklı bi yumurta.
o ise tüp bebek de sanki daha da azalıyor.
benim bırak embiryoyu ikisinde de dölleme işlemi bile uygulamadılar o kadar kötüydü.
belki Rabbim lutfeder.
olmazsa da kendimi çok üzmemeye kararlıyım.
Rabbimin verdiğine boyun eğecem duayı ve bazı kürleri bırakmadan.

evet canım ben şimdi yeni bir ürün kullanmaya başladım 6 ay içinde işe yarayacağını söylediler eğer işe yararsa burada paylaşacağım.
inşallah rabbim vesile eder.

Oncelikle gecmis olsun . size tevsiyem herseyden once strese girmemek , sonrasinda da tavsiyem bu kuru uygulamak. adetinizin ilk gununden itibaren bal ve corek otu karisimini gunde 2 kez sabah ve aksam olmak uzere, devaminda adetin 5.gununden itibaren bu karisima birde tarcin ekleyerek ovulasyon gunune kadar devam edin. yalniz corek otunu kahve oyutme makinesinde oyuterek kullanirsaniz emilimi daha kolay olur.

1 yemek kasigi bal
1 tatli kasigi corek otu
1 tatli kasigi tarcin

Ayrica yemeklerinize dikkat edin. bol meyve ve sebze tuketimi cok onemli. gunluk 1 avuc findik veya yer fistigi bunlarda bol miktarda vitamin E vardir, bu da hucre kalitesini arttirmada onemlidir. gunluk 1 kapsul Omega-3 tuketmenizde de fayda vardir. sebzeli yemekler yemege bakiniz en azindan ilk 14 gunde yaparsiniz cok iyi olur. Kuru de mutlaka uygulayin faydasini goreceksiniz.

çok teşekkürler.
bu dedikleriniz sayıyla ilgili değil sadece kaliteyle ilgili eminsiniz değil mi?

bu arada saraçoğluna ulaşmaya çalışıyorum ama ulaşamıyorum.
kalite konusunda o ne diyor acaba..

çok sağolun kızlar çörekotu bal tarçını yapmışlığım var.
ama incir ve hayıt hiç yapmadım ömrümüz yettiğince her ay birini deneriz bakalım.
merhaba üzerinden çok zaman geçmiş ama formda denk geldim :) Ne yaptınız allah evladınızı nasip edip kucağınıza alabildiniz mi merak ettim. sevgiler :)

Ben de ilk defa tüp bebek yaptım kalitesiz yumurtadan dolayı olmadı..dr her ilacı bırak bücudundan at gel konusalım dedi..açıkçası tüp bebekte olan ilaçların işe yaramadığını düşündüm..benim için önemli olan yumurtanın kalitesini artırmak..tek yumurta olsa sağlıklı klomenle hamile kalacagıma inanıyrum..şimdi bakacagım ferritin diyeti var onu yapacagım..vitamin ve incir kürü deneyecehim..tüp bebeği ikinci kez denememe gerek kalmaz inşallah bunlarj yaparsam..tabi bioenerji akupunktur gibi şeylerede bakacağım.

Benimde ikinci denemem oldu. İlkinde 5.güne kadar gitti embriyo ama tutmadı. Şimdi denemem de 7 tane toplandı. Bir tanesi olgun çıktı oda döllenme miş. Olgunlaşmayan bir yumurtam olgunlaşmış ve bölündüğünü söylediler. Üçüncü gün 2.gün embriyosu olarak transfer yapıldı bekliyorum. Bugün 7.gün hayırlısı diyorum

Arısütü ve bal polen propolis karışımlarını kullanmanızı öneririm

Merhaba yazıdan cok zaman gecmış ama yazmak istedim.Bizde bilinmeyen nedenlerden 2 bucuk yıldir cocugumuz olmuyordu.2 tane başarsız aşılama ve 1 tane başarısız tüp bebek yaptırdık.Yumurtalarım kalıtesız oldugunu söylemıslerdi.Tabi ki bu sürecte üzüldük,cok takıntı yaptık.En sonunda 2 tüp bebeğe karar vermıştık randevumu almıstım ön görüşme yapılacaktı o sırada adetim gecıktı(ama ben tamamen vaaz gecmiştim herhalde doğal yoldan hamile kalamam dedim)hiç heycan yapmadım artık 5 gün gecıkmıştı cok şaşırmıştım bende hic gecıkme olmazdı cok düzenliydı adetlerim.Ardından b-hcg yi baktırdım veee 9868 cıkmıştı 5 haftalık hamileyım allahım şükürler olsun.Hemen gittik kadın doğumcuya kese de göründü şükür,inş allah tamamına erdırir.Bu yazımdan demek istediğim şey bu hic birzaman ümitsiz olmayın beslenmenizi dikkat edin paketli ürünler yemeğin.,avokado,ceviz tükettin ve en önemlisi prowomen vitamin ve innate pronatal kullandım tam 3 ay boyunca.Bunların faydası oldugunu de inaniyorum..Allah herkese yardımcı olur inşallah

Balık yağı cokniyo geliyor takviye olarak canim benmde var aynı sorunum doktor bana olmaz diyemem Allahin bileceği bir şey dedi ama suan olmuyor kalite sorunun var dedi bir sürü balık yağı verdi

Bnmde olmadı

Mutlaka iyi bir prenatal vitamin kullanin, Omega 3, D vitamini rezervleriniz iyi degilse destek, bulabiliyorsaniz Melatonine (gece almak icin, cok iyi bir antioksidandir) ve Coenzim Q10. CoenzimQ10 yuksek dozla alin. Ben 600 mg aliyorum gunluk. Tum desteklerin etkisini gostermesi icin 3 ay kullanmalisiniz. Yumurtalar gozle gorubilen yek hucreler ve cok enerjiye ihtiyaclari var. Destekler enerji ihtiyaclarini karsiliyor.

Farelerle ilgili yapilan bir deneyin goruntusunu gonderiyorum. Ilki Genc bir farenin yumurtaligi, ikincisi yasli bir farenin yumurtaligi, ucuncusu ise CoenzimQ10 destegi verilen yasli bir farenin yumurtaligi.

Basarilar dilerim, sevgiler

Eklentiler

• 9c5c3f5d-dd1a-440a-a9b3-58b66759df68.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 1.462
Merhabalar
Cok guzel bilgiler veriyorsunuz
Tesekkur ederiz..
Yalniz prenatal vitamin ne demek?hangi tür vitaminler??Bilgi verirseniz sevinirim

Merhabalar
Cok guzel bilgiler veriyorsunuz
Tesekkur ederiz..
Yalniz prenatal vitamin ne demek?hangi tür vitaminler??Bilgi verirseniz sevinirim
Merhabalar,

Ben de bu bilgileri 1 senedir, panikle hamile kalma - tup bebek deneme calismalarimda ogrendim. Turk ve yabanci hekimlerin videolarini izleyerek. Keske daha evvel ogrenseymisim.

Prenatal vitamin, hamilelik oncesi ve hamilelik esnasinda kullanilan multivitamin turu. Cogunun icinde folik asit olur, hamilelikte ve embriyo gelisiminde gerekli vitamin ve mineraller olur. Eczanelere gittiginizde 2-3 farkli markayi gorebilirsiniz. Ben Regenesis Max kullaniyorum, icinde Omega da var diye. Gerekli vitaminlerin hepsi var, fiyati da uygun.

COQ10 (Coenzym Q10) ayri satiliyor. Solgar, Venatura vs markalari var.

D vitamini seviyenizde 50'nin alti ise, genelde uzerine cikartmak istiyorlar. Yumurtaliklar icin cok onemli oldugunu ben de gec ogrendim. D vitamini eksikligi malesef neredeyse hepimizde var.

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…