hocam merhaba.ben 12 yıllık evliyim.başlangışta çok kolay gebe kalıyordum fakat 1-1,5 ay civarında kanama ile düşüyordu.bebeğin kalp atışları oluştuğunda bir kaç hafta içinde düşüyordu.gittiğim tüm doktorlar bir sorun olmadığını yeniden denememi söylüyorlardı.eşime de banada kromozom tahlili yapıldı ve normal çıktı.son 6 yıldır ben hiç hamile kalamamaya başladım.bunun üzerine bir tüp bebek merkezine gittik ve durumu anlattık.trombofili paneli yapıldı.çok büyük olmasada ufak bir pıhtılaşma sorunun bulundu.ilk denemede hamile kaldım.yumurta rezervim az 2 yumurta 2embryo ve gebelik oluştu beşinci gün embriyosu ile.kan sulandırıcı başladık transfer sonrası.ve bebek ilk kez 10.haftaya kadar yaşadı.11,haftada yine ölmüştü.genetik lab.gitti.sorun çıkmadı.sonraki tüp denememizi pgt ile yaptık sorun yok dediler.fakat gebelik olmadı.sonraki denemede gebelik oldu yine 2 yumurta 5,gün embriyosu a kalite denildi.yin e11.haftada bebek öldü clexsane kullanmama rağmen.hocam bu şekilde yıllar geçti.toplamda normal ve bu 2 tüp bebek denememle 8-9 düşüğüm oldu.7 kez de tüp bebek denedik.aşılamalar da var tabi bunun yanında... şu an 40 yaşındayım.son tüp denemem den bu ay olumsuz sonuç aldım.son doktorum kromozom bozukluğu kesin vardır sende bu durum normal değil dedi ve bir havuz sisitemi ile embriyo biriktirdik toplam 8 embriyo olunca 4 tanesi 5,güne gitti ve array sistemi ile 46 kromozom incelendi sonuçta 4 embriyomun 3 tanesinde ağır genetik bozukluk çıktı 1 tane sağlam bulundu ve tutunma olamadı.şimdi doktorum bana daha önceki düşüklerimin bu bsebeple olduğunu ve daha önceki yıllarda yeterli genetik araştırma yapılmadığını söyledi.ve bana donasyon düşünüyomusun dedi.hocam sizin bu konudaki fikriniz nedir.size gelmeyi düşünüyorum.donasyon ile bebek sahibi olma şansım varmı.zaten yumurta rezervim çok az amh tahlilim 0,38 civarı.tüp bebek ilaçları ile 2 veya 3 yumurta oluşuyor.donasyon şansımı değerlendirirmisiniz ...sevgiler