Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Ates ölçer elimden hiç düşmüyor ki sürekli takipteyim. Tekrar sağolunOncelikle gecmis olsun. Vucutta bir enfeksiyon oldugunun gostergesidir yuksek ates zaten doktora goturmus ve taniyi ogrenmissiniz. Antibiyotik tedavisi malesef 2 gunde fayda vermez enaz 1 hafta kullandiginizda iyilesme gorursunuz. Iyilesme olmadikca ates dusmuyor.ates icin gerekli ilaclarida vermissiniz icinizi rahat tuttun. Ates olceriniz varsa sık sık ates kontrolu yapin ilik dus aldirin. Umarim biraz duser dahada yukselirse mutlaka acile basvurun.egitim arastirma yada cocuk hekimi bulunan bi hastane olsun mutlaka. Dijital ates olcerler daha iyi eczanedeki basit olanlardansa cok dogru cikmaya biliyo bilginiz olsun. Allah sifa versin.
Çok teşekkür ederim sağolun. Fitil ve surup ikisi de ağrı kesici ateş düşürücü cnm.Ateş düşürücu ver fakat hem fitil hem şurub beraber verilmez. Yoksa biri antibiotik ve diğeri ateş düşürücümü? Ve antibiotigini aksatma tabi.
Yapmasi zor fakat korkma canim. Bunuda atlatirsiniz. Koltuğun altina soğuk bez koyma ama. Iyicene üşütür. Cocuk hafif giyinsin. Sadece zibin ile ince bir uyku tulumu mesela. Ve yatsin. Sürekli ateşini kontrol etme. Iyileşmek için uykuda çok önemli. Ha ne yapabilirsin, eğer uyanmayacaksa hafif ensesinden his edersin ateşi varmi diye.
Eğer sabah halen geçmediyse, hatta arttiysa, elbette tekrar acile git. Umarim en kisa zamanda iyilişer minik yavrun.
Çok teşekkür ederim sağolun. Fitil ve surup ikisi de ağrı kesici ateş düşürücü cnm.
Başını ıslatmadan ılık duş aldırın eğer bi küvet yada leğen varsa içine oturtun ve yavaş yavaş vücudunu ıslatın inşallah düşer acil şifalar
Hayır tam da bu şekilde yapılmalı dedi doktorumuz ilk olarak bebek soyulur düşmüyor ise eklem yerlerine ılık bez konur hala düşmüyor ise ılık duş aldırılır şeklinde tarif ettiHayir bu sakin yapilmamasi gereken birşey! Artik doktorlarda buna karşi geliyor. Bu şekilde diştan ateş duşmüş gibi görünebilir fakat içten öyle olmayabilir. Yada cidden ateşi düşürürse, daha şiddetli geri gelebilir.
Bebeği en iyisi hafif giyindirmektir ve ateş olduğu zamanlar bir ateş düşürücü vermektir.
Hayır tam da bu şekilde yapılmalı dedi doktorumuz ilk olarak bebek soyulur düşmüyor ise eklem yerlerine ılık bez konur hala düşmüyor ise ılık duş aldırılır şeklinde tarif etti
Genelde soğuk bez düşürür aslında sen yine soğuk bezle alnına koltuk altına koy dusmesse bi acile git bu işler boşlama ya gelmezKonunun yeri burası değil biliyorum ama nolur yardım edin. Kızımın ateşi düşmek bilmiyor. Dun sabah yüksek ateşle gittik boğaz enfeksiyonu dedi doktor antibiyotik verdi. Akşam 39.7 olunca çok korktum ve tekrar gittik serum takıldı. Eve geldiğimiz sıra iyiydi şimdi yine çıktı 39acalpol verdim paranox fitil verdim. Niye düşmüyor soydum iyice soğuk bez de koydum koltuk altına alnına. Korkudan gözlerimi kapatamiyorum. Yardimlariniz için şimdiden Allah razı olsun hayırlı geceler.
Ben hiç duymadım duş aldırmayın diyeni hatta çocuk hastanelerinde duş aldırmak için yerler vardır sizin doktorunuz aldırmayın mı diyorEvet eski üsül öyleydi. Yeni araştirmalar artik bunun tersini söylüyor. Bebekler için ilik banyo tavsiye edilmiyor artik.
Ben hiç duymadım duş aldırmayın diyeni hatta çocuk hastanelerinde duş aldırmak için yerler vardır sizin doktorunuz aldırmayın mı diyor
Beni türk hekimlerine emanet edin demek geldi içimden her neyse siz araştırmalarınızı uygulayabilirsiniz tabi ki herkesin kendi tercihi ben doktorumun söylediklerini uygulamayı tercih ediyorumEvet. Hatta netten bunu okudum. Eger inglizceniz varsa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/11938544/
Yani diyor ki, bir banyo ile en fazla 0.3 derece fark olur fakat çocugunuza ters tepmesi, onu huzursuz etme şansi daha büyük yani banyo gerekmez.