Çocuk Hastalıkları Yüksek ateş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Dus aldirmak havaleyi tetikler. Aman dikkat islak havlu daha etkili o da ilik olacak.
Ben de şaşkınlık içindeyim şimdiye kadar benim gittiğim üç farklı dr da bu şekilde söyledi yanlış mı biliyor muş yalan mı söylemişler anlamadım açıkçası kafam karışmadı değil:confused:

Ben de şaşkınlık içindeyim şimdiye kadar benim gittiğim üç farklı dr da bu şekilde söyledi yanlış mı biliyor muş yalan mı söylemişler anlamadım açıkçası kafam karışmadı değil:confused:
Elbette ki onlarin da bir bildigi vardir. Havale oykumuz oldugu icin bayagi bir konustuk hocamizla. Hastanede de kesinlikle dusa sokmadilar islak havlu koyup isininca tekrar islatip koyun dediler 30 dk ya yakin yapiyoruz bunu. Kizim izin verirse. Zorlu tabi. Cok agliyor huzursuz oluyor.
Dus nedeniyle havale geciren de var havaleden dus nedeniyle cikan da. Tip ilmi 2 × 2 =4 eden bir ilim degil. Drlar yorum ve tecrubelerine binayen farkli seyler soyleyebiliyorlar.

1) sakin ol
2) bebeğinin ustundekileri incelt
3) ateş kulaktan 38.5 olduğunda ateş düşürücü ver (bu yüksekliğe kadar ateş bagisikligi destekler)
4) temiz hava oksijen almasını sağla (çünkü vücudun oksijen ihtiyacı artar, solunum sıklaşır)
5) (tüm bunlara rağmen) ates 39.5 olduysa ateş düşürücü verdikten sonra bebeği banyo suyunun biraz daha ılığı ile yarım saat boyunca banyo fiskiyesi ile vücudunun heryerine gezdirerek islat (kafası dahil). Bu arada ates düşürücü etkisini göstermeye baslar
6) ateş düşürücü mümkünse calpol olsun. Dolven karacigerde çözülüyor ve karaciğer enzimlerini bozuyor. Fakat 8 saatten daha önce ateş peak yaptıysa (en erken) 4 saat aralıklarla dönüşümlü verilebilir
7) ateş 3 gün (72 saat) sonunda halen devam ediyorsa dr.a gotur
8) ateş düşürücü ilaçlar açıldıktan sonra 2 aydan uzun süre kullanma
9) yüksek ateşe bagli havale enfeksiyonun ilk 2 günü gorulurmus, ilk iki gün atesi kontrol altında tutmak çok önemli
10) atesin yukseldigi değer degil, atesin çok hızla yukselmesi havaleyi tetiklermis.
11) tum bu surec boyunca sakin ol.

Geçmiş olsun.

X