• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yükseğe basvursam alırlar mı?

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Fizik mezunuyum.2 sene oldu.Düzgün bir işe giremedim henüz.Sağlık fiziği alanında yüksek lisans yaparsam atanma şansım çok yüksek.Dokuz eylul ve egeye basvurmak ıstıyorum.Sanırım harcları baya yuksekmıs.Yaşım 26 gec mi kaldım

Fizik mezunuyum.2 sene oldu.Düzgün bir işe giremedim henüz.Sağlık fiziği alanında yüksek lisans yaparsam atanma şansım çok yüksek.Dokuz eylul ve egeye basvurmak ıstıyorum.Sanırım harcları baya yuksekmıs.Yaşım 26 gec mi kaldım
Merhaba.yüksek lisans yaparken ben ilk iki yıl harc vermedim.3.seneye uzatınca vermeye basladım.oda cok bir miktar degil.

Üniversitenin ilgili bölümünün enstitü sayfasına bakmadınızmı ?
Birde bir önceki dönem asil listesine bakın
Oradan ales ve dil sınavı için minumum almanız gereken puan ile ilgili fikir sahibi olursunuz.
Harçlar düşük olmalı uzatırsanız yükseliyor

Başvurmak istediğiniz üniversitenin ilgili enstitüsünün sayfasına girip başvuru koşullarına ve kontenjanlara bakın. Genellikle ales, yds puanları ve not ortalaması şartları oluyor. Bazı üniversiteler yazılı sınav+mülakat yaparken bazıları yalnızca mülakatla alıyor. Kontenjanlar yine okuldan okula değişiyor. Yüksek lisansın atanmanıza katkısını olup olmadığını iyice araştırın yalnız, lisans alanı temel alınıyor genelde çünkü.

Yaşım siE yakın yapıyorum ama ALES yüksek olmalı bir de ne harcı onu anlamadım yüksek lisana devlette ücretsiz

34 yaşındayım, yüksek yapıyorum.Harc ilk 4 dönem olmuyor tezli yüksek lisansta... Uzarsa harç ödersiniz. Eğitimin ve hayallerimizi gerçekleştirmenin yaşı olmaz diye düşünüyorum...

Böyle bir yola baş koyduysanız bu dönem için geç kaldınız ama gelecek dönem sınavlara girebilirsiniz, üniversiteden üniversiteye değişen şeyler var. Mesela kimi alese bakıyor, kimi referans da istiyor, kimi ortalama sınırı koyuyor. İnternet sitelerinde bilgileri oluyor genelde başvuru koşullarıyla ilgili, biraz araştırıp gelecek dönem sınavlara girebilirsiniz. Harç paralarını öğrenmek için de en kötü ihtimalle arayabilirsiniz öğrenci işlerini. Yaşınız da geç değil bence 30 yaşında yüksek lisans yapan var, 50 yaşında üniversite okuyan var... Gayet olabilir istedikten sonra.

Lisans kelimesi cok mu kulfetli geldi de ifadeyi dimdizlak ettiniz?

Yuksek lisansin yasi yok, sartlari var. Guz donemi icin yazin baslar basvurular. ALES'i yuksek tutmaya bakin. Yazili sinav ve/veya mulakat da olur. Yaza kadar hazirlanmanizi tavsiye ederim.

Back
X