öncelikle söylemek istiyorum ki çok ama çok HEYECANLIYIM :) saatlerdir mutfaktayım en güzel yani son halini fotoraflamaktı sanırım ellerim titreyerek konu açmaya çalışıyorum şuanda , neden böyle oldu bilmiyorum ama yarışma psikolojisi sanırım
YARIŞMAYA DAHA DOĞMAMIŞ OLSA DA TARİFLERİ HAZIRLARKEN TEKMELERİYLE BANA DESTEK OLAN KIZIM İÇİN KATILIYORUM
KIŞIN ÜŞÜMEYELİM DİYE ANNESİ ONA KÜRK ALACAK KAZANIRSA
YUFKALI SULTAN KÖFTE ( közlenmiş patlıcan ve biber eşliğinde)
MALZEMELER (6 Kişilik)
1,5 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ
KÖFTE İÇİN
500gr köftelik kıyma
1su br. robottan çekilmiş bayat ekmek
1 yumurta
4 çay kş. kekik ve nane
2'şer çay kş köfte baharatı, pul biber, kimyon, fesleğen ve karabiber
3 adet ince kıyılmış orta boy soğan
Tuz
3 diş rendelenmiş sarımsak
Eki Görüntüle 842300
+KÖZLENMİŞ PATLICAN VE KIRMIZI YAĞ BİBERİ
YAPILIŞI ;
öncelikle zamandan tasarruf için patlıcan ve biberlerinizi üzerine bıçakla delik açarak fırında közleyiniz...
köftelik malzemelerinizi derin bir kapta yoğurup , sonra dalyan köfte gibi şekil veriniz...
Eki Görüntüle 842302
bir adet yufkayı açıp, yarım yufkayı da yarım daire şeklinde üstüne koyunuz... üzerine hazırladığınız köfteyi resimdeki gb yerleştiriniz...
Eki Görüntüle 842303
yufkayı önce üstten , sonra yandan köftenin üzerine katlayınız ... elinizle bu kısma su serperek köftenizi yufkayla sarınız ... en son yine suyla uçunu birleştirip,aleminyum folyoya sarıp, buzdolabında 1-1,5 saat bekletiniz...
Eki Görüntüle 842304
Eki Görüntüle 842307
Eki Görüntüle 842309
Eki Görüntüle 842310
Eki Görüntüle 842311
buzdolabından çıkartılan köftenizi bir parmak genişliğinde parçalara kesiniz...
Eki Görüntüle 842312
kızgın yağda her iki tarafını da kızartınız ...
servis tabağınız da közlenmiş patlıcan , biber eşliğinde domatez dilimleriyle serviz ediniz...
Eki Görüntüle 842314
Eki Görüntüle 842316
Eki Görüntüle 842317
ÇITIR ÇITIR YUFKA VE ENFES KÖFTESİYLE MUAAZZAM Bİ TAD ALACAKSINIZ AFİYET OLSUN
YÖRESEL FELLAH KÖFTESİ (adana yöresi)
Malzemeler
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
istenen baharatlardan atılabilir
maydanoz
Eki Görüntüle 842319
Sos için
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon ve karabiber
Yapılışı
1- Köfte için, bulgur ve irmiği karıştırıp,baharatlar ve tuz eşliğinde 1 su bardağı sıcak su ile yoğurun.İyice yoğurduktan sonra unu ilave edin. 1/2 su bardağı soğuk su ekleyin ve tekrardan yoğurun
Eki Görüntüle 842320
Eki Görüntüle 842321
püf noktası : baharatları eklediğinizde suyu koymadan bulgur ve irmikle karıştırıp aromalarının geçmesini sağlayın bu püf noktasını mercimek köftesinde de kullanabilirsiniz...
2- Sakız gibi olup, özdeşleşen bulgurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve ortasına parmağınızı bastırın.
Eki Görüntüle 842322
Eki Görüntüle 842323
püf noktası ; köfteleri koyacağınız kabın altına un sepeleyin , en sonda üstlerine un sepeleyip kasenizi sallayın böylece unlanan köfteleriniz suda haşlanırken dağılmazlar...
3- Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra,tencerede suyu kaynatın.Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atın.( İçine 1-2 damla kadar da limon suyu eklerseniz köftelerin dağılmasını engellersiniz.)
Eki Görüntüle 842324
4- Tenceredeki kaynamış suya köfteleri atın ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca kevgir kaşıkla alıp, servis tabağına koyun
Eki Görüntüle 842325
5- Sos için, domatesleri rendeleyin.İçine salçaları, baharatları,dövülmüş sarmısakları ve yağı ilave ederek pişirin.Sos, suyunu çekip ağırlaşınca, pişmiş köftelerin üzerine ekleyin.
Eki Görüntüle 842326
6- Üstüne küçük doğranmış maydanozla servis yapın. sarımsaklı yoğurtla harika bir tat olacak
Eki Görüntüle 842327
Eki Görüntüle 842328
AFİYET OLSUN