• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köfteler Yufkalı Sultan Köfte (Patlıcan Ve Biber Közlemesi Eşliğinde) & Yöresel Fellah Köftesi

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

öncelikle söylemek istiyorum ki çok ama çok HEYECANLIYIM :) saatlerdir mutfaktayım en güzel yani son halini fotoraflamaktı sanırım ellerim titreyerek konu açmaya çalışıyorum şuanda , neden böyle oldu bilmiyorum ama yarışma psikolojisi sanırım:31:

YARIŞMAYA DAHA DOĞMAMIŞ OLSA DA TARİFLERİ HAZIRLARKEN TEKMELERİYLE BANA DESTEK OLAN KIZIM İÇİN KATILIYORUM:54:

KIŞIN ÜŞÜMEYELİM DİYE ANNESİ ONA KÜRK ALACAK KAZANIRSA:49:

YUFKALI SULTAN KÖFTE ( közlenmiş patlıcan ve biber eşliğinde)

MALZEMELER (6 Kişilik)

1,5 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ

KÖFTE İÇİN

500gr köftelik kıyma
1su br. robottan çekilmiş bayat ekmek
1 yumurta
4 çay kş. kekik ve nane
2'şer çay kş köfte baharatı, pul biber, kimyon, fesleğen ve karabiber
3 adet ince kıyılmış orta boy soğan
Tuz
3 diş rendelenmiş sarımsak

Eki Görüntüle 842300

+KÖZLENMİŞ PATLICAN VE KIRMIZI YAĞ BİBERİ

YAPILIŞI ;

öncelikle zamandan tasarruf için patlıcan ve biberlerinizi üzerine bıçakla delik açarak fırında közleyiniz...

köftelik malzemelerinizi derin bir kapta yoğurup , sonra dalyan köfte gibi şekil veriniz...

Eki Görüntüle 842302

bir adet yufkayı açıp, yarım yufkayı da yarım daire şeklinde üstüne koyunuz... üzerine hazırladığınız köfteyi resimdeki gb yerleştiriniz...

Eki Görüntüle 842303

yufkayı önce üstten , sonra yandan köftenin üzerine katlayınız ... elinizle bu kısma su serperek köftenizi yufkayla sarınız ... en son yine suyla uçunu birleştirip,aleminyum folyoya sarıp, buzdolabında 1-1,5 saat bekletiniz...

Eki Görüntüle 842304 Eki Görüntüle 842307 Eki Görüntüle 842309 Eki Görüntüle 842310 Eki Görüntüle 842311

buzdolabından çıkartılan köftenizi bir parmak genişliğinde parçalara kesiniz...

Eki Görüntüle 842312

kızgın yağda her iki tarafını da kızartınız ...

servis tabağınız da közlenmiş patlıcan , biber eşliğinde domatez dilimleriyle serviz ediniz...

Eki Görüntüle 842314 Eki Görüntüle 842316 Eki Görüntüle 842317

ÇITIR ÇITIR YUFKA VE ENFES KÖFTESİYLE MUAAZZAM Bİ TAD ALACAKSINIZ AFİYET OLSUN:56:

YÖRESEL FELLAH KÖFTESİ (adana yöresi)

Malzemeler

1 su bardağı ince köftelik bulgur
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
istenen baharatlardan atılabilir
maydanoz

Eki Görüntüle 842319

Sos için

2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon ve karabiber

Yapılışı
1- Köfte için, bulgur ve irmiği karıştırıp,baharatlar ve tuz eşliğinde 1 su bardağı sıcak su ile yoğurun.İyice yoğurduktan sonra unu ilave edin. 1/2 su bardağı soğuk su ekleyin ve tekrardan yoğurun

Eki Görüntüle 842320 Eki Görüntüle 842321

püf noktası : baharatları eklediğinizde suyu koymadan bulgur ve irmikle karıştırıp aromalarının geçmesini sağlayın bu püf noktasını mercimek köftesinde de kullanabilirsiniz...

2- Sakız gibi olup, özdeşleşen bulgurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve ortasına parmağınızı bastırın.

Eki Görüntüle 842322 Eki Görüntüle 842323

püf noktası ; köfteleri koyacağınız kabın altına un sepeleyin , en sonda üstlerine un sepeleyip kasenizi sallayın böylece unlanan köfteleriniz suda haşlanırken dağılmazlar...

3- Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra,tencerede suyu kaynatın.Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atın.( İçine 1-2 damla kadar da limon suyu eklerseniz köftelerin dağılmasını engellersiniz.)

Eki Görüntüle 842324

4- Tenceredeki kaynamış suya köfteleri atın ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca kevgir kaşıkla alıp, servis tabağına koyun

Eki Görüntüle 842325

5- Sos için, domatesleri rendeleyin.İçine salçaları, baharatları,dövülmüş sarmısakları ve yağı ilave ederek pişirin.Sos, suyunu çekip ağırlaşınca, pişmiş köftelerin üzerine ekleyin.

Eki Görüntüle 842326

6- Üstüne küçük doğranmış maydanozla servis yapın. sarımsaklı yoğurtla harika bir tat olacak

Eki Görüntüle 842327 Eki Görüntüle 842328

AFİYET OLSUN:56:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

$233dd8df50efc9e3da5c3791f3f25e0c.jpg$4f0b2b533e037d9a7a5bc10cd9d2a2b2.jpg

ilk başta çıkmayan iki resimim :31:

ellerinize sağlık :81:
fellah köftesini çok severim ne güzel olmuş öyle :16:
yarışmada başarılar diliyorum :3:

ellerinize sağlık :81:
fellah köftesini çok severim ne güzel olmuş öyle :16:
yarışmada başarılar diliyorum :3:

benimde ne zamandır canım istiyodu bende köftelik bulgurla olan şeyleri seviyorum kısırı mercimek köftesini felan :56:

teşekkür ederim:42:

vallahi muhteşem görünüyor ellerine kollarına saglık. Siz yarışıyorsunuz biz de yiyebiliyor muyuz bunlardan :9:

vallahi muhteşem görünüyor ellerine kollarına saglık. Siz yarışıyorsunuz biz de yiyebiliyor muyuz bunlardan :9:

tarifi alıp yapıp yiyebiliyosun canım:1:oy bursada olsan yerdin yapardım:54: hamiş hamiş canınıda istettik :31:

tarifi alıp yapıp yiyebiliyosun canım:1:oy bursada olsan yerdin yapardım:54: hamiş hamiş canınıda istettik :31:

kuşum totoma güvenebilsem akşam menümüz bunlar olacaktı ama ı ıh imkansız :) dilerim yarışmayı kazanıp kutlamaya davete geliriz bursaya senin başına bela artık kaç kişi oluruz kaç kişilik porsiyon hazırlarsın ne kadar yorulursun kıh kıh kıh kıh:9:

inşallah güzelmiş yarışmak neden tiryakisi olunuyo anladım:31:

ben hiç katılmadım ama her yarışmayı dikketle takip edip en son her yemeği inceleyip ona göre oy veriyorum
iddia edildiği gibi arkadaşlarıma vermiyorum ki arkadaşlarım olan kişilerde katılıyor
bence emeği çok olan kazanmalı
herkesin eline sağlık tabii seninde

kuşum totoma güvenebilsem akşam menümüz bunlar olacaktı ama ı ıh imkansız :) dilerim yarışmayı kazanıp kutlamaya davete geliriz bursaya senin başına bela artık kaç kişi oluruz kaç kişilik porsiyon hazırlarsın ne kadar yorulursun kıh kıh kıh kıh:9:

kaç kişiydik şubat annelerinde oy oyy baya bi yapmam lazım:1: bide hepimizin hamile olup normalin 3 katı yediğimizi düşünürsek hoppaaaaaaaaaaa:21::52:

şaka bi yana insan yaptıklarını yedirip beğendirince geçiyo yorgunluğu dün gece yatakta inleye inleye döndüm yanlız belim baya ağrımış:50:

ben hiç katılmadım ama her yarışmayı dikketle takip edip en son her yemeği inceleyip ona göre oy veriyorum
iddia edildiği gibi arkadaşlarıma vermiyorum ki arkadaşlarım olan kişilerde katılıyor
bence emeği çok olan kazanmalı
herkesin eline sağlık tabii seninde

çok güzel bi düşünce inşallah hakeden kazanır bütün tariflerde birbirinden güzel zaten kim kazanırsa haketmiş olucak bence emek var sonuçta en önemlisi o hep yapıp hem fotoraflarken anladım bunu canım fotoğraf makinem heryeri un köfte oldu :1:

kaç kişiydik şubat annelerinde oy oyy baya bi yapmam lazım:1: bide hepimizin hamile olup normalin 3 katı yediğimizi düşünürsek hoppaaaaaaaaaaa:21::52:

şaka bi yana insan yaptıklarını yedirip beğendirince geçiyo yorgunluğu dün gece yatakta inleye inleye döndüm yanlız belim baya ağrımış:50:

çok güzel bi düşünce inşallah hakeden kazanır bütün tariflerde birbirinden güzel zaten kim kazanırsa haketmiş olucak bence emek var sonuçta en önemlisi o hep yapıp hem fotoraflarken anladım bunu canım fotoğraf makinem heryeri un köfte oldu :1:

sürekliyarışmacı röportajlarını okuyorum ben genelde işte herkes arkadaşına veriyor gibi bir kanı var
elbette arkadaşını birinciliğe layık gören kişiler olacaktır
ama ben genel oyun emeğe verildiğine inanıyorum

sürekliyarışmacı röportajlarını okuyorum ben genelde işte herkes arkadaşına veriyor gibi bir kanı var
elbette arkadaşını birinciliğe layık gören kişiler olacaktır
ama ben genel oyun emeğe verildiğine inanıyorum

benim yemek yarışmalarımdan haberim olmazdı linke tıklayıp arkadaşlarıma verdiğimde oldu yani:1: tabiki tarafsız bi kısımda var taraflı bi kısımda var aslında düşününce o akdarda kötü bişid eğil yani herkez imam bayıldı yaapr ama annenin yaptığı çocuga güzel hoş gelir bunun gb bişi sanırım yani tanıdık olunca duygusal olarakta begeniyo insan :31:

benim yemek yarışmalarımdan haberim olmazdı linke tıklayıp arkadaşlarıma verdiğimde oldu yani:1: tabiki tarafsız bi kısımda var taraflı bi kısımda var aslında düşününce o akdarda kötü bişid eğil yani herkez imam bayıldı yaapr ama annenin yaptığı çocuga güzel hoş gelir bunun gb bişi sanırım yani tanıdık olunca duygusal olarakta begeniyo insan :31:

çok haklısın canım yani şimdi nevreste şuraya bi köfte yapsa derimki ona vereyim oyumu:1::1:
ama sonra hepsine bakar iyi olana veririm ki tabii bu yine nevreste olabilir:52::52:
çok güzel şeyler yaptığı için söylüyorum bunları canım
onun topiğinden bulduğum yemeklerle doyuruyorum eşimin karnını resmen

Back